OTS: Doplnková výbava pre lepšiu hygienu v interiéri auta

OTS, 14. marca 2023 17:44

Bratislava 14. marca (TASR/OTS) - K univerzálnej výbave pre udržiavaný interiér auta patria najmä autopoťahy a autokoberce. Takto zabezpečíme ochranu čalúnenia a vstupných podlahových povrchov. Nesú reprezentatívny význam, avšak ich hygienický aspekt z dlhodobého hľadiska je takmer nemožný. Nové technológie robia ale všetko preto, aby sme cestovali v čistote za každých okolností. My však zápasíme s jednou zásadnou otázkou – vieme ich správne používať?

Všeobecne o použití autopoťahov
Autopoťahy nasadíme bez odborných zručností, ale aj napriek tomu sa istých zásad treba pridržiavať. Zväčša ani nevyhľadávame návod k použitiu nových autopoťahov, čo môže byť riskantné pre jemné prírodné vlákna. Ďalším kameňom úrazu sú rýchle úpravy bez ohľadu na to, že môže ísť o autopoťahy na mieru alebo aj o univerzálne modely s každým jedným funkčným strihom a otvorom. Pri drahších investíciách dodatočné úpravy ani nie sú nutné. Zvažujeme ich pri lacnejších univerzálnych modeloch, kde absentujú napr. otvory na ovládanie bedrovej časti.

Autopoťahy konkrétneho modelu
To je len zopár možných situácií spojených s montážou zakúpených autopoťahov. Ďalej postupujeme podľa využitia konkrétnej kompletnej sady. Najčastejšie používame autopoťahy na predné sedadlo, kde dbáme na dostatočné umiestnenie spodných lemov. Obsahujú tunel s gumičkou, ktorý nasadzujeme pod bočný plast sedadla. Autopoťah následne prevlečieme do zadnej časti a silnejšie previažeme. Dôležité je skontrolovať vyrovnanie autopoťahu cez všetky gumičky. Nemôže sa stať, že s ich umiestnením nesúhlasí poloha háčikov.

Autokoberce – stačí len položiť na podlahu?
Môžeme si vybrať zo širokej škály nových autokobercov, no najviac prihliadame na kompatibilný fixačný systém. Ten sprevádzajú moderné velúrové autokoberce za veľmi jednoduchej údržby. Ich upevnenie prebieha ako aj pri inom podlahovom príslušenstve, navyše ich chráni protišmyková úprava. Okrem odolného materiálu ich praktickú stránku zlepšuje nášľapník v častiach zvýšeného pohybu chodidiel. Výsledkom je pohodlie a predĺžená životnosť tejto doplnkovej výbavy.


UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring