OTS: Jason Kilar bol menovaný generálnym riaditeľom spoločnosti WarnerMedia

TASR, 3. apríla 2020 15:12

New York 3. apríla (TASR-OTS) - (BUSINESS WIRE) - Jason Kilar, manažér so skúsenosťami z mediálneho, zábavného a technologického priemyslu, bol s účinnosťou od 1. mája menovaný generálnym riaditeľom firmy WarnerMedia. Jeho priamym nadriadeným bude John Stankey, prezident a prevádzkový riaditeľ spoločnosti AT&T.

Táto tlačová správa obsahuje multimediálny obsah. Zobraziť plnú verziu tu: https://www.businesswire.com/news/home/20200401005550/en/

(Fotografia: Business Wire)

Kilar, 48 rokov, bol predtým zakladajúcim generálnym riaditeľom Hulu a SVP v spoločnosti Amazon.

"Jason je dynamický manažér, ktorý má tie správne schopnosti na to, aby viedol firmu WarnerMedia do budúcich bojov. Jeho skúsenosti z oblasti médií, zábavy, spotrebiteľského video obsahu a reklamy sú presne to, čo firma WarnerMedia potrebuje, a teším sa, že pod jeho vedením spoločnosť WarnerMedia napíše ďalšiu kapitolu svojho úspešného pôsobenia," povedal Stankey.

"Náš tím, ktorý vedú skúsení odborníci, ako sú Bob Greenblatt, Ann Sarnoff, Gerhard Zeiler alebo Jeff Zucker, robí skvelú prácu a podarilo sa mu našu značku dostať do sŕdc a myslí našich zákazníkov, ako špičkovú značku v oblasti zábavy. Príchod Jasona do talentovej rodiny firmy WarnerMedia pred spustením stanice HBO Max v máji je tak významnou strategickou posilou a pomôže naše skvelé značky, talenty a bohatý archív duševného vlastníctva nasmerovať k ďalšiemu budúcemu rastu."

"Je mi veľkou cťou, že sa môžem pripojiť do tohto prvotriedneho tímu a teším sa na príležitosť riadiť firmu WarnerMedia na ceste do budúcnosti," povedal Kilar. "Dobré a kvalitné príbehy vždy ťahali a v dnešnej zložitej dobe, keď svet musí čeliť novým výzvam, sú ešte dôležitejšie. Bude pre mňa veľkou poctou, môcť spolupracovať s toľkými talentovanými ľuďmi na hľadaní, vývoji a tvorbe nových príbehov. Už sa neviem dočkať 1. mája."

Jason Kilar bol generálnym riaditeľom firmy Hulu od jej založenia v roku 2007 až do roku 2013. V rokoch 1997 až 2006 zastával aj rad manažérskych funkcií vo firme Amazon, vrátane viceprezidenta pre aplikačný softvér. V rokoch 2013 až 2017 bol Jason Kilar spoluzakladateľom a generálnym riaditeľom video streamovacie služby Vessel. Navyše bol členom predstavenstva firiem DreamWorks Animation (2013-2016) a Univision Communications (2016-2020). Je absolventom bakalárskeho študijného programu v odbore Žurnalistika a obchod na Severokarolínskej univerzite v Chapel Hill a študijného programu MBA na Harvard Business School.

O spoločnosti WarnerMedia WarnerMedia je popredná spoločnosť v oblasti médií a zábavy, ktorá vytvára a globálne distribuuje prémiový a obľúbený obsah od popredných autorov, novinárov a tvorcov, a to prostredníctvom svojich divízií HBO, Turner, Warner Bros. a Otter Media. Firma WarnerMedia je súčasťou skupiny AT & T Inc. (Index NYSE: T), diverzifikovanej globálnej jednotky v oblasti telekomunikácií, médií, zábavy a technológie.

Zobraziť zdrojovú verziu na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200401005550/en/

Kontakty Keith Cocozza Keith.Cocozza@warnermediagroup.com (212) 484-7482 (347) 952-6487

Jeff Cusson Jeff.cusson@hbo.com (646) 302-3314

Zdroj: WarnerMedia Multimédiá

Fotografia (Fotografia: Business Wire)

Logo

Upozornenie: Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring