OTS: Kavalan oslavuje 10. výročie limitovanou edíciou 3 000 fliaš whisky...

TASR, 5. decembra 2018 10:25

Kavalan oslavuje 10. výročie limitovanou edíciou 3 000 fliaš whisky zrejúcej vo vínnych sudoch po "First Growth Bordeaux"

"Snaha o dosiahnutie špičkovej kvality" - Elegancia vína First Growth Bordeaux sa snúbi s príznačnou ovocnou príchuťou, hebkosťou a komplexnosťou whisky Kavalan

Tchaj-pej 5. decembra (TASR/OTS/PRNewswire) - Pri príležitosti osláv desiateho výročia od dňa, kedy svetlo sveta uzrela prvá whisky, uviedol liehovar Kavalan dnes na taiwanský trh dve limitované špeciálne edície k tomuto výročiu "Kavalan Bordeaux Margaux" a "Kavalan Bordeaux Pauillac."

Každá edícia bola vydaná v obmedzenom počte 3 000 fliaš, objemové percento alkoholu v nich je 57,8 % na 1 000 ml a sú k dispozícii v luxusnej darčekovej kazete s dvoma pohármi Glencairn.

V snahe o dosiahnutie excelentnosti sa Kavalan rozhodol využiť pri príležitosti 10. výročia vínne sudy po First Growth Bordeaux z regiónov Margaux a Pauillac ako predznamenanie ďalšej smelej dekády.

Generálny riaditeľ spoločnosti Kavalan YT Lee si pri tejto príležitosti zaspomínal na úspechy predchádzajúcej dekády a dodal, že spoločnosť do budúcnosti čaká ešte tvrdší boj.

"V spoločnosti Kavalan sme sa vždy usilovali o dokonalosť ako základ pri výrobe vlastnej whisky a pri pohľade do budúcnosti môžeme povedať, že budeme aj naďalej smerovať k cieľu stať sa tým, čo v Taiwane nazývame 'storočným liehovarom', to znamená značkou schopnou prosperovať aj po stovkách rokov," dodal.

Majster miešač Ian Chang sponímal, ako spolu s pánom Leeom cestovali do historických vinohradníckych oblastí Francúzska, aby vybrali najlepšie sudy na výrobu vína v oblasti Bordeaux na zretie mladej, oceňovanej whisky Kavalan v subtropickom podnebí taiwanského mesta Yilan.

"Zaujali nás charakteristické príchute, ktoré by mohli vzísť z tohto jedinečného spojenia Kavalanu, v ktorom sa dennodenne usilujeme o dokonalosť, a prestížnej značky známej svojou výnimočnosťou už celé stáročia," dodal.

Majster miešač Ian Chang dodal, že projekt s First Growth Bordeaux bol pokusom o to, "ako by sa duch týchto neuveriteľne vzácnych vín mohol prostredníctvom ich skvelých sudov premeniť na veľmi špeciálnu whisky Kavalan" a tým by zároveň inovácia definovala aj nasledujúce desaťročie v Kavalane.

Prvotriedna whisky s názvom Kavalan Classic Single Malt uzrela svetlo sveta práve pred desiatimi rokmi 4. decembra 2008 a stala sa najpopulárnejším produktom tohto výrobcu whisky.

Každú sadu darčekových kaziet s objemom 1 000 ml si môžete zakúpiť za odporúčanú maloobchodnú cenu 8 800 TWD (285 USD). Vstup edície na celosvetový trh je plánovaný na budúci rok.

Ostatná dekáda bola pre Kavalan veľmi štedrá. YT Lee a jeho otec TT Lee sa prebojovali do Siene slávy časopisu Whisky v rámci ocenenia World Whiskies Awards (WWA). V roku 2015 získal Kavalan ocenenia "World's Best Single Malt" na WWA a v roku 2016 cenu "World's Best Single Cask Single Malt". V roku 2017 si z medzinárodnej súťaže vín a destilátov odniesol ocenenie "Liehovar roku" a šesť cien "Výrobca roku". Počas Svetovej súťaže destilátov v San Franciscu v roku 2018 získal ocenenie "Liehovar roku".

DEGUSTÁCIA:

Whisky Kavalan SINGLE CASK SINGLE MALT zrejúca vo vínnych sudoch po BORDEAUX MARGAUX

Veľkolepá, plná charakteru a mimoriadne jemná. Taká je limitovaná edícia Bordeaux Margaux, ktorá dosahuje nádherne luxusné tóny teplého karamelu a maslového fondánu, hustej tmavej melasy a jemnej sladkosti smotanovej vanilky.

Farba: sýta jantárová.

Vôňa: Krásne aromatický karamelový krém naplnený hrejivým korením pozdraví váš nos. Husté, dekadentné dezertné víno a horúci tmavý hnedý cukor, po nich nasleduje čerstvé šťavnaté ovocie a jemné cédrové drevo v diaľke.

Telo: Hrejivý sladký začiatok vedie k roztavenej bohatej maslovej karamelke posypanej kyprými hrozienkami. Krásne ľahké slivkové víno sa teraz objavuje so slabou, ale asertívnou orechovou príchuťou.

Dochuť: Dlhá a neuveriteľne odmeňujúca. Sladkosť sa mieša s jemnými tónmi koláča, aby svojho konzumenta odmenila nádherným tancom chutí na jazyku.

Whisky Kavalan SINGLE CASK SINGLE MALT zrejúca vo vínnych sudoch po BORDEAUX PAUILLAC

Nádherne pôvabná a jemne zložitá. To je základná charakteristika limitovanej edície Bordeaux Pauillac, ktorá oplýva nádhernými chuťami zrelých lesných plodov, lahodným karamelovým jablkom a jemnou príchuťou rímskej rasce, koriandru a čierneho korenia.

Farba: sýta mahagónová

Vôňa: krásna vôňa jemného ovocia od zrelých čiernych ríbezlí až po jahody v sirupe s nádychom jablka. Vplyv vína je nezameniteľný. Údené mäso, rímska rasca, mleté semienka koriandra a jemne strúhané korenie vyvažujúce príchute.

Telo: mäkké ovocie zmiešané s karamelom pred výbuchom ovocných chutí a sprievodných korenín. Je veľmi príjemná v koncentrácii "cask". Ak si ju podržíte v ústach, vyvinie si vynikajúcu chuť vanilkovo-smotanového krému. Veľmi dobre sa mieša pri rôznych koncentráciách.

Dochuť: Korenistá chuť na okraji úst, varené ovocie a teplo hladkajúce hrdlo.

O whisky Kavalan

Taiwanský liehovar whisky v oblasti Yilan je priekopníkom vo výrobe whisky single malt v Taiwane a svoju prvú fľašu single malt whisky uviedol na trh v roku 2008. Naša whisky dozrieva v prostredí s vysokou vlhkosťou a teplotou, kde na ňu pôsobí morský vzduch a vánok z hôr, ktoré spolu s pramenistou vodou zo Snežnej hory vytvárajú znamenitú jemnosť whisky Kavalan. Kavalan dostal svoje meno podľa starodávneho názvu grófstva Yilan a jeho sláva je postavená na 40-ročných skúsenostiach z výroby nápojov vo svojej materskej spoločnosti, King Car Group. Na konte má viac ako 280 zlatých medailí z najprestížnejších súťaží sveta a predáva sa vo viac ako 70 krajinách. Navštívte stránku: www.kavalanwhisky.com

Kontakt:

Kellie Du

886-3922-9000 #7165

kellie@kingcar.com.tw

Foto -  https://mma.prnewswire.com/media/793326/Kavalan_10th_Anniversary.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring