OTS: Čakať alebo kúpiť slnečné okuliare už v zime?

TASR, 28. novembra 2018 11:43

Bratislava 28. novembra (TASR/OTS) - Obdobie, keď sme si dennodenne užívali slnečné lúče a krásne leto, je nenávratne preč. Slnečné okuliare, bez ktorých sme si v lete nevedeli predstaviť deň, sme teraz odložili do zásuvky a opäť ich vytiahneme až na jar budúceho roka. Slnečné okuliare sa však pri dennodennom nosení, skladaní či odkladaní prirodzene opotrebúvajú a tvrdenie o tom, že dobré slnečné okuliare by ste mali nosiť len jednu letnú sezónu, má rozhodne niečo do seba. Takže, teraz máme zimu, vonku sneží, mrzne, no vieme, že na budúci rok na jar potrebujeme nové slnečné okuliare. Kedy je lepšie ich kúpiť? Neexistuje jasné odporúčanie, ale snáď sa po prečítaní článku aspoň budete vedieť lepšie zorientovať a ľahšie rozhodnúť.

V zime zľavy a „balík“ s lyžiarskymi okuliarmi
Optiky a predajcovia slnečných okuliarov majú tiež svoje „výpredaje,“ ktoré prebiehajú práve počas zimného obdobia. Jedná sa väčšinou o tie okuliare, ktoré sa nepredali v lete a predajcovia ich v tak v zime ponúkajú za niekedy aj o polovicu nižšiu sumu, než v lete. Platí tu aj prirodzený zákon ponuky a dopytu. Keďže v lete ľudia vo veľkom kupujú slnečné okuliare, je dopyt vysoký a preto aj cena vyššia. V zime je tomu presne naopak. Môže sa tak stať, že parádne slnečné okuliare Ray-Ban si v zime kúpite za oveľa nižšiu sumu než počas letnej sezóny. Plus môžete okuliare kúpiť v „balíčku“ spolu s lyžiarskymi slnečnými okuliarmi, ktoré sa vám možno tiež zídu. Ak chodíte lyžovať, tak kvôli „snežnej slepote“ sú slnečné okuliare absolútnou samozrejmosťou a bez nich by ste ani nemali vyjsť na svah.

Leto zachytáva aktuálne trendy
To je to, čo sme naznačili vyššie. V zime sú ceny často, no nie vždy, nižšie kvôli tomu, že sa dopredávajú modely z posledného leta. Čiže ak sledujete módu a slnečné okuliare sú nevyhnutnou súčasťou vášho „imidžu“ a vyznenia osobnosti, tak je lepšie počkať s kúpou na leto. Predsa len, budúci rok na jar či v lete prídu na trh nové okuliare, ktoré budú zachytávať aktuálne trendy a možno opäť prinesú na trh niečo úplné nové, ba možno až prevratné. Takže dámy si napríklad budú môcť kúpiť také dámske slnečné okuliare, aké počas zimy jednoducho ešte neboli na trhu dostupné. Pre ľudí, ktorí riešia v prvom rade imidž a až potom cenu, je lepšie počkať s kúpou do leta.

Slnečné okuliare súčasťou imidžu
V súčasnosti sú slnečné okuliare skutočne súčasťou imidžu človeka, ktorý si ich tak môže kombinovať k svojmu „outfitu.“ Ak sú takéto okuliare neodmysliteľnou súčasťou vašej osobnosti, tak ich pokojne noste aj počas zimy. Veď aj cez zimu sú dni, keď svieti slnko a tak vaše oči potrebujú ochranu. Veríme, že sme vám porovnaním kúpy okuliarov v zime alebo v lete aspoň trochu uľahčili rozhodovanie a vy si tak nájdete správny čas na to, kedy si kúpite slnečné okuliare.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring