OTS: Huawei oznamuje, že platforma pre inteligentné výpočtové systémy Atlas...

TASR, 18. apríla 2019 10:22

OTS: Huawei oznamuje, že platforma pre inteligentné výpočtové systémy Atlas je pripravená na komerčné škálovanie. Základ riešení umelej inteligencie pre rôznorodé scenáre využitia v rámci rozhrania medzi zariadením, koncovým používateľom a cloudom.

Šen-čen, Čína, 18. apríla (TASR-OTS)(PRNewswire) - Počas Turné inteligentných počítačových systémov pre Čínu v Šen-čene oznámili predstavitelia spoločnosti Huawei vstup platformy pre inteligentné výpočtové systémy Atlas na trh, čím otvorili novú kapitolu vývoja komerčnej mapy Atlasu.

Platforma Atlas pre inteligentné výpočtové systémy od Huawei funguje na báze procesorov umelej inteligencie série Ascend od spoločnosti Huawei. Atlas ponúka rôzne formáty produktov, ako sú akceleračné moduly, karty, stanice umelej inteligencie u koncového používateľa a zariadenia, ktoré poskytujú riešenie infraštruktúry umelej inteligencie v rámci všetkých scenárov pre rozhrania medzi zariadením, koncovým používateľom a cloudom. Ich využitie ocenia najmä inteligentné mestá, dopravcovia, oblasť financií, internetu a elektrickej energie.

Platforma Atlas je integrovaná do plnohodnotného riešenia umelej inteligencie od spoločnosti Huawei a svojim zákazníkom pomáha zabezpečiť špičkový výpočtový výkon a odhaliť budúcnosť na báze umelej inteligencie.

Procesory umelej inteligencie série Ascend od Huawei sú vystavané na báze najmodernejšej architektúry Da Vinci 3D Cube, ktorá poskytuje ultra vysokú výpočtovú hustotu a energetickú efektívnosť zabezpečujúcu prevádzku platformy Atlas s bezkonkurenčným výpočtovým výkonom na báze umelej inteligencie. Medzi hlavné prvky produktov série Atlas patria:

Akceleračný modul Atlas 200 na báze umelej inteligencie: má veľkosť polovice kreditnej karty, podporuje 16-kanálovú HD video analytiku v reálnom čase a je možné ho využiť na koncových zariadeniach, ako sú kamery, roboty a dróny.

Súprava pre vývojárov Atlas 200 DK na báze umelej inteligencie: pomáha vývojárom nastaviť vývojové prostredie za 30 minút a integruje grafické programovacie prostredie tak, aby zabezpečila nové úrovne efektivity vývoja. Vďaka možnosti plnohodnotného spracovania procesora Ascend je možné jednorazovo vyvíjať programy prostredníctvom súpravy pre vývojárov Atlas 200 DK a využiť ich v scenároch rozhrania medzi zariadením, koncovým používateľom a cloudom bez modifikácie kódu.

Akceleračná karta Atlas 300 na báze umelej inteligencie: Má polovičnú výšku a polovičnú dĺžku bežného formátu a poskytuje štandardné rozhrania PCIe. Zabezpečuje 64 TOPS výpočtových výkonov INT8 a podporuje 64-kanálovú HD video analytiku v reálnom čase pri spotrebe 67 W. Atlas 300 sa tiež môže pochváliť pamäťou s veľkosťou 32 GB, čo výrazne zlepšuje výkonnosť video analytiky a inferencie s vysokou hustotou.

Stanica koncového používateľa Atlas 500 na báze umelej inteligencie: Vďaka vysokému výkonu dokáže vykonávať spracovanie údajov v reálnom čase u koncového užívateľa. Jedno zariadenie môže poskytnúť 16 TOPS spracovateľských funkcií INT8 s mimoriadne nízkou spotrebou energie dosahujúcou menej ako 1 kWh za deň. Je vytvorená pre komplexné prirodzené prostredie koncového používateľa a funguje stabilne aj v náročných klimatických podmienkach od -40 až do +70 stupňov Celzia.

V priebehu slávnostného uvedenia na trh Hou Jinlong, prezident divízie cloudových produktov a služieb spoločnosti Huawei vysvetlil, že Huawei prichádza na trh so stratégiou inteligentných výpočtových systémov tri plus jedna založenou na piatich typoch proprietárnych jadrových čipov pre výpočtové systémy, sieť, úložiská, správu a umelú inteligenciu. Huawei sa snaží plniť požiadavky v rámci scenárov rozhrania medzi zariadením, koncovým užívateľom a cloudom využitím troch platforiem výpočtových systémov: x86, umelej inteligencie a ARM. Tieto tri platformy sú základom plnohodnotného riešenia na báze umelej inteligencie od spoločnosti Huawei pre všetky scenáre. V súčasnosti Huawei buduje inteligentný výpočtový ekosystém troch platforiem a spolupracuje s ďalšími partnermi na tvorbe základných pilierov digitálnej a inteligentnej transformácie systémov svojich zákazníkov.

„Umelá inteligencia ako nová univerzálna technológia sa stane inovatívnym prvkom tvoriacim základ zmeny v každom odvetví a organizácii," uviedla Ma Haixu, riaditeľka divízie inteligentných výpočtových technológií spoločnosti Huawei. „Spoločnosť Huawei sa vždy snažila poskytovať inkluzívnu umelú inteligenciu, ktorá bude cenovo dostupná, efektívna a spoľahlivá. Ako dôležitá súčasť plánu využitia umelej inteligencie je výpočtová platforma Atlas od spoločnosti Huawei na báze umelej inteligencie využívaná najmä v inteligentných mestách, u dopravcov, vo sfére financií, internetu a elektroenergetiky. Huawei prichádza s inováciami spoločne so svojimi partnermi, ktorí zavádzajú osvedčené postupy na báze umelej inteligencie umožňujúce zákazníkom využívať vysokovýkonné riešenia vo všetkých scenároch."

Divízia inteligentných výpočtových systémov Huawei sa snaží sprístupniť inteligentné výpočtové technológie pomocou inovácie čipov a buduje celé spektrum produktov vrátane serverov FusionServer Pro založených na inteligentných riadiacich a akceleračných enginoch, platforiem výpočtových systémov Atlas a platforiem inteligentného riadenia výpočtovej techniky v podobe mobilných dátových centier (MDC) odvíjajúcich sa od procesorov umelej inteligencie Ascend a serverov TaiShan na báze procesorov Kunpeng ARM.

Spoločnosť Huawei neustále zdokonaľuje svoje základné čipy a produkty a dnes môže zákazníkom ponúknuť vynikajúci výpočtový výkon, ktorý plní požiadavky rôznych odvetví. Okrem toho neustále rozvíja spoluprácu medzi cloudom a koncovým používateľom a možnosti aplikácie všetkých scenárov na vytvorenie jednoduchých integrovaných riešení priateľských pre používateľov, ktoré katalyzujú inteligentnú transformáciu priemyslu.

Medzi účastníkmi Turné inteligentných počítačových systémov pre Čínu boli analytici, zákazníci z odvetvia a partneri. Spoločnosť Huawei na ňom predstavila vývojové trendy v oblasti výpočtových systémov, stratégiu inteligentných výpočtových systémov, vlastné iniciatívy a platformu umelej inteligencie pre rôzne scenáre. Podujatie tiež ponúklo príležitosť zdieľať novinky z oblasti technologického pokroku a prístupov k využitiu umelej inteligencie. Osobitnými hosťami boli David T. Nguyen, PhD., a riaditeľ laboratórií spoločnosti Accenture, spolu so zástupcami zákazníkov a partnerov. Spoločne zdieľali informácie o trendoch v technológiách využívajúcich umelú inteligenciu, rozpoznávaní tváre a trendoch rozvoja bezpečných miest, ako aj informácie o využívaní umelej inteligencie v logistike. Prezentácia živo predstavila konkrétne technológie umelej inteligencie.

O spoločnosti Huawei

Spoločnosť Huawei je popredným celosvetovým poskytovateľom infraštruktúry informačných a komunikačných technológií (IKT), ako aj inteligentných zariadení. Spolu s integrovanými riešeniami v štyroch kľúčových oblastiach - telekomunikačných sieťach, IT, inteligentných zariadeniach a cloudových službách - sme pevne odhodlaní priniesť kúsok digitálnej technológie do života každého človeka, domácnosti či organizácie a vytvoriť tak inteligentný, prepojený svet.

Komplexné portfólio produktov, služieb a riešení spoločnosti Huawei je konkurencieschopné a zároveň bezpečné. Pomocou otvorenej spolupráce s partnermi v rámci ekosystému tvoríme pretrvávajúcu hodnotu pre zákazníkov, pracujeme na tom, aby sme posilnili ľudí, obohatili ich domovy a inšpirovali k inovácii organizácie všetkých veľkostí a štruktúr.

V Huawei sa inovácia odvíja od potrieb zákazníkov. Investujeme najmä do základného výskumu, sústredíme sa na technologické novinky, ktoré svet posúvajú smerom vpred. Máme viac ako 180 000 zamestnancov vo viac ako 170 krajinách a regiónoch sveta. Súkromná spoločnosť Huawei bola založená v roku 1987 a je v plnom vlastníctve svojich zamestnancov.

Viac informácií o Huawei nájdete na webovej stránke: www.huawei.com alebo nás sledujte na: http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei 

http://www.google.com/+Huawei

http://www.youtube.com/Huawei 

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/873181/Huawei_Atlas_AI_1.jpg

Kontakt:

Wanni Zhong

+86-18566662551

zhongwanni@huawei.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring