OTS: CAS dáva k dispozícii súbor údajov s otvoreným prístupom obsahujúci...

TASR, 2. apríla 2020 11:30

CAS dáva k dispozícii súbor údajov s otvoreným prístupom obsahujúci antivírusové chemické zlúčeniny, ktoré by mohli pomôcť pri objavoch a analýzach infekcie COVID-19

COLUMBUS, Ohio, 2. apríla (TASR/OTS/PRNewswire) -- Spoločnosť CAS, divízia firmy American Chemical Society, ktorá sa špecializuje na riešenia vedeckých informácií, spolupracuje s organizáciami pre výskum a vývoj na celom svete s cieľom riešiť komplexné výzvy spojené s infekciou COVID-19. Na podporu výziev vedenia Bieleho domu pre vedecké a technologické politiky a lídrov v oblasti inovácií na celom svete CAS práve zverejnil súbor údajov s otvoreným prístupom obsahujúci chemické zlúčeniny so známou alebo potenciálnou antivírusovou aktivitou ako pomoc pri výskume, získavaní údajov a tvorbe analytických aplikácií.

Nový dátový súbor potenciálnych antivírusových látok na COVID-19 od spoločnosti CAS obsahuje takmer 50 000 chemických látok z registra s názvom CAS REGISTRY®, u ktorých je antivírusová aktivita uvedená v publikovanej literatúre alebo sú štrukturálne podobné známym antivírusovým látkam. Databáza uvádza tiež súvisiace metadáta, ako napríklad registračné číslo CAS®, fyzikálne vlastnosti a tabuľku pripojení pre každú látku. Tento súbor údajov je prvým prehľadom chemických látok, ktorý prispel k práci Allenovho inštitútu pre otvorený výskumný súbor údajov COVID-19 pomocou umelej inteligencie CORD-19 a je možné ho stiahnuť priamo z CAS.

"Veľmi si vážim vedcov a zdravotníckych pracovníkov v prvej línii boja proti COVID-19. CAS je plne odhodlaná využiť svoj obsah, technológiu a odborné poznatky akýmkoľvek spôsobom, aby pomohla pri prekonávaní tejto výzvy a zachraňovaní životov," hovorí Manuel Guzman, prezident spoločnosti CAS. "Tento počiatočný súbor údajov, ktorý pripravil náš tím odborníkov, umožní vedcom, ako aj vznikajúcim technológiám, ako je napríklad umelá inteligencia, nájsť nové súvislosti v rámci uverejnených výsledkov chemického výskumu, ktoré by mohli urýchliť liečbu tejto choroby. Vítame požiadavky na spoluprácu od projektových tímov, ktorým by mohli naše dáta alebo služby pomôcť v boji proti infekcii COVID-19."

Bežne dostupná a riadne schválená vakcína na COVID-19 bude pravdepodobne k dispozícii najskôr o rok, preto sa veľká časť krátkodobého terapeutického výskumu zameriava na antivírusové terapie, ktoré môžu zmierniť príznaky a urýchliť vyliečenie. Náš súbor známych a potenciálnych antivírusových zlúčenín v registri CAS poskytuje skupinu molekúl - kandidátov, ktoré by mohli slúžiť ako krátkodobá liečba, ak sa preukáže, že sú účinné proti COVID-19.

O spoločnosti CAS

CAS, divízia firmy American Chemical Society, ktorá sa špecializuje na riešenia vedeckých informácií, spolupracuje s organizáciami výskumu a vývoja na celom svete s cieľom poskytovať cenné vedecké poznatky, ktoré im pomôžu plánovať, inovovať, chrániť inovácie a predpovedať vývoj príležitostí a smerovanie na nových trhoch. Vedeckí pracovníci, odborníci na patenty a vedenie firiem z celého sveta v komerčných, akademických a vládnych sektoroch sa spolieha na naše riešenia a služby pri nových objavoch a stratégiách. Využite náš bezkonkurenčný obsah, špecializovanú technológiu a jedinečný súbor poznatkov pri tvorbe riešení, ktoré vašej organizácii poskytnú konkurenčnú výhodu v podobe fundovaných informácií. Spoločnosť CAS má na konte viac ako 110 rokov skúseností so zhromažďovaním vedeckých informácií. Viac informácií nájdete na: www.cas.org.

Kontakt pre médiá:

Tina Tomeo

cas-pr@cas.org

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1029755/CAS_Logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring