OTS: Guasha – zdravie pre každého

TASR, 1. februára 2023 14:55

Bratislava 1. februára (TASR/OTS) - Guasha je starodávna metóda, ktorá ľuďom prinavracia zdravie. Je považovaná za perlu v pokladnici čínskej medicíny. Tento jednoduchý, zároveň rýchly a účinný spôsob terapie vie pomôcť telu zbaviť sa škodlivín a patogénov.

Guasha čiastočne pripomína masáž. Pri práci sa využívajú doštičky z drahých kameňov. Jej primárnou úlohou je otvoriť povrch a umožniť tak organizmu, aby z tela vylúčil škodlivinu. Ľudské telo je totiž unikátny systém, ktorý disponuje viacerými možnosťami i schopnosťami samoobnovy a samoliečenia. Guasha tak telu prinavracia rovnováhu a tým upevňuje naše zdravie.

Aj napriek tomu, že guasha vyzerá na prvý pohľad veľmi jednoducho, potrebujeme k nej zopár dôležitých znalostí. Je nutné poznať dráhový systém ľudského tela. Na jednotlivých dráhach/meridiánoch sa nachádzajú body, zdroje energie, ktoré ak vieme správne zapojiť do procesu terapie, naštartujeme v tele samoopravné mechanizmy.

Ľudská pokožka je najväčší orgán a sú v nej ukryté aj všetky informácie o našom zdraví. Skôr ako sa fyzicky prejaví stav choroby vo vnútri organizmu, odzrkadlí sa na pokožke cez zmenu zafarbenia, stavu podkožia, teploty, či cez pocit nepohody na jednotlivých holografiách a úsekoch meridiánov.

Guasha využiva pri terapii dráhový aj holografický systém tela, tzv. reflexné zóny. Aktivuje a stimuluje celé dráhy na jednotlivých častiach tela. Preto je taká účinná. Pri terapii sa zároveň stimuluje aj systém reflexných zón/mikrosystémov. Tie najznámejšie máme na hlave, tvári, ušiach, rukách, chodidlách a chrbtici. Už len jeden mikrosystém vie vypovedať o tom, ako na tom človek v danej chvíli je. Vďaka využívaniu tohto holografického systému tak guasha dokáže ovplyvniť hneď viacero vnútorných orgánov a výsledok terapie tak vidíme a cítime okamžite.

Pokožka neslúži iba ako obranná bariéra tela, ale podieľa sa aj na vylučovaní, dýchaní, sekrécii a čistení. Pri guashi sa tak obrazne povedané rozprávame s našimi vnútornými orgánmi. Tie sú pomocou meridiánov previazané s povrchom. Povrchová stimulácia kože a následná reakcia vo forme začervenania je potom vlastne akási spoveď nášho tela. Doslova nám ukáže kde má nedostatok, kde prebytok, kde vám stagnuje vaša životná energia a krv. Toto je veľmi dôležitý "rozhovor" k tomu, aby ste v predstihu pochopili a na vlastnej koži uvideli, čo sa vo vašom tele deje.

Guasha spriechodňuje siete dráh, zlepšuje cirkuláciu krvi a energie, oživuje a prečisťuje krv, premieňa stagnácie a blokády, stimuluje imunitný systém, regeneruje cievny systém, zrovnáva šlachosvalové dráhy, je účinná na bolestivý pohybový aparát, má pozitívny účinok na nervový a emočný systém a má mimoriadny kozmetický účinok na tvári.

Kontakt: www.guashatherapy.sk, IG guasha_therapy

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu