OTS: Čo všetko si ako zamestnanec zaslúžite

TASR-OTS, 13. marca 2017 9:31

Bratislava 13. marca (TASR/OTS) - Starostlivosť o zamestnancov je dôležitá súčasť každého podniku. Nastaviť pre nich ideálne pracovné podmienky nie je vždy jednoduché, ale práve na základe toho sa dostaví požadovaná produktivita a v neposlednom rade aj disciplína.

Bezpečné pohodlie
Pre zamestnancov by mala byť ich práca nie len povinnosťou, ale aj uspokojením a priaznivo pôsobiť na ich všestranný rozvoj. Dosiahnuť sa to dá dodržiavaním určitých predpisov a zabezpečením ideálnych podmienok pre výkon konkrétnej práce. Pre úspešnú realizáciu politiky ochrany zdravia a bezpečnosti je dôležité zaistiť jej dodržiavanie aj u svojich zamestnancov. Prostredníctvom školenia BOZP sa dá v tejto oblasti do určitej miery zaviesť účinná prevencia.

Ideálne podmienky
Starať sa o vzhľad a úpravu pracovísk a vytvárať primerané podmienky znamená zvýšenie výkonu, kvality, hospodárnosti a v neposlednom rade aj bezpečnosti práce. To znamená, že zamestnávateľ by sa mal riadiť v prvom rade Zákonníkom práce, kde je zhrnuté všetko podstatné a zamestnanec má na také veci nárok. Pitný režim, primerané stropné chladenie, vetranie, čas na odpočinok a mnohé iné podstatné veci. Zákonník práce je dostupný aj online, ale nájdete ho aj v bežnom kníhkupectve.

Ako zamestnanec ste povinný podľa zmluvy vykonávať dohodnutú prácu v stanovenom čase a počte hodín za príslušnú odmenu. Zamestnávateľ má nárok na sledovanie vášho výkonu a kontrolovať dochádzkový systém. V prvom rade si človek musí uvedomiť, že v dnešnej dobe nie je nič zadarmo a tak, ako vy očakávate od svojho zamestnávateľa niekoľko benefitov, on od vás požaduje svoje nároky, ku ktorým ste sa zaviazali.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring