OTS: FC Barcelona a Európska komisia chcú zbaviť Európu fajčenia

TASR, 18. septembra 2012 12:18

FC BARCELONA A EURÓPSKA KOMISIA CHCÚ SPOLOČNÝMI SILAMI ZBAVIŤ EURÓPU FAJČENIA

Brusel 18. septembra (TASR-OTS) - Európska komisia (EK) a FC Barcelona (Barça) dnes predstavili neobvyklé partnerstvo. V kampani Quit Smoking with Barça (Prestaň fajčiť s Barçou, quitsmokingwithbarca.eu) využijú úspechy kampane Európskej komisie Exfajčiari sú nezastaviteľní a podporu miliónov fanúšikov Barçy a budú sa snažiť pomôcť 28 miliónom fajčiarov v Európe* navždy sa zbaviť svojho zlozvyku.

http://photos.prnewswire.com/prnh/20120918/562622-a

http://photos.prnewswire.com/prnh/20120918/562622-b

Vytvorenie partnerstva medzi jedným z najprestížnejších športových klubov na svete a európskou inštitúciou je ambicióznym projektom, na ktorý sa doposiaľ ešte nikto nepodujal na takejto úrovni. Quit Smoking with Barça je najnovšou a najtrúfalejšou iniciatívou ocenenej kampane Exfajčiari sú nezastaviteľní. Európska komisia po prvý raz spolupracuje so športovým partnerom, ktorý dokáže osloviť srdcia miliónov ľudí. Cieľom programu nie je fajčiarov odsudzovať. Namiesto toho upozorňuje na množstvo výhod, ktoré so sebou prináša zanechanie fajčenia, pričom tieto pozitívne posolstvá kombinuje s nástrojmi založenými na faktoch kampane Exfajčiari sú nezastaviteľní. Quit Smoking with Barça ponúka fanúšikom Barçy, futbalu a športu všeobecne individuálny tréningový program, ktorého súčasťou sú každodenné tipy pri odvykaní od fajčenia a povzbudenia priamo zo sŕdc a úst samotného klubu.

Hlavným nástrojom kampane je iCoach (www.exsmokers.eu), bezplatná a osvedčená digitálna zdravotná platforma, ktorá už pomohla takmer štvrť miliónu ľudí v celej Európe (čiže 1 z 500 fajčiarov) v úsilí prestať natrvalo fajčiť. iCoach je oddnes dostupný ako aplikácia pre iPhone a Android.

"Prostredníctvom tejto spolupráce sa budeme snažiť pomôcť futbalovým fanúšikom z celej Európy opätovne nadobudnúť kontrolu nad svojím zdravím a životom a budeme ich povzbudzovať, aby sa rovnako vášnivo zaujímali o svoje zdravie, ako sa zaujímajú o túto krásnu hru," uviedol predseda klubu FC Barcelona Sandro Rosell vo svojom príhovore na otváracom podujatí kampane v sídle Európskej komisie v Bruseli.

Rosell ďalej uviedol: "Sme hrdí, že tu dnes môžeme byť a pracovať spolu s Európskou komisiou na zlepšovaní zdravia našich priaznivcov a všetkých fanúšikov futbalu. V Barçe sa pevne pridŕžame nášho sloganu ‚viac ako len klub‘ a propagujeme hodnoty, ako sú úcta, zdravie a sociálny záväzok. Naši fanúšikovia a členovia nám už 113 rokov bezvýhradne preukazujú svoju podporu a oddanosť a našou povinnosťou je starať sa o ich najdôležitejšiu prednosť, ktorou je zdravie. Barça si uvedomuje význam tímovej práce pri zvládaní úloh a prostredníctvom kampane Quit Smoking with Barça preto budeme ich tímovými spoluhráčmi a budeme im pomáhať zvíťaziť v boji s cigaretami. Poskytneme im poradenstvo, povzbudenie a praktickú pomoc. Vyzývam všetkých fajčiarov , aby sa zapojili do tejto kampane."

Európsky komisár pre zdravie a spotrebiteľov John Dalli sa na margo novej aliancie vyjadril takto: "Som veľmi rád, že môžeme spolupracovať s FC Barcelona a pomáhať Európanom vyhýbať sa fajčeniu. Európska komisia má solídne skúsenosti so šírením osvety o fajčení a zaisťovaním úspešných opatrení kontroly tabaku v celej EÚ. Naša kampaň Exfajčiari sú nezastaviteľní pomáha stovkám tisícov mužov a žien napredovať v úsilí o dosiahnutie nefajčiarskeho života a táto spolupráca by mala pomôcť naše posolstvo ešte viac rozšíriť. Pomocou univerzálneho jazyka futbalu budeme môcť podporiť viac Európanov, ktorí sa snažia prestať fajčiť a stať sa nezastaviteľnými exfajčiarmi na celý život."

Dr. Jordi Monés, ktorý je v Barçe riaditeľom zodpovedným za zdravotné otázky a priekopník predošlej protifajčiarskej iniciatívy klubu Barça Sense Fum (Barça bez fajčenia), v rámci ktorej sa vo všetkých zariadeniach Barçy zaviedol zákaz fajčenia, uviedol: "Barça je veľmi hrdá, že môže spolupracovať s takou inštitúciou, ako je Európska komisia. Rozhodli sme sa spojiť sily s najväčším verejným orgánom v Európe s cieľom presvedčiť ľudí, aby spravili prvý krok k životu bez fajčenia. Podobne ako nás fanúšikovia podporujú a povzbudzujú pri dosahovaní víťazstva, prostredníctvom kampane Quit Smoking with Barça ich teraz budeme aj my povzbudzovať pri prekonávaní ich najťažšej výzvy, ktorou je natrvalo prestať fajčiť."

-KONIEC-

Viac informácií:

Internetové stránky Európskej komisie o verejnom zdraví: http://ec.europa.eu/health/tobacco/policy/index_sk.htm Dočasná vstupná stránka kampane Quit Smoking with Barça http://www.quitsmokingwithbarca.eu Kampaň Exfajčiari sú nezastaviteľní http://www.exsmokers.eu Oficiálne stránky klubu FC Barcelona http://www.fcbarcelona.com

Kampaň Quit Smoking with Barca je spoločným záväzkom klubu FC Barcelona a Európskej komisie v boji proti fajčeniu a takmer 700 000 úmrtiam, ktoré každoročne spôsobí v Európe fajčenie a ktorým je možné predísť. Kampaň využije silu kampane Európskej komisie Exfajčiari sú nezastaviteľní a iniciatívy klubu FC Barcelona Sense Fum a bude povzbudzovať a podporovať 28 miliónov fajčiarov z celej *Európy vo veku 25 – 34 rokov, aby sa zbavili svojho zlozvyku a stali sa nezastaviteľnými exfajčiarmi na celý život (quitsmokingwithbarc

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

go mf

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring