OTS: Divadlo Malá scéna STU spustilo kampaň KÚP SI SVOJE SEDADLO

TASR, 5. septembra 2012 9:01

Bratislava 5. septembra (TASR-OTS) - Divadlo Malá scéna STU spustilo kampaň KÚP SI SVOJE SEDADLO, nie je to však jediná aktivita na podporu tejto divadelnej scény. Naopak, celý september je v znamení benefičných akcií.

Večery na Malej scéne

Ide o sériu rozmanitých kultúrnych podujatí, ktoré sme pripravili v znovuotvorenej kaviarni Divadelný klub.

Tá sa otvára už v stredu 5. 9. a v ponuke bude nielen netradičné čapované domáce pivo - kaviareň Divadelný klub má totiž ambíciu stať sa ďalším spestrením našej divadelnej scény, fungovať bude celoročne a na programe sú živé vystúpenia, koncerty, výstavy, diskusie, literárne čítačky či posedenia s priateľmi na rôzne kultúrne i spoločenské témy... Program pripájame nižšie.

Séria benefičných akcií sa zavŕši VEČEROM PRE MALÚ SCÉNU 17. septembra, kde so zaujímavými hosťami a známymi hereckými tvárami budeme rozprávať o minulosti, súčasnosti a budúcnosti Malej scény, nasledovať bude mimoriadne úspešné predstavenie Aristofanovej LYSISTRATY v podaní mladých divadelných tvorcov a koncert swingového orchestra.

Divadelný klub

Kaviareň Divadla Malá scéna STU

Benefičné večery pre podporu Divadla Malá scéna STU

6. 9. - BEZĎÁCI

19.00

- diskusia a odpremietanie dokumentárneho filmu Terezy Križkovej

- film vychádza zo životných osudov piatich ľudí zachytených pod taktovkou režiséra Štefana Korenčiho na divadelných doskách Malej scény aj v každodennom živote v útulku pre bezdomovcov

7. 9. - LITERÁRNY PIATOK - s Dadom Nagyom

18.30

- diskusia so spisovateľmi Pavlom Rankovom a Petrom Krištúfkom

10. 9. - Zuzana Piussi: MUŽI REVOLÚCIE (Slovensko 2012, 65 min.)

18.30

- diskusia s režisérkou, ktorá pripravuje dokumentárny film Gorila

- premietnutie jej posledného a opäť kontroverzného dokumentu (s podtitulom Prízrak spolupráce) o Novembri 1989 a prvých mesiacoch kapitalistického Česko-Slovenska

11. 9. - BEZMOCNÁ HŔSTKA

19.00

koncert

- v alt. hud. združení sa vystriedalo viacero popredných slovenských muzikantov, v súčasnosti sa podoba ustálila na dvojici Roman Harvan (violončelo) a Vladislav Šarišský (klavír)

12. 9. - NOVÝ ROK JE TU (ŽIDOVSKÝ)

18.00

Oslávte spolu s nami nový rok 5773 v kruhu priateľov bez predsudkov.

- diskusia na tému Nového roku (i rôznych Nových rokov) a posedenie pri židovskej hudbe a izraelskom košer víne, to všetko pri hudbe klaviristu Tomáša Seidmanna

13. 9. - PETER JANKŮ

19.00

autorský koncert poprednej postavy slovenského folku

- charizmatické vystupovanie, inteligentné texty a skvelá gitarová technika - aj to sú charakteristiky tohto pesničkára

14. 9. - ANDREA BUČKOVÁ

19.00

autorský koncert

- talentovaná speváčka a skladateľka, spolupracovala so Swing Society Orchestra, A. Šebanom, účinkovala v projekte Home Made Mutant a i.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

ji vs

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring