OTS: Inovatívna liečba Alzheimerovej choroby z Číny je na konci klinického...

TASR, 20. júla 2018 10:57

Inovatívna liečba Alzheimerovej choroby z Číny je na konci klinického skúšania fázy 3

Green Valley plánuje predložiť žiadosť o registráciu liečby Čínskemu úradu pre kontrolu liečiv už tento rok

Šanghaj 20. júla (TASR/OTS/PRNewswire) - Spoločnosť Shanghai Green Valley Pharmaceutical Co., Ltd. (Green Valley) oznámila, že klinické skúšanie kapsúl oligomannurarátu sodného (GV-971) fázy 3 pri liečbe miernej až stredne ťažkej Alzheimerovej choroby dosiahlo svoj primárny koncový ukazovateľ.

Toto randomizované, dvojito zaslepené, placebom kontrolované klinické skúšanie v Číne malo za úlohu posúdiť bezpečnosť a účinnosť GV-971, viac-cieľového oligosacharidového liečiva u skupiny pacientov s miernou až stredne ťažkou Alzheimerovou chorobou (skóre MMSE bolo v rozmedzí 11 až 26). V liečenom ramene užívali jednotlivci 450 mg GV-971 perorálne dvakrát denne počas 36 týždňov. Primárny koncový ukazovateľ dokázal zlepšenie na škále kognitívneho skóre (ADAS-cog) Alzheimerovej choroby po 36 týždňoch liečby pomocou GV-971 v porovnaní so skupinou, ktorá užívala placebo. Údaje ukázali, že liečivo GV-971 významne zlepšilo stav súvisiaci s úbytkom kognitívnych funkcií. Pokiaľ ide o mieru nežiaducich účinkov, GV-971 vykazoval podobný profil, aký sa ukázal u skupiny užívajúcej placebo, pričom na snímkach sa neukázali žiadne abnormality súvisiace s amyloidmi (ARIA).

Alzheimerova choroba je chronická neurodegeneratívna porucha sprevádzaná progresívnou stratou kognitívnych funkcií. Podľa organizácie Alzheimer's Disease International je v súčasnosti na svete približne 48 miliónov pacientov s Alzheimerovou chorobou a očakáva sa, že do roku 2050 tento počet dosiahne 130 miliónov v dôsledku rastúceho počtu starších občanov v populácii.

Green Valley plánuje predložiť žiadosť o udelenie povolenia na predaj liečiva GV-971 na liečbu miernej až stredne ťažkej Alzheimerovej choroby Čínskemu úradu pre kontrolu liečiv už koncom tohto roku.

KONTAKT: Annie SHI, +86-185-1213-6021

TASR/OTS svi

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring