OTS: Graphic Packaging Holding Company kúpi od CVC Funds spoločnosť AR...

TASR, 17. mája 2021 17:12

Graphic Packaging Holding Company kúpi od CVC Funds spoločnosť AR Packaging za 1,45 miliardy dolárov v hotovosti, čím vznikne najväčší svetový poskytovateľ trvalo udržateľných obalových riešení na báze vlákniny

- Spojením oboch spoločností vzniká silný hráč na rastúcom európskom trhu s obalovými materiálmi z vlákniny

- Rastová trajektória oboch firiem je v súlade s Víziou 2025 a prinesie tak našim akcionárom a všetkým ostatným podielnikom významnú hodnotu

- Graphic Packaging usporiada 14. mája 2021 konferenčný hovor (o 08.30 východného času/14.30 stredoeurópskeho času), na ktorom záujemcov zoznámi s podrobnosťami tejto transakcie

Atlanta/Lund 17. mája (TASR-OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Graphic Packaging Holding Company (index NYSE: GPK), (ďalej len "Graphic Packaging" alebo "spoločnosť"), popredný vertikálne integrovaný poskytovateľ udržateľných spotrebiteľských obalov na báze vlákien, a fond CVC Capital Partners Fund VI dnes oznámili uzavretie konečnej dohody, na základe ktorej spoločnosť Graphic Packaging kúpi spoločnosť AR Packaging Group AB (ďalej len "AR Packaging"), druhého najväčšieho európskeho výrobcu spotrebiteľských obalov na báze vlákien, za približne 1,45 miliardy dolárov v hotovosti. Transakcia ešte podlieha štandardným uzatváracím podmienkam. Spojenie posilní globálnu prítomnosť spoločnosti Graphic Packaging, jej inovačné schopnosti a ponúkne zákazníkom v celej Európe i susedných regiónoch významnú pridanú hodnotu. Vďaka širokému súboru špičkových obalových riešení, vďaka odborným znalostiam v oblasti dizajnu a rozšírenému geografickému dosahu bude mať spojená spoločnosť jedinečnú pozíciu pre využitie príležitostí k ďalšiemu organickému rastu u existujúcich aj nových globálnych zákazníkov a na nových trhoch. Očakáva sa, že navrhovaná akvizícia spoločnosti AR Packaging zvýši ročné tržby o 1,1 miliardy dolárov a ročný zisk pred zdanením a odpismi (EBITDA) o 160 miliónov dolárov. Okrem toho sa očakáva, že kombinácia prinesie celkové synergie vo výške 40 miliónov dolárov v priebehu 36 mesiacov po uzavretí transakcie. Očakáva sa, že transakcia okamžite zvýši zisk na akciu a hotovostné toky spoločnosti Graphic Packaging Holding Company.

Michael Doss, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Graphic Packaging, povedal: „Spoločnosť AR Packaging je lídrom na atraktívnom a rastúcom trhu s udržateľnými obalmi v Európe. Akvizícia spoločnosti AR Packaging prinesie našim zákazníkom, zamestnancom a akcionárom významné príležitosti k tvorbe hodnôt, pretože spojíme dvoch popredných poskytovateľov riešení spotrebiteľských obalov na báze vlákien s dlhou históriou inovácií a kreatívneho dizajnu obalov. Rozsiahle výrobné kapacity v 25 spracovateľských závodoch spoločnosti AR Packaging vo východnej a západnej Európe predstavujú významné výhody v oblasti rozsahu a nákladovej efektívnosti, čo nám pomôže posilniť našu pozíciu na trhu a skvalitniť služby pre našich zákazníkov v Európe aj na celom svete. Sme radi, že môžeme privítať tím spoločnosti AR Packaging, pretože spoločne budeme ďalej rozvíjať našu stratégiu trvalo udržateľných obalových riešení pre globálnych spotrebiteľov a podporovať prechod k obehovému hospodárstvu."

Stephen Scherger, EVP a CFO spoločnosti Graphic Packaging, dodal: „Akvizícia spoločnosti AR Packaging rozširuje naše možnosti rastu na trhoch po celom svete s našimi udržateľnými obalovými riešeniami. Táto kombinácia spolu s predtým oznámenou akvizíciou spoločnosti Americraft Carton podporuje naše rastové ciele a umožňuje spoločnosti Graphic Packaging trvalo dosahovať organický rast tržieb na hornej hranici nášho cieľa 100 - 200 bodov tak, ako je uvedené v našej vízii 2025. Pozoruhodné je, že štíhle prevádzkové modely oboch organizácií spolu s našimi vzájomne sa doplňujúcimi trhovými segmentmi prinášajú presvedčivé finančné výhody. Vďaka spoločnému generovaniu peňažných tokov máme možnosť dosiahnuť veľké výnosy a očakáva sa, že do 24 mesiacov po uzavretí transakcie sa spoločnosť Graphic Packaging vráti k nášmu dlhodobému cieľovému 2,5 - 3,0 - násobnému rastu." Prezident a generálny riaditeľ spoločnosti AR Packaging, Harald Schulz, uviedol: „Som hrdý na pokrok, ktorý sme dosiahli pri vytváraní jasnej stratégie a budovaní spoločnosti AR Packaging ako rešpektovaného poskytovateľa obalových riešení. Chcel by som poďakovať spoločnosti CVC za podporu, ktorú nám v tomto úsilí v posledných piatich rokoch poskytla. Spoločný prístup spoločnosti Graphic Packaging k zákazníckym službám a hlboké zameranie na poskytovanie inovatívnych a udržateľných riešení sa úzko zhodujú s tým, ako prevádzkujeme naše vlastné podnikanie, čo z nich robí ideálneho partnera. Schopnosť využiť výhodné integrácie hodnotového reťazca, od výroby lepenky až po spracovanie kartónov, poskytuje väčšie možnosti, ako našim zákazníkom ponúknuť udržateľne optimalizované riešenia. Náš tím sa teší na spojenie s tímom Graphic Packaging, aby sme sa stali popredným globálnym poskytovateľom udržateľných obalových riešení na báze vlákien."

Lave Beck-Friis, výkonný riaditeľ spoločnosti CVC komentoval: „Sme veľmi hrdí na pokrok, ktorý spoločnosť AR Packaging počas nášho partnerstva dosiahla. Bolo nám potešením spolupracovať s Haraldom a jeho vynikajúcim tímom na vývoji a zavádzaní mnohých nových produktov a tiež investovať do podpory aktívneho programu fúzií a akvizícií, ktorý urýchli rast spoločnosti, aby sa stala skutočne globálnym hráčom. Sme radi, že odovzdávame AR Packaging v tak silnej pozícii a že sme našli nového vlastníka, ktorý zdieľa víziu vedenia o budúcom smerovaní podniku. "

Očakáva sa, že transakcia, ktorá bola jednomyseľne schválená Predstavenstvom spoločnosti Graphic Packaging a AR Packaging, bude uzavretá za štyri až šesť mesiacov, s výhradou schválenia regulačnými orgánmi a ďalších obvyklých podmienok potrebných pre uzavretie tejto transakcie.

BOFA Securities pôsobí ako finančný poradca a DLA Piper ako právny poradca spoločnosti Graphic Packaging. Credit Suisse International pôsobí ako finančný poradca a Roschier ako právny poradca spoločnosti AR Packaging.

Konferenčný hovor pre investorov

Spoločnosť Graphic Packaging usporiada 14. mája 2021 konferenčný hovor pre investorov, a to o 8:30 východného času (ET), respektíve o 14:30 stredoeurópskeho času (CET). Konferencia bude vysielaná on-line a prístup k nej možno získať zo sekcie pre investorov (Investors) na webovej stránke spoločnosti Graphic Packaging www.graphicpkg.com. Ku konferencii sa možno prihlásiť aj prostredníctvom telefónneho čísla 833-900-1527 (pre záujemcov zo Spojených štátov amerických a Kanady), respektíve 236-384-2052 (pre záujemcov z ostatných krajín). Záznam konferencie si môžete prehrať na webovej stránke firmy Graphic Packaging, a to od 14. mája 2021 približne od 13:00 východného času (ET).

Výhľadové vyhlásenia

Všetky vyhlásenia v tejto tlačovej správe, týkajúcej sa očakávania spoločnosti, sa vrátane načasovania a podmienok akvizície spoločnosti AR Packaging a jej predpokladaných príjmov a ziskovosti, ako aj predpokladaných synergií, predstavujú "výhľadové vyhlásenia" v zmysle novely zákona Private Securities Litigation Reform Act z roku 1995. Tieto vyhlásenia vychádzajú z aktuálne dostupných informácií a podliehajú rôznym rizikám a neistotám, ktoré môžu spôsobiť, že sa skutočné výsledky budú podstatne líšiť od súčasných očakávaní spoločnosti. Tieto riziká a neistoty zahŕňajú okrem iného infláciu a volatilitu nákladov na suroviny a energie, pokračujúci tlak zákazníkov na lacnejšie výrobky, schopnosť spoločnosti realizovať svoje obchodné stratégie, vrátane iniciatív v oblasti produktivity, plánov na znižovanie nákladov a integračných aktivít, ako aj úroveň dlhu spoločnosti, pohyby mien a ďalšie riziká spojené s podnikaním na medzinárodnej úrovni, vplyv regulačných záležitostí a súdnych sporov, vrátane pokračujúcej dostupnosti odpočtu čistej prevádzkovej straty spoločnosti zo zdaniteľného príjmu. Na tieto výhľadové vyhlásenia by sa nemalo príliš spoliehať, pretože tieto vyhlásenia sa vzťahujú len k dátumu, kedy boli vydané, a spoločnosť neprijíma žiadnu povinnosť svoje výhľadové vyhlásenia aktualizovať, s výnimkou prípadov, kedy to vyžaduje zákon. Ďalšie informácie týkajúce sa týchto a ďalších rizík sú obsiahnuté v pravidelných dokumentoch, ktoré naša spoločnosť predkladá Komisii pre cenné papiere a burzy (SEC).

O spoločnosti Graphic Packaging Holding Company Graphic Packaging Holding Company (index NYSE: GPK), so sídlom v Atlante v štáte Georgia, zákazníkom ponúka jedinečné obalové materiály, ktoré majú potenciál zmeniť svet. Firma je popredným dodávateľom trvalo udržateľných obalových riešení založených na vláknine a svoje produkty dodáva zákazníkom z radov potravinárskych a nápojových firiem a ďalších organizácií, ktoré sa zaoberajú spotrebným tovarom. Firma pôsobí celosvetovo a je jedným z najväčších výrobcov skladacích kartónových a papierových potravinárskych obalov v Spojených štátoch amerických. Okrem toho má silnú pozíciu na trhu aj v oblasti lepenkových papierových obalov s potlačou i bez potlače. Medzi zákazníkov spoločnosti patria popredné svetové značky a firmy. Ďalšie informácie o firme Graphic Packaging, vrátane aktuálnej produktovej ponuky, nájdete na webovej stránke www.graphicpkg.com.

O spoločnosti AR Packaging Group AB

AR Packaging je jednou z popredných európskych firiem v obalovom sektore s ročnými tržbami okolo 1,1 miliardy dolárov. Firma zamestnáva 5 000 zamestnancov a má 30 závodov v 13 krajinách sveta. Skupina ponúka jedinečné spektrum špecializovaných obalových riešení a svojim zákazníkom ponúka pridanú hodnotu, veľké množstvo rôznych obalov, vrátane kartónových a pružných obalových materiálov. Spoločnosť sídli vo švédskom Lunde. www.ar-packaging.com

O spoločnosti CVC

CVC je popredná investičná a poradenská spoločnosť so sieťou 23 pobočiek v Európe, Ázii a Spojených štátoch amerických, ktorá spravuje aktíva v celkovej hodnote približne 118 miliárd dolárov. Od svojho založenia v roku 1981 získala firma CVC viac ako 160 miliárd dolárov od popredných inštitucionálnych investorov a úverových spoločností na svete. Získané finančné prostriedky fond CVC nainvestoval do viac ako 90 popredných svetových firiem, ktorých ročné tržby dosahujú zhruba 100 miliárd dolárov a ktoré zamestnávajú viac ako 450 000 ľudí. Ďalšie informácie o spoločnosti CVC získate na webových stránkach www.cvc.com.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/997828/Graphic_Packaging_International_Logo.jpg

Kontakt pre investorov: Melanie Skijus, Graphic Packaging Holding Company, 770-240-8542, Melanie.Skijus@graphicpkg.com; Ingrid Lidbäck, Group Marketing & Communication, Riaditeľka v AR Packaging, E-mail: ingrid.lidback@ar-packaging.com, Telefón: +46 70 566 31 83; Nick Board, Viceprezident pre komunikáciu v CVC, E-mail: nboard@cvc.com, Telefón: +44 207 420 4200

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring