OTS: ´Cover of Future´ umením zvyšuje globálne povedomie o klimatických zmenách

TASR, 25. júna 2019 16:03

"Cover of Future" umením zvyšuje globálne povedomie o klimatických zmenách

Predsedníčka predstavenstva akciovej spoločnosti HTD Media, umelkyňa Nguyen Thi Kim Duc vytvára obraz "Cover of Future" ako stimul k naštartovaniu globálneho boja proti klimatickým zmenám prezentáciou ich ničivých vplyvov.

HA NAM, Vietnam, 25. júna 2019 /PRNewswire/ (TASR-OTS) -- Vedci varujú, že nás delí len dvanásť rokov od obdobia, kedy budú milióny ľudí vystavení rizikám sucha, povodní, extrémnej horúčavy a chudoby[1] v dôsledku klimatických zmien. Toto varovanie bolo nahlas a jasne zvestované aj svetovým lídrom, budhistickým vodcom a budhistom na celom svete na festivale Vesak v Spojených štátoch v roku 2019 prostredníctvom jediného obrazu.

Vietnamská umelkyňa Nguyen Thi Kim Duc vytvorila obraz s názvom "Cover of Future" pomocou tradičného vietnamského hodvábu. Nechala sa pri tom inšpirovať farbami Van Gogha, použila jemné, ale odvážne ťahy, spolu s hlbokými odtieňmi bez života vyjadrujúcimi umieranie stromu, čiastočne ponoreného v morskej vode. Tento obraz zobrazuje ničivé výsledky klimatických zmien - svet bez zelených stromov, zvierat a ľudí.

Nguyen zámerne použila jednoduchý štýl maľby, aby jej umelecké dielo prechádzalo od "srdca k srdcu", odovzdávajúc svoju lásku k životnému prostrediu tak, ako to dokážu slová čínskeho filozofa Lao Tzu: "Ľudia sa spoliehajú na krajinu, krajina sa spolieha na Boha, Boh sa spolieha na náboženstvo a náboženstvo sa spolieha na prírodu ". Tiež chcela, aby si ľudia uvedomili, že planétu možno zachrániť len vtedy, ak zmenia svoje návyky zvyšujúce mieru odpadu a znečistenia.

105 kópií tejto maľby dostali hlavy štátov a budhistickí vodcovia z viac ako 100 krajín, ktorí sa zúčastnili osláv Vesak. Patria k nim budhistickí lídri, ako je profesor Dr. Phra Brahmapundit - predseda Medzinárodnej rady pre Deň Vesak (ICDV), pán Nguyen Manh Hung - minister informácií a komunikácie Vietnamu, Ryan Giggs - tréner waleského národného futbalového tímu, predseda vlády Nepálu, predseda senátu Bhutánu a Sang Ji Zha Xi - zástupca generálneho tajomníka čínskej budhistickej cirkvi. Všetci prijali obraz s pochopením a dojatím.

"Prostredníctvom obrazu "Cover of Future" chcem pripomenúť svetovým lídrom ich zodpovednosť za ochranu nášho sveta. Sú tí, ktorí rozhodujú, a preto musia prevziať vedenie v tomto boji a šíriť posolstvo o zodpovednosti za ochranu životného prostredia medzi svojimi ľuďmi, a ak nebudú konať okamžite, bude to znamenať koniec sveta. Chcem, aby si tento obrázok zavesili do svojej obývačky a každý deň si pripomínali svoju povinnosť," hovorí umelkyňa Nguyen Thi Kim Duc.

O umelkyni

Nguyen Thi Km Duc v súčasnosti pôsobí ako riaditeľka Inštitútu ľudských zdrojov - HV Talent a predsedníčka predstavenstva akciovej spoločnosti HTD Media. Založila tiež Buttu, prvú sociálnu sieť budhistickej komunity vo Vietname.

Vášeň Nguyen Thi Km Duc pre životné prostredie pochádza od jej otca, známeho vietnamského autora Nguyen Son Donga, ktorý napísal slávny román "Xu Doai May Trang" a mnoho vietnamských básní. Nguyen Thi Km Duc hovorí, že báseň jej otca "Freshness to Life" v nej vzbudila túžbu pomôcť zachrániť svet, v ktorom ľudia dnes žijú.

"On a block of wood this afternoon (Na kuse dreva dnes popoludní)

Raindrops were so small (Boli kvapky také malé)

It pained my heart (Až ma z toho srdce rozbolelo)

But the forest was vast (Ale les bol taký nekonečný)

People's immensity as well, (Ako ľudská veľkoleposť)

Please join me! (Pridajte sa ku mne, prosím)

For evergreen forest (Pre vždy zelené stromy)

The freshness to life" (Sviežosť života)

Úryvok z básne "The Freshness To Life"

Nguyen Thi Km Duc dúfa, že obraz "Cover of Future" bude vnímaný ako ambasádor životného prostredia a boja proti klimatickým zmenám. Chcela by tiež veriť, že bude prezentovaný na celom svete na podporu ochrany zelenej planéty v budúcnosti. [1] https://www.ipcc.ch/sr15/

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/927459/Artist_Nguyen_Thi_Kim_Duc.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/927460/Cover_of_Future.jpg

KONTAKT: Ha Thanh Tung, +84-9-6627-0188

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu