OTS: IEEE vyhlasuje výzvu na podávanie príspevkov do nových časopisov s otvor...

TASR, 30. septembra 2019 15:24

IEEE vyhlasuje výzvu na podávanie príspevkov do nových časopisov s otvoreným prístupom

IEEE rozširuje počet časopisov s otvoreným prístupom v oblastí kľúčových technológií

PISCATAWAY, New Jersey, 30. septembra 2019 /PRNewswire/ -- IEEE, najväčšia odborná technická organizácia na svete, ktorá svoju činnosť zasvätila technologickému pokroku ľudstva, dnes ohlásila výzvu na podávanie príspevkov do svojich nových časopisov so zlatým otvoreným prístupom. Ako líder v elektrotechnike a výskume v oblasti počítačov pre akademickú aj priemyselnú komunitu sa spoločnosť IEEE zaviazala pomáhať pri ďalšom vedeckom výskume a podporovať prístup k technologickým informáciám.

"EEE s hrdosťou vyhlasuje výzvu na podávanie príspevkov do svojich nových časopisov s otvoreným prístupom, ktoré uverejňujú všeobecne dostupné publikácie a vysokokvalitným, špičkovým vedeckým a technickým obsahom pre vedcov z celého sveta," uviedol Stephen Welby, výkonný prevádzkový riaditeľ IEEE. "Ide o jedinečnú príležitosť pre autorov zviditeľniť výsledky svojej práce v jednotlivých odborných časopisoch. Ich publikované príspevky budú k dispozícii piatim miliónom jedinečných používateľov digitálnej knižnice IEEE Xplore® mesačne."

Nové časopisy so zlatým otvoreným prístupom od IEEE:

" IEEE Open Journal of Antennas and Propagation

" IEEE Open Journal of Circuits and Systems

" IEEE Open Journal of the Communications Society

" IEEE Open Journal of the Computer Society

" IEEE Open Journal of Engineering in Medicine and Biology

" IEEE Open Journal of Industry Applications

" IEEE Open Journal of the Industrial Electronics Society

" IEEE Open Journal of Intelligent Transportation Systems

" IEEE Open Journal of Nanotechnology

" IEEE Open Journal of Power Electronics

" IEEE Open Journal of Signal Processing

" IEEE Open Journal of Solid-State Circuits

" IEEE Open Journal of Vehicular Technology

Každý odborný časopis s otvoreným prístupom bude dodržiavať vysoké štandardy vzájomného odborného posudzovania spoločnosti IEEE a bude vychádzať zo skúseností odborných technických komunít IEEE, aby zabezpečil vydávanie najcitovanejšieho obsahu v mnohých technologických oblastiach. Všetky nové časopisy s otvoreným prístupom budú plne v súlade so súčasnými hlavnými mandátmi donorov, vrátane použitia licencie Creative Commons Attribution License (CC BY), ktorá umožňuje autorom zachovať si autorské práva.

Prvé články budú uverejnené začiatkom roku 2020. Viac informácií o nových odborných časopisoch IEEE s otvoreným prístupom vrátane podrobností o dátumoch podávania príspevkov a spôsobe predloženia technickej dokumentácie na posúdenie nájdete na: open.ieee.org.

O organizácii IEEE

IEEE je najväčšia odborná technická organizácia na svete, ktorá sa venuje pokrokovej technológii v prospech ľudstva. Prostredníctvom svojich často citovaných publikácií, konferencií, technologických noriem a odborných a vzdelávacích aktivít si IEEE vybudovala povesť dôveryhodnej organizácie v širokej škále oblastí od leteckého priemyslu, počítačov a telekomunikácií až po biomedicínske inžinierstvo, elektrickú energiu a spotrebnú elektroniku. Viac informácií.

Kontakt pre médiá:

Francine Tardo

f.tardo@ieee.org

732 465 5865

Monika Stickel

m.stickel@ieee.org

732 562 6027

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/619504/IEEE_Logo.jpg

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring