OTS: CGTN: Klasika citovaná Si Ťin-pchingom: Ako sa usilovať o vynikajúcu...

TASR, 2. marca 2021 16:42

CGTN: Klasika citovaná Si Ťin-pchingom: Ako sa usilovať o vynikajúcu kvalitu života?

PEKING, 2. marca 2021 /TASR/OTS/PRNewswire/ -- Pri ceste k modernizácii v Číne počas minulého storočia boli mladí ľudia vždy dôležitou silou pri uskutočňovaní sociálnej transformácie a národného omladenia.

Čínsky prezident Si Ťin-pching pripisuje mladým ľuďom veľký význam a podporuje ich vo vytrvalej práci na plnení svojich snov a prispievaní k čínskym snom.

Vytrvalosť, úsilie

Keď prezident Si hovoril na fóre s učiteľmi a študentmi pekinskej univerzity, uviedol vetu z článku Liu Zhou z Južnej a Severnej dynastie (420 - 589 n.l.):

„Ak chceš vykopať studňu, začneš plytkou jamou a nakoniec dostaneš hlbočinu."--Liu Zhou z Južnej a Severnej dynastie (420 - 589 n. L.).

„Je to metafora, že hodnotný život je výsledkom neustáleho úsilia," vysvetlil Li Bo, profesor na Nanjing Normal University.

Li uviedol, že citovaním vety má Si za cieľ povedať mládeži, že pokiaľ vytrváte, môžete dosiahnuť skvelú kariéru a vynikajúci život.

Mládež a čínsky sen

Čínsky prezident zopakoval, že čínsky sen o národnom omladení je snom národa a každého čínskeho občana vrátane mladých ľudí.

Prezident Si v odpovedi na list od 34 mladých členov Strany z lekárskeho tímu, ktorí boli vyslaní Pekinskou univerzitou na pomoc v proti epidemickej bitke v provincii Chu-pej, uviedol, že „národ bude plný nádeje a krajina bude mať skvelú budúcnosť, keď bude mať mladšia generácia ideály, schopnosti a silný zmysel pre zodpovednosť."

Spomedzi 42 000 zdravotníckych pracovníkov vyslaných na pomoc provincii Chu-pej počas boja proti epidémii v minulom roku je viac ako 12 000 z generácie narodenej po deväťdesiatych rokoch, z čoho významná časť je z obdobia „po roku 1995" a dokonca „po roku 2000".

Príbeh mládeže v boji proti COVID-19 je iba stelesnením toho, ako sa čínska mládež novej doby snaží o svetlejšiu Čínu.

Od mladých straníckych kádrov bojujúcich na fronte zmierňovania chudoby až po mladého učiteľa pracujúceho v odľahlých horách; od príslušníkov mierových síl a vojakov strážiacich svetový mier až po hasičov, ktorí obetovali svoje životy pri hasení požiarov; od volejbalistiek, ktoré vyhrali svetový pohár s 11 po sebe idúcimi víťazstvami, až po mládež, ktorá pomáha aby sa čínsky sen „dosiahnuť Mesiac" stal skutočnosťou; Čínska mládež využíva svoje činy na zopakovanie slov, ktoré vyslovil prezident Si:

"Snaha dosiahnuť čínsky sen o uskutočnení veľkého omladenia čínskeho národa je v našom živote vzácnou príležitosťou. Každý mladý človek by si mal vážiť túto veľkú éru a stať sa bojovníkom v novom veku."

https://news.cgtn.com/news/2021-02-28/Classics-quoted-by-Xi-Jinping-How-to-strive-for-excellence-in-life--YfE3CJajhm/index.html  Video - https://www.youtube.com/watch?v=MqHJbnNI8xY

KONTAKT:  Jiang Simin, jiang.simin@cgtn.com, +86 18826553286

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu