OTS: ExxonMobil rozširuje partnerstvo s Porsche

TASR, 17. septembra 2012 12:42

Fairfax, Va 17. septembra (TASR-OTS) (Bussiness wire) -

Automobily Porsche využívajú vo vytrvalostných pretekoch na majstrovstvách sveta technológiu maziva Mobil 1

Všetky motory Porsche sú už vo výrobnom závode naplnené syntetickým motorovým olejom Mobil 1

Rozšírené partnerstvo sa zameriava na technológie mazív pre cestné a pretekárske motory

História spolupráce poskytuje výhody vysoko výkonných motorov a mazív

Spoločnosť ExxonMobil oznámila, že v priebehu niekoľkých nasledujúcich rokov rozšíri svoje partnerstvo s Porsche AG, ktoré bude zahŕňať technickú podporu vozidiel Porsche pri návrate do kategórie LMP1 na Majstrovstvách sveta vo vytrvalostných pretekoch v roku 2014.

22. apríla 2012 súťaží GT3 Cup Model 997 v Porsche Mobil 1 Supercup v Bahrajne. (Fotografia: Porsche) Vzhľadom na zdieľaný záväzok týkajúci sa využívania technických inovácií na dosiahnutie vynikajúceho výkonu si spoločnosť Porsche vybrala v roku 1996 značku Mobil 1 ako svoj výrobný a odporúčaný motorový olej. V nasledujúcich 16 rokoch obidve spoločnosti spolupracovali na technických programoch, ktorých výsledkom boli víťazstvá pretekárskych tímov Porsche, ako aj mnoho nových a inovatívnych ponúk Porsche v kategórii športových vozidiel a GT ako napríklad Porsche Cayenne a Panamera v tomto poradí. „Počas partnerstva medzi spoločnosťami Mobil 1 a Porsche trvajúceho takmer dve desaťročia dosiahli tieto spoločnosti významný pokrok vo vývoji vysoko výkonných automobilových motorov a mazív. Spolupráca s oddanými a inovatívnymi inžiniermi spoločnosti Porsche nám umožnila vyvinúť pokročilé technológie mazív určené na ochranu a optimalizáciu výkonu každého motora Porsche,” povedal Alan Kelly, prezident pre marketing palív, mazív a špeciálnych prípravkov spoločnosti ExxonMobil.

S plánovaným návratom značky Porsche na vrchol motoristického športu vo vytrvalostných pretekoch v kategórii LMP1 budú pretekárski inžinieri spoločnosti Mobil 1 aj naďalej poskytovať exkluzívnu partnerskú technickú podporu výrobcovi v oblasti mazív. Po úspešnej spolupráci pri navrhovaní mazív určených pre cestné a pretekárske motory Porsche budú odborníci v Porsche a Mobil 1 pracovať ako tím v sezóne 2014 pre Majstrovstvá sveta vo vytrvalostných pretekoch, ktoré budú zahŕňať i preteky 24 hodín Le Mans. „Kritickým a hlavným faktorom pre výkon motora je mazanie,“ povedal Wolfgang Hatz, člen výkonnej rady pre výskum a vývoj spoločnosti Porsche AG. „Spolupráca s technologickými odborníkmi spoločnosti Mobil 1 pomohla spoločnosti Porsche dosiahnuť vynikajúce pretekárske výkony a splniť očakávania spotrebiteľov od našej značky. Sme radi, že rozširujeme naše technické partnerstvo.“

O spoločnosti Mobil 1

Popredná svetová značka syntetických motorových olejov Mobil 1, motorových mazív, zahŕňa technológiu proti opotrebovaniu zabezpečujúcu výkon nad rámec bežných motorových olejov. Táto technológia umožňuje motorovému oleju Mobil 1 spĺňať najprísnejšie normy výrobcov automobilov a poskytovať výnimočnú ochranu proti opotrebovaniu motora nielen za normálnych alebo dokonca aj v niektorých extrémnych podmienkach. Olej Mobil 1 aj pri extrémnych teplotách prúdi rýchlo, čím chráni kritické časti motora a je navrhnutý tak, aby maximalizoval výkon motora a pomáhal predĺžiť jeho životnosť. Ďalšie informácie o motorovom oleji Mobil 1 a iných mazivách ExxonMobil nájdete na stránkach Mobil1.com. ExxonMobil, Mobil 1 a 1 Icon sú ochranné známky spoločnosti Exxon Mobil Corporation (burzový index NYSE: XOM) alebo niektorej z jej dcérskych spoločností.

Fotografie a multimediálnu galériu nájdete na adrese: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50405886&lang=en

Kontakty ExxonMobil Media Line Claire Hassett, 703-846-4467

Zdroj: Mazivá a špeciálne prípravky ExxonMobil Smart Multimedia Gallery

Fotografia 22. apríla 2012 súťaží GT3 Cup Model 997 v Porsche Mobil 1 Supercup v Bahrajne. (Fotografia: Porsche)

Logo

Túto tlačovú správu a multimédiá nájdete online na adrese: http://www.businesswire.com/news/home/20120912006400/en

UPOZORNENIE:

Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

ji jk

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring