Nahlásiť chybu v článku
Občas sa niekde objaví nejaká chybná informácia, preklep, či nesprávna interpretácia. Budeme radi, ak nás na túto chybu cez tento formulár upozorníte, aby sme ju mohli čo najskôr opraviť. Redakcia TASR.sk
TASR, 10. novembra 2015 12:16
OTS: Čerstvé novinky v jesennom menu Grand Hotela Kempinski - sólo šéfkuchára a exkluzívne stretnutie moderného s tradičným
Bratislava/Štrbské pleso 10. novembra (TASR-OTS) - Srnčí chrbát s jedlými gaštanmi, čiernou hľuzovkou a lesnou šípkou. Zemiaková lokša s kefírom, kôprom a karamelizovanou cibuľkou. Tiež holubie prsia pripravené metódou sous-vide, ktoré vám svojou exkluzívnou a jemnou chuťou zabezpečia dokonalý gurmánsky zážitok. Suroviny využívané v novom jesennom menu Grand Hotela Kempinski vo Vysokých Tatrách sú exkluzívne, no sezónne a lokálne. Dôkazom filozofie, na ktorej stojí celé menu, sú aj pirohy s čerstvým tvarohom, pažítkou a slaninkou podľa receptu z typickej podtatranskej dedinky Batizovce, odkiaľ pochádza šéfkuchár hotelovej Grand Restaurant Tomáš Tejbus.
"Jesenné menu sme pripravili na veľmi tradičnom lokálnom a sezónnom základe. Obohatili sme ho o ingrediencie ako domáca šafranová majonéza či hľuzovkové oleje. Kačacia paštéta, ktorú servírujeme, obsahuje 80 % slovenskej foie gras a dbáme na to, aby sme ponúkali hosťom veľmi kvalitnú divinu," hovorí o moderných aj tradičných špecialitách v novom menu Tomáš Tejbus. Dodáva, že pri príprave jedál používajú v hotelovej kuchyni tie najmodernejšie techniky, napríklad sous-vide, dehydrovanie alebo konfitovanie.
"V jesennom menu Grand Restaurant sme zredukovali ingrediencie, z ktorých pozostávajú jednotlivé jedlá, a to tak, aby viac vynikla ich chuť," prezrádza Tomáš Tejbus o menu, ktoré nesie už len jeho rukopis. V hotelovej kuchyni totiž prišlo k zmene a od októbra vedie kuchyňu sám. Duo šéfkuchárov sa totiž rozhodol opustiť Jozef Breza a svoje skúsenosti získané pod záštitou značky Kempinski zúročí na novom mieste.
Okrem jedál z menu si hostia môžu každý deň pochutnať na špecialite šéfkuchára. "Každý deň pripravujeme špeciálny chod, v ktorom využívame aj ingrediencie, ktoré nie sú zo Slovenska. Napríklad morské ryby, austrálske a juhoamerické mäsá, špeciálny druhy bravčoviny, hydiny či diviny," hovorí Tomáš Tejbus o špecialite šéfkuchára a dodáva, že zaujímavosťou je, že na kreatíve špeciality sa podieľa celý tím.
Ako sladkú bodku za gurmánskym zážitkom si môžu hostia dopriať flambované palacinky, pečené jablko s vanilkovým krémom alebo si vyberú z bohatého výberu sorbetov a zmrzliny. Kombináciou, ktorá stojí za ochutnanie, je určite syr Vršatec s orechmi a bielou čokoládou so sektom Kempinski.
Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
her vs