OTS: Flexjet sa stane prvým firemným zákazníkom nadzvukových lietadiel od Aerion

TASR, 18. novembra 2015 11:17

Flexjet sa stane prvým firemným zákazníkom nadzvukových lietadiel od Aerion.

Revolučné nové nadzvukové lietadlo výrazne skráti čas interkontinentálnych letov.

Las Vegas 18. novembra 2015 (TASR/OTS/PRNewswire) - NBAA – Aerion Corp., líder v oblasti nadzvukovej technológie, a Flexjet LLC, ktorý cestujúcim ponúka prístup k najluxusnejším flotilám súkromných nadzvukových lietadiel, dnes oznámili, že Flexjet si od Aerionu záväzne objednal 20 lietadiel AS2, aby vytvoril prvé komerčne dostupné nadzvukové lietadlá pre obchodné účely. Flexjet sa tak stáva prvým firemným zákazníkom lietadiel AS2.

Foto - http://photos.prnewswire.com/prnh/20151117/288051

„Flexjet sa už nejaký čas drží na špičke leteckej technológie a stále zlepšuje jej výkonnosť pre majiteľov. Dnes hrdo oznamujeme, že sme na prahu novej revolúcie v oblasti nadzvukových lietadiel pre obchodné účely, teda nadzvukových letov. Sme radi, že sme prvým firemným zákazníkom lietadiel AS2 od Aerionu a že našim vlastníkom môžeme ponúknuť nadzvukové interkontinentálne lety," povedal prezident spoločnosti Flexjet Kenn Ricci.

Nadzvukové lietadlo AS2 pre obchodné účely dosahuje najvyššiu rýchlosť jeden a pol machu, čo je o 67 percent vyššia rýchlosť, akú sú dnešné alebo predpokladané podzvukové diaľkové lietadlá schopné dosiahnuť. AS2 prevezie osem až 12 cestujúcich a môže zabezpečovať interkontinentálne lety do 4750 námorných míľ nadzvukovou rýchlosťou, čím dosiahne úsporu troch hodín pri prelete cez Atlantik v porovnaní s podzvukovým lietadlom a viac ako šesť hodín pri dlhších letoch cez Tichý oceán. Trojmotorové lietadlo, ktoré v súčasnosti Aerion vyvíja v spolupráci so skupinou Airbus Group, po prvýkrát poletí v roku 2021 a do riadnej služby vstúpi v roku 2023.

„Preskúmali sme technológiu od spoločnosti Aerion spolu s úžasnou výkonnosťou AS2 a máme pocit, že by mohli zásadne zmeniť budúcnosť v oblasti obchodných ciest. Vývoj AS2 zabezpečil Aerionu a Airbus Group cestu vpred," dodal Ricci.

Aerion a Flexjet budú teraz spoločne pracovať na návrhoch jedinečných a dych berúcich interiéroch modelu AS2, aby zachovali tradíciu luxusných interiérov, aké môžete vidieť vo flotile s názvom Red Label, nedávno uvedenej do prevádzky. Flexjet očakáva, že mnoho zákazníkov bude prostredníctvom inovatívneho programu Global Acess využívať lietadlá AS2 v kombinácii s inými veľkokapacitnými lietadlami od Flexjet, čo im značne skráti čas letu v prípade časovej tiesne a interkontinentálnu spiatočnú cestu môžu pomocou vysokej rýchlosti lietadiel AS2 zvládnuť za 1 deň.

„Kenn Ricci a všetky spoločnosti firmy Directional Aviation, ktoré riadi, dokázali znovu a znovu obhájiť svoje popredné a inovátorské miesto na trhu," povedal prezident spoločnosti Aerion Robert Bass. „Máme spoločnú vášeň pre výkon a revolučné nápady v letectve pre obchodné účely. Toto je určite začiatok skvelého vzťahu medzi našimi dvoma firmami. Chcem Kennovi poďakovať za jeho vízie a dôveru v Aerion."

O spoločnosti Aerion Corporation

Aerion Corporation so sídlom v Rene, štát Nevada, bola založená v roku 2002, čím sa začala nová éra praktického a efektívneho nadzvukového lietania. Aerion prichádza už viac ako desať rokov s inovatívnou technológiou špeciálnych krídiel vytvorených v spolupráci s NASA a ďalšími poprednými aeronautickými inštitúciami. V rámci tohto výskumu sú zahrnuté aj míľniky v oblasti nadzvukového prirodzeného laminárneho prúdenia, kľúčovej technológie, ktorá sa skrýva v pozadí vývoja lietadla AS2. V roku 2014 začal Aerion spolupracovať so skupinou Airbus Group pri vývoji lietadla AS2 dosahujúceho nadzvukovú rýchlosť jeden a pol machu. Konštrukcia je v plnom prúde a prvý let je naplánovaný na rok 2021, pričom do riadnej prevádzky by lietadlá mali vstúpiť v roku 2023.

Viac informácií nájdete na: www.aerionsupersonic.com.

O spoločnosti Flexjet

Spoločnosť Flexjet, LLC sa prvýkrát objavila na trhu menšinového spoluvlastníctva lietadiel v roku 1995 a v máji 2015 oslávila 20. výročie svojho založenia. Spoločnosť Flexjet ponúka menšinové spoluvlastníctvo a prenájom lietadiel. Program menšinového spoluvlastníctva lietadiel spoločnosti Flexjet je prvý na svete, ktorý splnil kontrolné štandardy Nadácie pre bezpečnosť charterových letov (Air Charter Safety Foundation) a spoločnosť Flexjet je zároveň prvou a stále jedinou spoločnosťou, ktorá získala už šestnáste ocenenie Diamond Award for Excellence Federálnej leteckej správy (FAA) za vynikajúce výkony.

Program menšinového spoluvlastníctva lietadiel spoločnosti Flexjet ponúka širokú škálu lietadiel pre obchodné účely, pričom niektoré z nich patria medzi najnovšie v tejto oblasti, s priemerným vekom šesť rokov, vrátane LXi Cabin Collection s modelmi Learjet 75, Challenger 350, Embraer Legacy 450, Global Express a Gulfstream G450, G500 a G650. V celkovej kolekcii lietadiel nechýba ani Embraer Phenom 300, Challenger 300 a Challenger 605. Spoločnosť Flexjet je členom skupiny spoločností Directional Aviation.

Viac informácií o inovatívnych programoch a flexibilných ponukách nájdete na www.flexjet.com alebo nás môžete sledovať na Twitteri @Flexjet.

KONTAKT: Aerion Corporation, Jeff Miller, VP, marketing a komunikácie, 1-817-291-2234 jeffmiller@aerioncorp.com, OR Flexjet, Nicholas Parmelee, The Hubbell Group, Inc., 216-406-5602 (mobil), 781-878-8882 (pevná linka) nparmelee@hubbellgroup.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

TASR/OTS tth

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring