OTS: Biblia whisky pre rok 2017 nazvala Kavalan ázijskou whisky roka

TASR, 19. októbra 2016 10:11

Taiwanský výrobca whisky získava trojnásobné uznanie od popredného svetového sprievodcu svetom whisky

TAIPEI, Taiwan, 18. októbra 2016 /TASR/OTS/PRNewswire/ -- Biblia whisky pre rok 2017 od Jima Murraya nazvala Kavalan „ázijskou whisky roka" za jej Solist Moscatel Sherry Single Cask Strength. Tento titul si vyslúžila v konkurencii približne 4 600 whisky, ktoré boli v ostatnom 25. ročníku hodnotené.

Foto - http://photos.prnewswire.com/prnh/20161018/429669

Moscatel od Kavalanu bol tento rok zvlášť populárny, keď získal zlato v prestížnom svetovom ocenení whisky, na svetovej súťaži destilátov v San Franciscu, medzinárodnej súťaži destilátov a medzinárodnom rebríčku destilátov.
Titul v Biblii whisky pre rok 2017 znamená hetrik Kavalanu, ktorý toto ocenenie získal v minulosti už dvakrát, v roku 2014 za Podium a v roku 2015 za Kavalan Classic Single Malt.
Zakladateľ spoločnosti Kavalan YT Lee tlmočil názor svojho majstra miešača Ian Changa, ktorý Moscatel popísal ako "ovocný džem na čokoládovom koláčiku".
"Aróma Moscatelu je kvetová, bohato medová a sladká, s príchuťou karamelu. Na podnebí cítiť sušené ovocie a orechové príchute. Opísali by sme ho ako krémový, hodvábne jemný, maslový a mierne čokoládový," povedal Lee.
V roku 2015 získal Kavalan cenu "Najlepšia Single Cask Single Malt Whisky na svete" v rámci prestížneho oceňovania s názvom Svetová cena whisky (WWA) za Kavalan Solist Vinho Barrique a tiež ocenenie "Najlepšia Single Cask Single Malt Whisky na svete" v roku 2016 za jej Solist Amontillado Sherry Single Cask Strength.

O spoločnosti Kavalan
Liehovar Kavalan v Taiwane sa od roku 2006 venuje umeniu výroby whisky single malt a získal za to už viac ako 210 zlatých medailí. Kavalan dozrieva vo fľašiach z amerického dubu v prostredí s vysokou vlhkosťou a teplotou, kde na neho pôsobí morský vzduch a vánok z hôr, ktoré spolu s pramenistou vodou zo Snežnej hory vytvárajú znamenitú jemnosť whisky Kavalan. Kavalan dostal svoje meno podľa starodávneho názvu grófstva Yilan a jeho sláva je postavená na 30-ročných skúsenostiach z výroby nápojov vo svojej materskej spoločnosti, King Car Group. Predáva sa v 40 krajinách. Viac informácií nájdete na: www.kavalanwhisky.com/en/

Kontakt pre médiá:
Yvonne Chou
+886-3922-9000#7162
yvonne@kavalandistillery.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring