OTS: Írska realitná spoločnosť

TASR, 18. júla 2018 10:14

OTS: Írska realitná spoločnosť "Sherry FitzGerald Group" sa zlučuje s celosvetovou realitnou spoločnosťou "Cushman & Wakefield". Viac ako 100 špecialistov z oblasti komerčných nehnuteľností z Dublinu, Limericku a Galwayu sa pripoja k jednej z najväčších firiem sveta pre oblasť realitných služieb. Výkonný riaditeľ Aidan Gavin sa stane riaditeľom spoločnosti „Cushman & Wakefield“ pre oblasť Írska a členom výkonnej rady spoločnosti pre oblasť Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska a Írska.

Dublin, 18. júla (TASR-OTS)(BUSINESS WIRE) - Svetová spoločnosť pre oblasť realitného trhu „Cushman & Wakefield“ oznámila, že uzavrela finálne znenie zmluvy, predmetom ktorej je akvizícia obchodného majetku spoločnosti „Sherry FitzGerald Group“ v Írsku. Dohoda by mala nadobudnúť účinnosť začiatkom septembra 2018.

Spoločnosť „Cushman & Wakefield“ už vlastní minoritný podiel v írskej spoločnosti zaoberajúcej sa komerčnými nehnuteľnosťami, ktorá funguje ako exkluzívna pobočka v Írskej republike - už dva roky nesie názov „Cushman & Wakefield Ireland“. Firma, ktorá má viac ako 100 odborníkov na komerčné nehnuteľnosti a pobočky v Dubline, Limericku a Galwayi, bude odteraz plne integrovaná do spoločnosti „Cushman & Wakefield“, jednej z najväčších svetových firiem zaoberajúcich sa službami v oblasti realít, ktorá má 48 000 zamestnancov, približne 400 pobočiek v 70 krajinách.

Výkonný riaditeľ Aidan Gavin sa stane riaditeľom spoločnosti „Cushman & Wakefield“ pre oblasť Írska a taktiež bude sedieť vo výkonnej rade spoločnosti pre oblasť Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska a Írska.

Spoločnosť „Cushman & Wakefield“ si zachová po akvizícii svoju pozíciu centrály voči spoločnosti „Sherry FitzGerald Group“ ako svojej pobočky, avšak tento obchodný vzťah sa rozšíri aj na ďalších 97 pobočiek spoločnosti „Sherry FitzGerald Group“, ktoré pôsobia naprieč celým Írskom.

Colin Wilson, Výkonný riaditeľ, pre oblasť Európy, Stredného východu a Afriky, „Cushman & Wakefield“, hovorí: „Ide o ďalší úžasný krok vo výnimočnom obchodnom vzťahu, ktoré naše spoločnosti majú medzi sebou a ktorý začal pred 20 rokmi. Tento krok reflektuje významný nárast cezhraničných projektov, na ktorých naše tímy spolupracujú. Spolu so silnejúcou ekonomikou Írska očakávame ďalší nárast počtu projektov, ktorý podporí aj skutočnosť, že budeme pôsobiť ako jedna integrovaná firma so skutočne fungujúcou spoluprácou medzi Írskom a Spojeným kráľovstvom. Sme odhodlaní rozšíriť rozsah a výkonnosť nášho podnikania pre oblasť Európy, Stredného východu a Afriky a dosiahnuť mimoriadne výsledky pre našich klientov.

Aidan Gavin, riaditeľ „Cushman & Wakefield“ v Írsku hovorí: “Odkedy sme začali vystupovať pod obchodným menom „Cushman & Wakefield“ naše podnikanie ide od silného k silnejšiemu a naše miesto na trhu naberá na dôležitosti. Teraz máme príležitosť posunúť sa na ďalšiu úroveň tým, že využijeme našu celosvetovú sieť na formovanie budúcnosti írskych nehnuteľností.“

Steven McKenna, Výkonný riaditeľ v „Sherry FitzGerald Group“, hovorí: “Pre spoločnosť „Sherry FitzGerald Group“ tento predaj spoločnosti predstavuje možnosť podporiť naše ambiciózne plány pokračovať v rozvoji nášho podnikania a služieb, na ktoré sa ako firma predovšetkým zameriavame. Zakrátko budeme otvárať našu stú pobočku v Írsku. Rovnako sme sa začali vo vzťahu ku klientom zameriavať aj na poskytovanie modernejších „smart“, teda technicky inteligentnejších služieb prostredníctvom modernej inovatívnej technológie. Je rozumné, aby spoločnosť „Cushman & Wakefield„ vlastnila výlučne svoju írsku komerčnú firmu a rovnako rozumné je pre nás mať zjednodušenú vlastnícku štruktúru a vystupovať pod rovnakým obchodným menom. Rovnako sme poctení, že budeme pokračovať v našom mimoriadne blízko spolupracujúcom profesionálnom vzťahu so spoločnosťou „Cushman & Wakefield Ireland."

Ako súčasť procesu akvizície bude spoločnosť „Cushman & Wakefield“ nadobúdať taktiež menšinový podiel v pobočkách skupiny „Sherry FitzGerald Group“ v oblasti Cork a Belfast, ktoré sa zameriavajú na komerčné nehnuteľnosti. Zostávajúce vlastné imanie spoločnosti, ktoré vlastnia riaditelia akcionárov, zostáva touto transakciou nedotknuté.

O spoločnosti „Cushman & Wakefield“

Spoločnosť „Cushman & Wakefield“ je popredná celosvetová spoločnosť so zameraním na služby v oblasti realít, ktorej výnimočnosť spočíva v tom, že zhmotňuje predstavy nájomníkov a vlastníkov nehnuteľností. Spoločnosť „Cushman & Wakefield“ so svojimi 48 000 zamestnancami, ktorí sú sústredení v približne 400 pobočkách, v približne 70 krajinách, patrí medzi najväčšie realitné firmy. V roku 2017 mala spoločnosť tržby vo výške 6,9 miliárd amerických dolárov poskytujúc hlavné realitné služby, služby „facility“ manažmentu (manažment efektívneho spravovania budov) a projektového manažmentu, služby v oblasti prenájmov nehnuteľností, služby v oblasti kapitálového trhu, poradenské služby a iné.

Pre viac informácií navštív stránku: www.cushmanwakefield.com alebo sleduj @CushWake na Twitteri.

Pozri zdroj na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20180716005412/en/

Zdroj: Cushman & Wakefield

Kontakt:

Cushman & Wakefield

Richard Coleman

+44 (0)203 296 4326

Riaditeľ komunikácie pre oblasť Európy, Stredného východu a Afriky

richard.coleman@cushwake.com

alebo

Sherry FitzGerald Group

Jill O’Neill

+353 86 252 3277

Riaditeľ externej komunikácie

jill.oneill@sherryfitz.ie

UPOZORNENIE: Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring