OTS: Chemický podnik v Novákoch čaká najväčšie havarijné cvičenie v histórii...

TASR, 18. októbra 2016 10:39

OTS: Chemický podnik v Novákoch čaká najväčšie havarijné cvičenie v histórii podniku

Nováky 18. októbra (TASR-OTS) - Spoločnosť FORTISCHEM a.s. čaká v stredu dopoludnia najväčšie havarijné cvičenie. Pri simulovanom úniku etylénoxidu zo železničnej cisterny do ovzdušia bude zasahovať jedenásť hasičských vozidiel, viac ako 30 hasičov a zdravotní záchranári.

Cvičenie nariadilo na základe zákona o ochrane pred požiarmi Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne. Takýmto spôsobom chce preveriť akcieschopnosť okresných jednotiek a závodného hasičského útvaru.

Keďže do chemického závodu budú prichádzať hasičské vozidlá z Trenčína, Prievidze, Handlovej, Partizánskeho a Bánoviec nad Bebravou, v čase výcviku bude regulovaná doprava v okolí podniku.

Spoločnosť FORTISCHEM a. s. prevádzkuje závod chemickej výroby v Novákoch od rok 2012. Dnes už bývalé Novácke chemické závody, a. s. sa počas svojho dlhoročného pôsobenia profilovali ako výrobca produktov pre ďalšie spracovanie v rôznych priemyselných odvetviach. Spoločnosť vyrába a predáva produkty na báze výroby a spracovania chlóru, karbidu vápnika, karbidových zmesí a technických plynov. Do portfólia spoločnosti patrí aj výroba polyvinylchloridu a produktov z PVC (okenné profily INTERNOVA a Slovinyl Siding). FORTISCHEM a. s. sa podieľa aj na výrobe základných a špeciálnych malotonážnych chemikálií. Spoločnosť bola preverená, certifikovaná a vyhovuje požiadavkám EN ISO 9001, EN ISO 14001 a OHSAS 18001.

Kontakt:

Anna Vojteková

Manažér pre komunikáciu

mobil: 0918 666 975

mail: anna.vojtekova@energochemica.eu

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring