OTS: Kedy sa oplatí lyže kúpiť a kedy prenajať?

TASR, 28. novembra 2018 14:48

Bratislava 28. novembra (TASR/OTS) - Zimná sezóna je pomaly v plnom prúde, čomu rozhodne praje aj chladnejšie počasie, ktoré na Slovensko dorazilo koncom novembra. Chladnejšiemu počasiu a sneženiu sa určite tešia tí, ktorí v zime radi vyrazia na svahy a užívajú si najpopulárnejší zimný šport – lyžovanie. Je pravda, že lyžovanie patrí k tým finančne nákladnejším športom, pretože okrem kvalitných lyží potrebujete aj viacero ďalších doplnkov. Avšak ten pocit, keď sa v rýchlosti spustíte dole svahom a doslova si užívate okamih, je na nezaplatenie.

Lepšie kúpiť či prenajať?
Je to v podstate jednoduché. Ak chodíte lyžovať pravidelne a viete, že na svahoch strávite počas zimy prakticky všetky voľné chvíle, je určite správne si lyže kúpiť. Výhodou je, že si už na lyže po čase zvyknete a budete môcť povedať, že „áno, toto sú moje lyže.“ A v konečnom dôsledku to bude aj výhodnejšie než prenájom. Pokiaľ však chodíte lyžovať „raz do roka“ alebo skutočne len občas, je lepším rozhodnutím si lyže prenajať. Vyhnete sa tak tomu, že by nové lyže stáli v kúte vašej izby a používali by ste ich len minimálne.

Lyžovanie nie je len o lyžiach
Samozrejme, lyže sú tou najpodstatnejšou časťou lyžiarskej výbavy. Okrem toho sú tu však aj ďalšie doplnky, bez ktorých by ste nemali vyjsť na svah. Základným a nevyhnutným doplnkom sú kvalitné lyžiarky, vďaka ktorým sa na lyžiach cítite stabilnejšie a eliminujete tým riziko prípadného zranenia. Pri výbere lyžiarok sa skutočne neoplatí šetriť. Ak kúpite dobré a kvalitné lyžiarky, výrazne tým znižujete riziko, že lyžovačka sa skončí škaredým zranením.

Dbajte aj na ďalšie doplnky
Na lyžovanie potrebujete aj lyžiarske okuliare, v prípade veľkej zimy aj kuklu a samozrejme prilbu, aby ste si chránili hlavu. Rovnako sa vám pri prudších zjazdoch zídu aj lyžiarske palice. A keďže na horách býva naozaj zima, nezabudnite na to, aby ste udržali svoje telo v teple. Samozrejmosťou by mala byť termobielizeň a taktiež teplé lyžiarske rukavice, ktoré ochránia vaše prsty pred všadeprítomným mrazom.


UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring