OTS: Inteligentný robot XR1 od tímu INNFOS bol dnes predstavený na MWC

TASR, 26. februára 2019 9:49

25, feb., 2019 12:57 Koordinovaného svetového času

Inteligentný robot XR1 od tímu INNFOS bol dnes predstavený na MWC

Prvý svetový humanoidný servisný robot poháňaný SCA

BARCELONA--(BUSINESS WIRE)(TASR-OTS)-- Každoročná konferencia mobilného priemyslu nazvaná "Mobile World Congress" (anglická skratka: MWC), sa tento rok koná v Barcelone, v Španielsku, od 25. februára do 28. februára. 26. februára o 14,00 hod. miestneho času čínsky tím INNFOS R&D predstavil inteligentného servisného robota poháňaného INNFOS SCA, XR-1.

Táto tlačová správa obsahuje multimediálny obsah. Celý obsah pozri tu: https://www.businesswire.com/news/home/20190225005534/en/

(Grafika: Business Wire)

XR-1 demonštráciou pozdravu, servírovania kávy, tancovania, schopnosti odpovedať na otázky a dokonca demonštrovaním navliekania nite do ihly, upútal pozornosť mnohých návštevníkov a tiež pozornosť médií. Čo je dôležitejšie, že robot predviedol mnohonásobné kompatibilné pohony vyvinuté INNFOS-om. Ide o dôležitý krok pri budovaní servisného robota schopného dôverných ľudských interakcií.

SCA sa odvoláva na inteligentný kompatibilný pohon (v angličtine: Smart Compliant Actuator), ktorý bol nezávisle vyvinutý tímom INNFOS. SCA integruje hlavný Servo zosilňovač, vysoko-precízne kódovacie zariadenie, vysokovýkonný jednosmerný bezkefový motor a prevodová redukcia. Ide o základné časti inteligentného servisného robota XR-1. Všetky súčiastky XR-1 sú spojené do INNFOS SCA. Najpodstatnejšou vlastnosťou SCA je jeho integrovaná kompatibilná súčiastka, ktorá môže dosiahnuť ako vysokú presnosť a dynamický pohyb, tak aj bezpečnosť.

Teraz sa tieto inteligentné servisné roboty vo všeobecnosti využívajú v oblasti obchodu, v zariadeniach zdravotnej starostlivosti, v domácnostiach, a v ďalších odvetviach. Na dosiahnutie bezpečných a inteligentných interakcií ľudí a strojov musia mať servisné roboty presné ovládanie, musia byť odolné voči nárazom za súčasného veľmi presného fungovania robota.

INNFOS splnili všetky vyššie spomenuté požiadavky, na základe čoho je SCA považovaný za špičkový pohon. Tím INNFOS sa vysporiadal s mnohými technickými problémami, marginálne sa vysporiadali aj s tým, ako zredukovať hlasitosť pohonu.

Zároveň algoritmus jednoduchého riadenia výrazne zlepšuje interakciu človeka so strojom. SCA môže byť široko využitý vo výrobe a spracovaní strojov, v oblasti letectva, precíznych nástrojov, v zdravotnej starostlivosti a v iných oblastiach.

XR-1 na mieste výstavy predstavil svoju dynamickú mechanickú výkonnosť a vysokú integráciu. V budúcnosti pôjde o nový trend medzi robotmi!

Pozri zdroj na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190225005534/en/

Kontakty

INNFOS Drive(Beijing)Technologies Co.,Ltd

Catherine Liu

info@innfos.com

http://www.innfos.com/company

Zdroj: INNFOS Drive(Beijing)Technologies Co.,Ltd

Multimediálny obsah

Fotografia

(Grafika: Business Wire)

Fotografia

(Grafika: Business Wire)

Fotografia

(Fotografia: Business Wire)

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring