OTS: Cyklistika: Aguirre vyhráva tour Okolo jazera Qinghai vďaka horskej etape

TASR, 7. augusta 2018 9:49

Lanzhou 7. augusta (TASR-OTS) - Kolumbijský pretekár Hernan Aguirre z tímu Manzana Postobón podľa očakávaní vyhral 17. ročník cyklistických pretekov Okolo jazera Qinghai, keď v sobotu bezpečne došiel do cieľa 13. a záverečnej etapy.

22-ročný pretekár v zásade spečatil titul, keď sa vyhol nehode aj zdravotným problémom a vyhral štvrté a šieste kolo v horách. Vytvoril si náskok jednej minúty aj piatich sekúnd, čo sa ukázalo ako nezdolateľná prekážka, nakoľko zostávajúcich sedem kôl už sa išlo len po rovnej ceste.

Jeho tímový kolumbijský kolega Hernando Bohorquez sa nakoniec umiestnil na druhom mieste a víťaz z roku 2015 Radoslav Rogina (Adria Mobil) z Chorvátska, skončil na svojom treťom mieste. Zelený dres si vybojoval víťaz 10. kola Dusan Rajovic (Adria Mobil) zo Srbska.

Kazachstanský pretekár Ilya Davidenok (Beijing XDS-Innova) získal titul „Najlepší ázijský pretekár" a domov si odvezie modrý dres. Kaden Groves z Austrálie zvíťazil s pomocou svojho tímu poslednom kole.

Pod vedením „najlepšieho „lead-out" cyklistu pod 23 rokov" Jacob Hennessyho, vlastníka dvoch medailových umiestnení, vrátane tretieho v predposlednom piatkovom kole, si šprintér Kaden Groves z tímu Mitchelton-BikeExchange dokázal neustále udržiavať skvelú šprintérsku formu a predbehnúť ostatných pretekárov počas okruhu okolo Lanzhou.

"Pre oboch z nás bolo až neuveriteľné zvíťaziť v pretekoch, najmä, keďže išlo o čínsky tím a preteky sa konali práve v Číne," povedal Hennessy, ktorý sa umiestnil na druhom mieste za Austrálčanom Brentonom Jonesom (Delko-Marseille Provence KTM) v druhom kole. „Ide pravdepodobne o prvú veľkú výhru v pretekoch profesionálov v Číne." Víťaz 5. kola Cameron Scott (Austrálska cyklistická akadémia) skončil tretí za Lucasom Carstensenom (Bike Aid) z Nemecka.

Tour Okolo jazera Qinghai sa prvý raz konala v roku 2002. V súčasnosti predstavuje štvrté najväčšie cestné cyklické preteky sveta po Tour de France, Giro d'Italia a Vuelta a Espana. Vďaka priemernej nadmorskej výške viac ako 3000 metrov sa nazývajú „cyklistickými pretekmi v najvyššej nadmorskej výške na svete" alebo aj „Preteky v nebi".

Tohtoročná súťaž s dĺžkou 3671 km sa začala 22. júla v historickom mesta Ledu, 95 km východne od mesta Xining, a skončila 4. augusta v Lanzhou, hlavnom meste provincie Gansu. Pretekári mali možnosť zahliadnuť svetové prírodné a kultúrne pamiatky, ako napríklad Žltú rieku, tibetskú náhornú plošinu, pohorie Qilian a koridor Hexi.

Viac informácií o podujatí nájdete na: http://www.tdql.cn/.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/727033/Xinhuanet_Aguirre_wins_Tour_of_Qinghai_Lake_thanks_to_mountain_stage.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/727034/Xinhuanet_Tour_of_Qinghai_Lake.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring