OTS: Cognate BioServices uzatvára sériu B a dokončuje akvizíciu spoločnosti...

TASR, 22. januára 2020 12:21

OTS: Cognate BioServices uzatvára sériu B a dokončuje akvizíciu spoločnosti Cobra Biologics

Memphis, Tennessee, 22. januára (TASR-OTS)(PRNewswire) - Cognate BioServices, popredná zmluvná organizácia zaoberajúca sa vývojom a výrobou (CDMO) špecializujúca sa na produkty bunkovej terapie a génové terapie sprostredkované bunkami dnes oznámila, že dokončila akvizíciu spoločnosti Cobra Biologics, úspešnej organizácie CDMO zameriavajúcej sa na poskytovanie služieb v oblasti vývoja a výroby plazmidovej DNA a vírusového vektora.

Existujúci akcionár spoločnosti Cognate, spoločnosť EW Healthcare Partners a jej spoluinvestori, viedli investíciu do spoločnosti Cognate a financovanie akvizície spoločnosti Cobra za účasti Medivate Partners.

S novými odbornými poznatkami a skúsenosťami tímu firmy Cobra v oblasti plazmidovej DNA, vírusových vektorov, proteínov a mikrobiot, od vývoja až po finálnu fázu, sa spoločnosť Cognate dostáva do pozície svetového poskytovateľa služieb schopného zabezpečovať vývoj a výrobu liekov v rámci bunkovej a génovej imunoterapie a regeneratívnej medicíny po celom svete.

Spoločnosť Cobra Biologics má výrobné podniky cGMP vo Veľkej Británii a Švédsku. Cognate prevádzkuje svoj závod s rozlohou 7 000 štvorcových metrov so sídlom v Memphise v štáte Tennessee a špecializované vývojové zariadenie v Baltimore.

„Všetci sme nadšení, že môžeme túto transakciu uzavrieť a začať spoločne dodávať produkty s pridanou hodnotou," uviedol J. Kelly Ganjei, generálny riaditeľ spoločnosti Cognate. „Kombinácia našich odborností, infraštruktúry a geografická stopa spoločnosti Cognate-Cobra okamžite umožnia obom podnikom rýchlejšie, efektívnejšie a komplexnejšie reagovať na súčasné a budúce potreby trhu so zameraním na vlastníctvo a optimalizáciu zložitých aspektov dodávateľského reťazca. Touto akvizíciou sa snažíme rozširovať obchodné kapacity a možnosti, aby sme našim klientom a ich pacientom mohli účinne poskytovať jedinečnú, škálovateľnú možnosť vývoja a výroby liekov."

Táto transakcia ďalej podporuje poslanie spoločnosti Cognate uspokojovať potreby konečných spotrebiteľov, ktorými sú pacienti s neuspokojenými lekárskymi potrebami a zároveň sa sústrediť na poskytovanie rýchleho prístupu k pokročilým výrobným možnostiam integrovaným v rámci škálovateľného výrobného prostredia.

O spoločnosti Cognate BioServices, Inc. 

Cognate je dynamická organizácia zameraná na výsledky, ktorá sa usiluje poskytovať čo najširšiu škálu komercializačných služieb pre spoločnosti zaoberajúce sa regeneračnou medicínou, bunkovou imunoterapiou a progresívnou bunkovou terapiou. Cognate poskytuje jedinečnú kombináciu zákazkových služieb spoločnostiam vo všetkých oblastiach klinického a komerčného rozvoja so špecializáciou na klinické skúšanie v strednom až vyššom štádiu a podporu klientov prostredníctvom rozširovania produktov v rámci komerčnej výroby. Cognate uplatňuje poznatky a odborné znalosti svojich obchodných, vedeckých a technických tímov s cieľom zaistiť úspešný vývoj autológnych a alogénnych produktov na viacerých bunkových technologických platformách v rámci celého procesu. http://www.cognatebioservices.com

O spoločnosti EW Healthcare Partners: 

Spoločnosť EW Healthcare Partners, ktorá od svojho založenia získala financie vo výške takmer 4 miliardy dolárov, je jednou z najväčších a najstarších súkromných investičných spoločností v oblasti zdravotnej starostlivosti, ktorá investuje do rýchlo rastúcich spoločností poskytujúcich zdravotnú starostlivosť vo farmaceutickom priemysle, výrobe zdravotníckych zariadení a v oblasti diagnostiky a technológií v USA a Európe. Od svojho založenia v roku 1985 si EW Healthcare Partners zachováva jedinečný záväzok voči zdravotníckemu odvetviu a je dlhodobým investorom do viac ako 150 zdravotníckych spoločností v rôznych odvetviach, fázach a zemepisných oblastiach. Jej tím sa skladá z viac ako 20 vyšších investičných odborníkov s pobočkami v Palo Alto, Houstone, New Yorku a Londýne. Viac informácií nájdete na www.ewhealthcare.com.

O spoločnosti Medivate Partners: 

Medivate je súkromná investičná spoločnosť a spoločnosť rizikového kapitálu, ktorá sa zameriava na investície do biotechnologického/zdravotníckeho priemyslu v Ázii a Severnej Amerike. Sústredí sa najmä na odhalenie dobrých investičných príležitosti v oblasti zdravotnej starostlivosti medzi Áziou a Severnou Amerikou a na využitie cezhraničných investičných výhod. Pri uzatváraní svojho tretieho fondu sa spoločnosti Medivate Partners podarilo dokázať, že vie zabezpečiť prístup k špičkovým kalibrom v oblasti syndikátov a úspešným obchodom vo sfére biologických vied v Ázii a Severnej Amerike.

Najnovšie správy nájdete na: https://www.cognatebioservices.com/category/press-releases/

Viac informácií získate na adrese James Wilkerson at 901-969-8981

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1080178/Cognate_Bioservices_acquires_Cobra_Biologics.jpg

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu