OTS: Delegácia európskych miest oceňuje Haikou ako ideálne miesto pre...

TASR, 1. augusta 2018 9:08

OTS: Delegácia európskych miest oceňuje Haikou ako ideálne miesto pre investície a startupy

Haikou Čína, 1. augusta (TASR-OTS)(PRNewswire) - 20. júla navštívila delegácia európskych miest mesto Haikou. Ako uviedla kancelária pre propagáciu mestského výboru Haikou Čínskej ľudovej republiky, celý deň bol venovaný lepšiemu porozumeniu ekonomike, kultúre, športu a ostatným aspektom fungovania mesta. Členovia delegácie sa vyjadrili, že: „Haikou je ideálne miesto pre investície a startupy. Tešíme sa na hlbšiu spoluprácu a výmeny, ako aj vzájomnú pomoc a obojstranne výhodné vzťahy."

„Občania mesta Haikou sú srdeční a priateľskí. Životné prostredie je tu veľmi priaznivé. Mesto vyzerá ako jedna veľká záhrada s modrým morom a jasnou oblohou." Keď Pablo Gandalha, riaditeľ pre medzinárodnú urbánnu spoluprácu (IUC) EÚ, opúšťal svoj hotel, užíval si výhľad na okolitú krajinu, ktorá prináša veľké sľuby do budúcna.

Delegácia navštívila štadión Wuyuanhe, priemyselnú časť Haikou Comprehensive Bonded Zone, národnú zónu venovanú najnovšej technológii v Haikou, park pre internetové inovácie a pokrok vo Fuxing City, prírodnú rezerváciu mangrovníkov Dongzhaigang, ulicu Qilou Old Street, dočasnú výstavu plánovanej výstavby Haikou Jiangdong a nočný záhradný trh v časti Haiken. V každej mestskej časti mali členovia európskej delegácie pod vedením Pabla Gandalhu možnosť diskutovať s predstaviteľmi jednotlivých inštitúcií a vlastníkov, aby si za krátky čas mohli urobiť čo najlepší obraz o meste Haikou.

„Čínska vláda poskytla oblasti Hainan obrovskú príležitosť pri budovaní národnej zóny najnovšej technológie v Haikou a prístavu pre voľný obchod s čínskymi tradičnými výrobkami, vďaka čomu dosiahlo mesto Haikou taký rýchly rast." Paula Cliffordová, členka delegácie európskych miest a riaditeľka rady hospodárskeho rozvoja mestskej rady v Barnsley, Veľkej Británii, vyjadrila presvedčenie, že so stále zvyšujúcim sa počtom letov medzi Britániou a Hainanom, naštartuje tento rýchly „vzdušný most" aj ekonomické a kultúrne výmeny medzi oboma stranami. „Haikou je mesto s obrovským rozvojovým potenciálom. Tešíme sa na užšiu spoluprácu s týmto mestom v oblasti vedy a technologických inovácií, komoditného trhu a ďalších."

Giancarlo Defazio, riaditeľ pre EU projekty mestskej rady Ríma, Taliansko, uviedol, že Rím aj Haikou majú čulý turistický ruch a tešia sa z kvalitných prírodných aj kultúrnych zdrojov. Bolo by preto výhodne nadviazať na spoločnú tradíciu v oblasti cestovného ruchu, uskutočniť výmenu skúseností v tejto oblasti a začať s vzájomnou podporou a propagáciou. Okrem toho by tiež mohli využiť existujúce silné stránky a naštartovať spoluprácu v oblasti filmovej produkcie, a tak spropagovať jedinečnosť týchto dvoch destinácií.

Odkazy na obrazové prílohy:

http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=316856

Kontakt: Fu, Tel: +86-10-63074558 

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring