OTS: Coty Inc. vymenuje Elio Leoni Scetiho do postu výkonného riaditeľa...

TASR, 21. apríla 2015 17:54

Coty Inc. vymenuje Elio Leoni Scetiho do postu výkonného riaditeľa Role výkonného riaditeľa sa ujme skúsený globálny líder v kategórii spotrebiteľov Bart Becht ostáva predsedom

NEW YORK 21. apríla (TASR-OTS) (BUSINESS WIRE) - Spoločnosť Coty Inc. (NYSE:COTY) dnes oznámila že Elio Leoni Sceti, skúsený, rýchlo stúpajúci riaditeľ spotrebiteľskej sekcie sa pridá k spoločnosti Coty v poste výkonného riaditeľa. Bart Becht, dočasný výkonný riaditeľ a  predseda predstavenstva, bude naďalej zastávať post predsedu predstavenstva.

Pán Leoni Sceti so sebou prináša značné skúsenosti s vytváraním a riadením firemných stratégií na vybudovanie globálnych značiek a  dosiahnutie skvelých finančných výsledkov v spoločnostiach orientovaných na zákazníka – skúsenosti získané v spoločnostiach od EMI Music až po Iglo Group, kde momentálne pracuje ako výkonný riaditeľ. V skupine Iglo Group, lídrovi medzi mrazenými potravinami na európskom trhu, úzko pracoval so svojimi kolegami na úspešnom prepracovaní rastových a investičných modelov pre stratégiu „Better Meals Together“, s ktorou získal značný podiel na trhu pre svoje značky Birds Eye, Iglo a Findus. Pod jeho vedením viedla skupina Iglo priekopnícky program Firemná zodpovednosť za spoločnosť (Corporate Social Responsibility), ktorého jadrom bolo mrazenie potravín za účelom zníženia mrhania jedlom.

Ako výkonný riaditeľ EMI Music spojil svoju vášeň pre starostlivosť o zákazníkov globálnych značiek a médií a lásku, ktorú  hudobný priemysel prechováva ku kreatívnym a talentovaným ľuďom; podarilo sa mu vrátiť tejto spoločnosti rast tržieb a rozšíriť ziskové marže, a tak zvrátiť predchádzajúci úpadok spoločnosti. Viedol premenu spoločnosti EMI z tradičného vydavateľstva na hudobnú spoločnosť vedenú zákazníkmi a pomohol tak k úspechu známym či novým umelcom ako Coldplay, Katy Perry a David Guetta a zároveň rozšíril dosah katalógových veľdiel ako napríklad digitálnu remasterovanú verziu úplnej kolekcie piesní od Beatles. Leoni Sceni pracoval taktiež pre P&G a počas ďalších 16 rokov zastával rôzne vysoké marketingové pozície v spoločnosti Reckitt Benckiser (RB), kde počas svojho pôsobenia dohliadal na severoamerické, európske aj globálne kategórie a neustále udržiaval spoločnosť vo vedúcej pozícii na trhu ako v tržbách, tak aj v raste zisku.

„S veľkým potešením vítame Elia v tejto vrcholovej pozícii firmy Coty,“ vyjadril sa pán Becht. „Eliove bohaté skúsenosti v budovaní úspešných globálnych značiek budú veľkým prínosom pre Coty v čase, keď si utvrdzuje svoju pozíciu v rámci globálneho kozmetického priemyslu. Poznám Elia na profesionálnej úrovni už mnoho rokov, ešte z čias našej spolupráce pre RB, a pevne verím, že je tým správnym lídrom na dohliadanie nad nadchádzajúcimi fázami vývoja spoločnosti Coty.“

„Cítim sa poctený a som nadšený, že sa stanem súčasťou spoločnosti Coty v tejto veľmi dôležitej fáze jej rastu,“ povedal pán Leoni Sceti. „Coty spája moju lásku k budovaniu globálnych značiek a  vášeň pre inováciu a  vynikajúce produkty, ktoré na konzumentov pôsobia na emocionálnej úrovni. Verím, že je tu úžasná možnosť rastu z už vybudovanej pozície globálneho lídra a teším sa na spoluprácu so zamestnancami spoločnosti Coty a na budovanie nových úžasných značiek a kozmetických platforiem.“

„Som nadšený že budem znovu pracovať s Bartom v pozícii predsedu predstavenstva spoločnosti Coty. Mám obrovský rešpekt pred Bartovou víziou a vedením a teším sa na spoluprácu s ním. Neviem sa dočkať toho, keď spoločnosť Coty pozdvihneme do nových výšin.“

V pozícii výkonného riaditeľa, v ktorej pán Leoni Sceti bude oficiálne od 1. júla 2015, bude dohliadať na rast firemného portfólia vedúcich značiek vôní, kozmetických farieb a kategórií starostlivosti o pokožku a telo. Jeho odbornosť v efektívnom manažmente viacerých globálnych spoločností naprieč niekoľkými priemyslami bude pre Coty určite veľkým prínosom, keďže jej značky sa dnes predávajú vo viac než 130 krajinách.

Pán Leoni Sceti (49 rokov) je momentálne nezávislým členom predstavenstva spoločnosti Anheuser-Busch InBev a naďalej ostáva v  pozícii nevýkonného člena predstavenstva skupiny Iglo Group. Pracuje ako predseda predstavenstva firmy Beamly, televíznej platformy pre spoločenské a obsahové objavy a predseda predstavenstva LSG Holdings, investičnej a poradenskej firmy. Pán Leoni Sceti je tiež poradcom pre One Young World, globálne fórum spájajúce budúcich lídrov z viac než 160 krajín sveta.

O  spoločnosti Coty

Coty je vedúcou spoločnosťou na kozmetickom trhu s čistým príjmom v hodnote 4,6 miliardy dolárov vo fiškálnom roku, ktorý skončil 30. júna 2014. Bola založená v Paríži v roku 1904. Coty je spoločnosť so špecifickým zameraním (tzv. pure play) na kozmetiku s  portfóliom svetoznámych vôní, kozmetických farieb a produktov pre starostlivosť o telo a pokožku, ktoré sa predávajú vo viac ako 130 krajinách. Coty ponúka, okrem iného, produkty takých globálnych značiek ako adidas, Calvin Klein, Chloé, DAVIDOFF, Marc Jacobs, OPI, philosophy, Playboy, Rimmel a Sally Hansen.

Kontaktné údaje Investičné vzťahy Kevin Monaco, 212-389-6815 Viceprezident, Finančný tajomník a  Správca investičných vzťahov

alebo

Médiá Jessica Baltera, 212-389-7584 Viceprezidentka pre komunikáciu

Zdroj: Coty Inc. Prečítajte si túto správu online na: http://www.businesswire.com/news/home/20150420005711/en

UPOZORNENIE: Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednos zadávateľ.

lt gl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring