OTS: Bývalý predseda vlády Nikola Gruevski sa stretol s výkonnými...

TASR, 31. októbra 2016 11:07

OTS: Bývalý predseda vlády Nikola Gruevski sa stretol s výkonnými predstaviteľmi KPMG kvôli diskusiám o macedónskych ekonomických príležitostiach

Londýn 31. októbra (TASR-OTS)(PRNewswire) - Bývalý predseda vlády Macedónska a súčasný vodca vládnucej strany VMRO-DPMNE Nikola Gruevski sa v sobotu stretol s kľúčovými výkonnými predstaviteľmi spoločnosti KPMG, aby prediskutoval silný hospodársky potenciál krajiny a príležitosti na rast v budúcnosti v oblasti súkromných aj verejných investícií. Stretnutie, ktoré usporiadal viceprezident pre finančné služby David Sayer nadviazalo na správu spoločnosti KPMG za rok 2016 s názvom Investujte do Macedónska, ktorá predstavuje krajinu ako kľúčový región pre globálne investície.

Stretnutie sa konalo krátko po vydaní správy svetovej banky s názvom Podnikanie v roku 2017 podľa Svetovej banky, ktorá skúma nariadenia, ktoré podporujú podnikateľské aktivity. V tejto správe sa Macedónsko dostalo na 10. priečku spomedzi všetkých krajín a na 5. miesto v rámci Európy, čo sa týka jednoduchosti podnikania v krajine.

Sayer, ktorý tiež predsedá sekcii praktík trhov s vysokou mierou rastu v rámci KPMG, povedal:

„Zvrat v ratingoch Macedónska je pozoruhodný a očakávam, že sa tejto príležitosti chytia mnohé globálne podniky a využijú atraktívnu investičnú klímu v krajine."

Macedónsko veľmi rýchlo zmenilo svoje hospodárske tempo, ktoré bolo kedysi pomalé a dnes ponúka konkurencieschopné daňové stimuly a kvalitnú pracovnú silu pre prichádzajúce podniky. Gruevski poznamenal, že jeho vláda chce v budúcnosti prilákať viac globálnych privátnych investícií hlavne vo sfére výroby.

„Macedónsko je domovom mnohých výrobných podnikov z celého sveta vrátane tých, ktoré pochádzajú zo Spojených štátov, Spojeného kráľovstva, Holandska, Belgicka a Nemecka," povedal bývalý premiér Gruevski. „Sme hrdí na svoje skvelé výsledky, najmä v oblasti výroby automobilových dielov. Macedónsko je teraz pripravené na automobilový závod s plným výrobným cyklom."

Kontakt:

Luke Galeski, vláda Macedónskej republiky, kabinet predsedu vlády

tel: 0038970 282 126

mail: lukegaleski@gmail.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

her

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring