OTS: JA Solar dodáva všetky moduly pre prvú solárnu elektráreň s PERC...

TASR, 22. februára 2019 13:28

OTS: JA Solar dodáva všetky moduly pre prvú solárnu elektráreň s PERC článkami vo Vietname

Peking 22. februára (TASR-OTS)(PRNewswire) - JA Solar Co., Ltd., popredný svetový výrobca vysokovýkonných fotovoltických produktov, oznámil, že je dodávateľom všetkých PERC modulov s výkonom 48,3 MW pre elektráreň BP Solar 1 PV vo Vietname. Ide o prvý projekt v krajine, ktorý používa moduly PERC a je tiež je dôležitým krokom v rozširovaní aplikácie vysokoúčinných solárnych modulov na trhoch Vietnamu a iných oblastí juhovýchodnej Ázie, ktorý má veľký význam pre rozvoj obnoviteľnej energie v regióne.

Solárna elektráreň sa nachádza v provincii Ninh Thuan a jej projekt a výstavbu má na starosti firma Bac Phuong, a.s. (zmluvný dodávateľ EPC), známa v oblasti obnoviteľnej energie vo Vietname. Pri inštalovanej kapacite 48,3 MW sa od elektrárne očakáva, že vyrobí 80 miliónov kWh elektrickej energie a zníži emisie oxidu uhličitého o 79 760 ton za rok. Spoločnosť JA Solar pri jej budovaní úzko spolupracovala s akciovou spoločnosťou Bac Phuong a dokončila dodávku modulov a výstavbu projektu pred plánovaným termínom. 20. januára 2019 bola elektráreň úspešne pripojená k celoštátnej sieti a uvedená do prevádzky.

Projekt sa nachádza v tropickej pobrežnej oblasti s nízkou zemepisnou šírkou. Náročné prostredie v regióne (vrátane vlhkého tepla, slaného a alkalického prostredia a vysokej veternosti) kladie vysoké nároky na kvalitu solárnych modulov. Solárne moduly od JA Solar úspešne prešli prísnymi a dlhodobými testami spoľahlivosti a prispôsobivosti životnému prostrediu s výsledkami potvrdzujúcimi vynikajúcu odolnosť voči úbytku zapríčinenému potenciálne indukovanou degradáciou (PID), korózii soľou a tlaku vetra, čo znamená záruku zabezpečenia stability systému elektrárne a optimalizácie výroby elektrickej energie.

Jin Baofang, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti JA Solar pri tejto príležitosti uviedol: „Spoločnosť JA Solar sa bude aj naďalej zameriavať na technologické inovácie a zlepšovanie kvality produktov, aby uspokojila rozmanité potreby svojich globálnych zákazníkov a podporila rozvoj obnoviteľných zdrojov energie na celom svete."

Kontakt: Xiaorui Sun, +86-10-6361-1888 x1698, bj.sunxr@jasolar.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring