OTS: CGTN: KSČ je príkladom globálneho rozvoja

TASR, 26. júla 2021 15:47

PEKING 26. júla (TASR-OTS) - /PRNewswire/ - Prejav čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga k 100. výročiu osláv Komunistickej strany Číny (KSČ) odrážal veľké úspechy tejto strany v oblasti riadenia sociálno-ekonomického rozvoja Číny.

V tomto výročnom roku si určite pripomenieme, ako reforma a politiky zamerané na ľudí podporované KSČ zmenili Čínu a vymanili z chudoby 740 miliónov ľudí za posledných 40 rokov, čím sa znížil pomer počtu chudobných ľudí o 94,4 percentuálneho bodu.

Samotné západné ekonomické myslenie a teória nedokážu vysvetliť rozsah úspechov, ktoré Čína dosiahla za posledných 50 rokov, napríklad to, ako sa z chudobnej a zaostalej krajiny stal globálny líder v oblasti výroby technických výrobkov v súčasnosti.

Rozvoj čínskej infraštruktúry, rýchla urbanizácia a schopnosť zlepšovať blahobyt a šťastie jej obyvateľov nemajú obdobu v iných krajinách. Čína vďačí za svoj hospodársky zázrak vedeniu KSČ.

Číne však nezáleží len na vlastnom rozvoji. Čína vynakladá neúnavné úsilie na podporu multilateralizmu a riešenie globálnych problémov v oblasti klímy.

Ako povedal bývalý predseda vlády Grécka a prezident Socialistickej internacionály George A. Papandreou, záväzok Číny k otvorenosti a multilateralizmu má kľúčový význam nielen pre prosperitu Číny, ale aj pre efektívne riešenie spoločných globálnych výziev. Spoločné výzvy si vyžadujú spoločné riešenia. Spoločné ciele a prijatie rozmanitosti sú cestou.

Súčasná pandémia ukázala, aký dôležitý je súlad medzi človekom a prírodou. Najkrutejším spôsobom nám ukázala, ako existuje súvislosť medzi životným prostredím, výživou, dobrými životnými podmienkami zvierat a zoonotickými chorobami. Uvedomili sme si, že politiky na riešenie zmeny klímy musia ísť ruka v ruke s politikami zameranými na ochranu biodiverzity.

Čína je presvedčená, že riešenie problému zmeny podnebia nie je iba problémom, ktorý treba odstrániť, ale aj príležitosťou na udržateľný hospodársky rast. Môže sa stať hybnou silou modernizácie, ktorá má potenciál byť prospešná pre rozvojový svet ako aj vývoj v súlade s cieľmi trvalo udržateľného rozvoja OSN.

Všetky krajiny majú obrovskú zodpovednosť za zmierňovanie následkov s cieľom znížiť globálne emisie na obyvateľa. Samozrejme, bohatšie národy musia niesť najťažšie bremeno a brať do úvahy rozdiely medzi rozvinutým a rozvojovým svetom.

„Dekódovať skutočnú Čínu" je séria 13 epizód, ktorá pozýva 13 významných politikov vrátane bývalých premiérov a veľvyslancov v Číne, aby tlmočili prejav prezidenta Si z 1. júla z hľadiska rozvojového zázraku, ktorý Čína vytvorila vďaka KSČ, multilaterálnej spolupráci, perspektíve spolupráce BRI a reakcii na globálne zmeny podnebia.

Séria sa zameriava na efektívnosť vedenia KSČ a rozvojové úspechy Číny očami iných krajín s cieľom ukázať svetu skutočnú, trojrozmernú a komplexnú Čínu.

Prezrite si sériu a stiahnite multimédiá:

https://www.cgtn.com/opinions/decisionmakers.html

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1580197/1.jpg

KONTAKT: Jiang Simin, +86-188-2655-3286, cgtn@cgtn.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring