OTS: Elán odohral jediný open air koncert na Slovensku v tomto roku

TASR, 10. septembra 2012 9:38

Bratislava 10. septembra (TASR) - Slovenská hudobná legenda Elán predviedla v areáli kempu v Nitrianskom Rudne svoje najväčšie hity i nové skladby z albumu Anjelská daň.

Legendárna slovenská kapela Elán odohrala v piatok večer 7. septembra v areáli kempu v Nitrianskom Rudne svoj jediný open air koncert v tomto roku na Slovensku, ktorý navštívilo podľa organizátorov viac ako 10-tisíc divákov.

Skupina, ktorú založili spevák Jožo Ráž, klavirista Vašo Patejdl, gitarista Juraj Farkaš a bubeník Zdeno Baláž, odspievala väčšinou piesne zo starších albumov.

V Nitrianskom Rudne sa Elán predstavil v plnej sedemčlennej zostave v zložení Jožo Ráž (spev, basgitara), Jano Baláž (gitara), Vašo Patejdl (klávesy), Peter Farnbauer (gitara), Ľubo Horňák (klávesy), Boris Brna (bicie) a Henry Tóth (gitara).

Publikum počas celého koncertu neprestávalo spievať, čím dnes už kultové skladby ako Smrtka na pražskom orloji (1988), Zlodej slnečníc (Nie sme zlí, 1982) či Kráľovná bielych tenisiek (Hodina slovenčiny, 1985) potvrdili status slovenskej legendárnej hudobnej produkcie.

Elán odohral svoj jediný tohtoročný open air koncert na Slovensku s hodinovým programom.

Koncert nepoznačila žiadna nepriazeň počasia a priniesol všetko to, na čo sme pri tejto kapele dlhé roky zvyknutí – skvelú atmosféru, mohutné pódium vo veľkosti 25 X 18 metrov, svetelnú techniku a hlavne nestarnúce hity, na ktorých vyrástlo už niekoľko generácií. Elán hral na pódiu, ktoré sa stavalo už od utorku 4. septembra každý deň približne štrnásť hodín. Zvuk mal výkon 120 kW a jeho kvalitu zabezpečovala firma, ktorá je jediná svojho druhu v Čechách a na Slovensku. Na príprave koncertu sa podieľalo viac ako sto pracovníkov.

Kapela v súčasnosti oznámila ďalšie vystúpenia. Rok 2012 sa ponesie ešte v znamení koncertného turné The best of Elán (to najlepšie z Elánu), ktoré skupina odštartuje v októbri.

Agentúru TASR informovala Alžbeta Sivá, zástupca promotéra Agency Gemini.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

ji jk

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring