OTS: Farby, vône a chute jesene na tanieri - to sú gurmánske piatky

TASR, 3. novembra 2016 9:45

Bratislava 3. novembra (TASR-OTS) - Jeseň býva sychravá a chladná, no aj farebná a plná slnka... A tak ako je farebné lístie počas novembra na stromoch, tak aj váš tanier môže byť plný farieb a nezameniteľných chutí! Pýtate sa, kde? Počas novembrových piatkov v reštaurácii Riverbank máte možnosť ochutnať tradičnú kačacinku či husacinku, ktoré sú pre toto obdobie príznačné. Pod rukami šéfkuchára Igora Čehyho však zažijú vaše chuťové poháriky hotovú explóziu a z piatkovej večere sa stane nezabudnuteľný zážitok. Každý pripravený chod vám šéfkuchár priblíži informáciami o pôvode surovín a tiež o ich špecifických chutiach.

Ako prvý na vás čaká kačací rillettes podávaný so sorbetom z karamelizovanej šalotky. Skvelo zahreje silný kačací vývar obohatený pošírovanou kačacou foie gras. A kto si vie predstaviť jeseň bez pečenej husi a lokší? Polovica husi vhodná pre dve osoby aj s viedenským knedlíkom, sladkou kapustou na voňavom badiáne a pomarančovo-šalviovou omáčkou prekvapí aj toho najnáročnejšieho labužníka.

Pomyselnou sladkou čerešničkou na torte budú vlažné glazované sezónne slivky parfumované zeleným korením a mascarpone sabayon. Samozrejmosťou je za každým chodom "pohladenie" pohárom výnimočného vína priamo od someliérky Kristíny Kováčikovej, ktorá vám o každom poklade z hrozna rozpovie jeho príbeh...

Aj vy ste práve naprázdno preglgli a zbiehajú sa vám slinky? Tak zamierte rovno do reštaurácie na nábreží Dunaja - do Riverbank.

Viac informácií nájdete na: http://www.riverbank.sk/sk/events

(Cena za osobu 59 EUR, vína sú zahrnuté v cene)

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

her

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring