OTS: Currency.com prichádza po investíciách od spoločností Larnabel Ventures...

TASR, 15. januára 2019 15:50

OTS: Currency.com prichádza po investíciách od spoločností Larnabel Ventures a VP Capital s prvou obchodnou platformou tokenizovaných cenných papierov. Investori do kryptomien sa teraz môžu jednoducho a priamo zapojiť do obchodovania na tradičných finančných trhoch prostredníctvom kryptomien bez konvertovania najprv na fiat menu.

Minsk, Bielorusko, 15. januára (TASR-OTS)(PRNewswire) -Currency.com, spoločnosť blockchainovej technológie ďalšej generácie, dnes oznámila, že prichádza s prvou plne funkčnou obchodnou platformou tokenizovaných cenných papierov, ktorá investorom umožní obchodovať, investovať a profitovať z bežných trhových finančných nástrojov priamym využitím kryptomien.

Currency.com je k dispozícii pre všetkých investorov a vydá približne 10 000 tokenizovaných cenných papierov (od 150+), ktoré budú sledovať východiskovú trhovú cenu bežných finančných nástrojov ako sú globálne ekvity, indexy a komodity. Používatelia budú napríklad schopní kúpiť token, ktorý odráža výkonnosť akcií spoločnosti Apple na elektronickom trhu Nasdaq - APPLE.CX - pri ekonomických nákladoch a výnosoch akcií spoločnosti Apple. Tokeny budú záujemcom k dispozícii na webovom portáli Currency.com priamo s použitím mien bitcoin (BTC) alebo ethereum (ETH) a budú s nimi môcť obchodovať s maržou.

Spoločnosť Currency.com v rámci týchto nových služieb využíva technológiu Capital.com, sesterskú platformu fungujúcu na báze regulácií FCA a CySEC, ktorá ponúka používateľom prístup k tokenizovanej verzii zmluvy o výmene konkrétneho majetku, komodity alebo indexu.

Ivan Gowan, generálny riaditeľ spoločnosti Currency.com pri tejto príležitosti uviedol: „Sme nadšení, že sa nám podarilo zrealizovať tieto revolučné blockchainové možnosti a poskytnúť investorom do kryptomien konkrétnu možnosť diverzifikovať svoje portfólio investovaním do tradičných tried aktív bez toho, aby museli absolvovať konverziu na fiat. Currency.com sa zaväzuje poskytovať používateľom vyššiu bezpečnosť a ochranu proti podvodom a predchádzať akýmkoľvek potenciálnym rizikám tým, že využije úplnú sledovateľnosť blockchainových transakcií a dodrží najprísnejšie regulačné normy stanovené bieloruským dekrétom č. 8 „O rozvoji digitálnej ekonomiky".

„Currency.com plánuje pôsobiť ako disruptívny a revolučný faktor v rámci finančnej technológie a to vo veľkom meradle," povedal Viktor Prokopenya, zakladateľ a výkonný riaditeľ spoločnosti VP Capital. „Prístup na globálne finančné trhy bol doteraz možný len prostredníctvom jedného primárneho média, burzy. Currency.com teraz prichádza s priekopníckou technológiou šifrovacích systémov, aby vytvorila príležitosť pre investorov, ktorí by inak nemali prístup k tradičným akciovým trhom. Tento postup je možný vďaka progresívnemu Dekrétu č. 8 „O rozvoji digitálnej ekonomiky", ktorý bol v Bielorusku schválený. Bielorusko sa tak stalo jednou z najpokrokovejších krajín, pokiaľ ide o blockchainové technológie a prvou krajinou na svete, ktorá vytvorila osobitný legislatívny rámec šitý na mieru šifrovacím zariadeniam a ich odvetviu."

Currency.com je prvou blockchainovou spoločnosťou, ktorá získa licencie spoločnosti High Technology Park v Bielorusku po prijatí Dekrétu č. 8 „O rozvoji digitálnej ekonomiky". Dekrét č. 8 legalizuje blockchainové podniky, poskytuje právny status pre tokeny a inteligentné zmluvy a tiež legalizuje operácie súvisiace s ťažbou, úschovou, nákupom, predajom, distribúciou alebo výmenou kryptomien, ako sú výmenné služby, digitálne tokeny, počiatočné ponuky mincí a ťažba kryptomeny.

Currency.com je plne v súlade s Dekrétom č. 8 a dodržiava najprepracovanejšie zákony v oblasti prania špinavých peňazí a poznania vlastných zákazníkov. Okrem toho sa riadi prísnymi pravidlami ochrany údajov a zákazníkov, ktoré sú v súlade so všeobecným nariadením o ochrane údajov. Takisto vyvinula robustné interné mechanizmy na zaistenie súladu, ktoré zabezpečujú, že všetky vklady klientov sú chránené vyspelými bezpečnostnými opatreniami. Tieto zahŕňajú overenie všetkých blockchainových transakcií prostredníctvom blockchainových spravodajských služieb, akými sú napríklad Coinfirm, Elliptic a Chainanalysis.

Obchodná platforma s tokenizovanými s cennými papiermi bude doplnená o bezplatnú platformu na obchodovanie a výmenu kryptomien za použitia fiatu, skladovanie majetku na bezpečnom mieste a uskutočnenie krížových kryptografických výmen. Okrem toho bude k dispozícii aj Moonfolio, bezplatná univerzálna aplikácia, ktorá sleduje portfólio kryptomeny a užívateľom umožňuje vytvoriť od začiatku diverzifikované portfólio s kryptomenou.

Spoločnosť Currency.com bude postupne autorizovať nových používateľov platformy, aby zaistila optimálnu funkčnosť aj pri rozširujúcich sa službách. Používatelia sa môžu prihlásiť na zoznam čakateľov na online platforme Currency.com na adrese https://currency.com/. Spoločnosť tiež uvedie do prevádzky program odporúčaní prostredníctvom svojich obchodníkov, ktorí dostanú pozývacie kódy na zdieľanie s priateľmi.

Každý používateľ, ktorý sa stane súčasťou platformy, bude mať prístup k exkluzívnemu programu odporúčaní spoločnosti Currency.com. Currency.com bude pravidelne distribuovať pozvánky na odporúčanie obchodníkom, ktorí môžu pozvať svojich priateľov a zarobiť 50 % svojej obchodnej provízie za prvých 6 mesiacov obchodovania. Každá osoba registrovaná na Currency.com získa počas obdobia pozvánok bezplatný obchodný kapitál vo výške 50 USD na každý účet.

Aplikácie platformy Currency.com pre operačné systémy iOS aj Android budú k dispozícii na beta testovanie od februára 2019.

O spoločnosti Currency.com

Currency.com je spoločnosť blockchainovej technológie ďalšej generácie prevádzkujúca prvú obchodnú platformu na svete pre tokenované cenné papiere, ktorá umožňuje investorom používať svoje aktíva v kryptomene na investovanie na globálnych finančných trhoch a profitovať z nich bez potreby konverzie kryptomien na fiat. Spoločnosť Currency.com dodržiava predpisy spoločnosti High Technology Park Bieloruska podľa Dekrétu č. 8 „O rozvoji digitálnej ekonomiky" a je držiteľom jej licencie a autorizácie. Viac informácií nájdete na: https://currency.com/.

O spoločnosti VP Capital

Spoločnosť VP Capital založil Viktor Prokopenya ako globálny investičný nástroj zameriavajúci sa na sektor technológií. Viac informácií nájdete na: www.vpcapital.com.

O spoločnosti Larnabel Ventures

Spoločnosť Larnabel Ventures založila rodina Gutserievovcov s cieľom investovať do sektoru informačných služieb.

Otázky zo strany médií:

media@currency.com

Sociálne médiá

Facebook https://www.facebook.com/currencycom/

Twitter https://twitter.com/currencycom 

telegram group https://t.me/currencycom_group 

medium https://medium.com/currency-com 

Kakaotalk public https://open.kakao.com/o/gp0NNl7  

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring