OTS: Coty Inc. a Enrique Iglesias podpísali partnerstvo v oblasti parfumov

TASR, 28. januára 2014 9:57

Coty Inc. a Enrique Iglesias podpísali partnerstvo v oblasti parfumov

- Svetová kozmetická jednotka a medzinárodná hviezda spoločne predstavia novú značku parfumov

NEW YORK, 27. január 2014 /PRNewswire/ -- Popredná nadnárodná kozmetická spoločnosť Coty Inc. (burzový index NYSE:COTY) dnes oznámila uzavretie partnerstva s medzinárodne uznávaným spevákom a autorom piesní Enrique Iglesiasom. Predmetom tohto partnerstva je vytvorenie jeho vlastnej kolekcie parfumov s jeho podpisom. (Fotografia: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140127/NY52854)

Enrique Iglesias ostáva aj naďalej jedným z najpredávanejších umelcov v histórii. Celosvetovo sa doteraz predalo viac než 100 miliónov jeho albumov. V hudobnom rebríčku Billboard Hot 100 má tento umelec 5 singlov, pričom dva z nich sa dostali na prvé miesto. Okrem toho má 13 hitov, ktoré sa umiestnili na prvom mieste v rebríčku najlepšej tanečnej hudby Dance Chart, čo predstavuje najväčší počet, aký kedy mužský interpret v tomto rebríčku mal. Navyše celkovo 71 piesní Enrique Iglesiasa sa umiestnilo na prvom mieste v niektorej z hudobných hitparád.

Je tiež držiteľom rekordu za najviac piesní v španielčine, ktoré sa dostali na prvé miesto v rebríčku Hot Latin Tracks Chart. Celkovo ich bolo 23. "Enrique Iglesias je bezpochyby jedným z nainšpiratívnejších a najtalentovanejších umelcov v oblasti modernej hudby," povedala Michele Scannavini, generálna riaditeľka spoločnosti Coty Inc. "Tešíme sa na to, že nový rad parfumov bude vyžarovať Enriqueovu vášeň, jedinečnosť a energiu."

"Som si istý, že spolu so skúsenosťami spoločnosti Coty budem schopný vytvoriť parfum, ktorý bude atraktívny pre všetkých, najmä však pre mojich fanúšikov. Dúfam, že im dodá sebadôveru a energiu," povedal Iglesias.

"Je pre nás veľkou cťou, že môžeme mať za partnera talentovaného Enrique Iglesiasa," povedal Renato Semerari, prezident divízie Coty Beauty. "Toto partnerstvo nám poskytuje vynikajúcu príležitosť rozšíriť naše podnikanie na novo sa rozvíjajúce trhy, najmä do Brazílie, ktorá je najväčším svetovým trhom v oblasti parfumov a tiež aj na naše ďalšie kľúčové trhy."

Prvý parfum House of Enrique Iglesias bude predstavený v lete roku 2014.

O spoločnosti Coty Inc.

Spoločnosť Coty je poprednou nadnárodnou kozmetickou spoločnosťou s čistým ročným príjmom vo výške 4,6 miliardy dolárov za fiškálny rok končiaci 30. júna 2013. Bola založená v roku 1904 v Paríži. Spoločnosť Coty je čisto kozmetickou firmou s portfóliom dobre známych parfumov, dekoratívnej kozmetiky a prípravkov starostlivosti o pleť a telo, ktoré sa predávajú vo viac než 130 krajinách a územiach. Ponuka produktov spoločnosti Coty zahŕňa aj svetové značky ako Adidas, Calvin Klein, Chloe, Davidoff, Marc Jacobs, OPI, philosophy, Playboy, Rimmel a Sally Hansen.

O Enrique Iglesiasovi

Enrique Iglesias predal na celom svete viac než 100 miliónov albumov, vydal deväť štúdiových albumov a dve kompilácie najväčších hitov a v mnohých krajinách je viacnásobným držiteľom platinových platní. Ako bezpochyby najväčší latinsko-americký umelec v hudobnej histórii má Enrique 24 singlov na prvých miestach v rebríčkoch latinsko-americkej hudby (Billboard Latin Songs Char) a tiež niekoľko singlov na prvých miestach v globálnych hitparádach. Celkovo sa na prvé miesto v globálnych rebríčkoch dostalo 71 jeho piesní. Vďaka 13 piesňam, ktoré sa umiestnili na prvom mieste hitparády tanečnej klubovej hudby (Dance Club Songs) zosadil Enrique z trónu Michaela Jacksona a stal sa umelcom s najväčším počtom piesní na prvom mieste v rebríčku tanečných piesní v histórii. Jeho posledný album Euphoria je veľmi obľúbený. Šesť singlov z tohto albumu sa umiestnilo na prvom mieste hudobných rebríčkov a celkovo sa ho predalo viac než 18 miliónov kusov. Od roku 2011 Enrique vypredal haly v 109 významných mestách na celom svete, na všetkých piatich kontinentoch, pričom sa predalo viac než 1,4 miliónov lístkov a "Euphoria Tour" sa hneď dvakrát dostala na prvé miesto v rebríčku najväčších hudobných turné sveta (Billboard's Hot Tours). Enrique získal v podstate všetky ocenenia, ktoré môže umelec získať vrátane niekoľkých cien Grammy' za svoje albumy a cien ASCAP za svoje autorské piesne. Viac informácií môžete nájsť na adrese: www.enriqueiglesias.com

KONTAKT: (Coty Inc.) Catherine Walsh, Senior Vice President pre firemnú komunikáciu,

catherine_walsh@cotyinc.com, T: +1 212 389 7346; (Enrique Iglesias) Joe Bonilla, publicista,

jobo@latinvasion.com, T: +1 786 276 2822; (Enrique Iglesias) Joseph Carozza, publicista,

Joseph.carozza@umusic.com, T: +1 212 830 0895

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

zsl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring