OTS: Bezpečnejšie bývanie má vďaka ADLO už pol milióna domácností

TASR, 16. novembra 2015 13:33

Trenčín 16. novembra (TASR-OTS) – Už 500.000 domácností využilo možnosť zabezpečiť si svoje bývanie proti krádeži bezpečnostnými dverami slovenskej spoločnosti ADLO- bezpečnostné dvere, s.r.o. Jubilejnou, polmiliónovou domácnosťou, ktorá využila služby firmy zaoberajúcou sa výrobou a montážou bezpečnostných dverí, zabezpečením okien či trezorov s 25-ročnou históriou, sa stala rodina Holbových zo Skalky nad Váhom. Tá si v regionálnej pobočke v Trenčíne prevzala z rúk konateľa spoločnosti Jozefa Adame doživotnú záruku na dvere.

„Priznám sa, že keď mi niekto povie, že 500.000, neviem si nič konkrétne predstaviť. Pri tejto príležitosti si však predstavujem tých 25 rokov, čo vyrábame dvere. Štvrťstoročie je dosť dlhá doba na to, aby sa takéto niečo podarilo. Je to príjemný pocit,“ povedal konateľ spoločnosti ADLO Jozef Adame.

Svoju spoločnosť založil Adame spolu s bratom bez financií či priestorov, začínali len s myšlienkou chrániť domácnosti, keďže po revolúcii rástla na Slovensku kriminalita. Myšlienku sa mu darilo pomaly napĺňať, postupom času si objednával rôzne práce u rôznych firiem, aby spoločne urobili dvere a tie aj namontovali. „Po tých 25 rokoch máme vlastnú veľkú výrobu pri Piešťanoch, odkiaľ exportujeme dvere v podstate do celej Európy. To, na čo som hrdý, je nielen to, že vyvážame ten samotný výrobok, ale i slovenské know-how. Celý ten výrobok je od vývoja, cez konštrukciu a výrobu čisto slovenský. Druhou vecou je to, že všetky služby, montáže a servis poskytujeme my zo Slovenska,“ poznamenal.

Pre bezpečnostné dvere ADLO sa pri rekonštrukcii svojho rodinného domu rozhodla rodina Holbových zo Skalky nad Váhom, ktorej dvere odporučili rodinní známi. Stala sa tak už domácnosťou s poradovým číslom 500.000, ktorá využila služby tejto slovenskej firmy. „Bol som z toho prekvapený. Sme šťastní, spokojní,“ reagoval na zistenie, že sú Holboví jubilejnou domácnosťou Adlo, hlava rodiny Štefan. Dvere, pre ktoré sa spolu s manželkou rozhodli aj kvôli bezpečnosti svojej 1,5 ročnej dcérky Klárky, majú podľa jeho slov kvalitné kovanie, sú zateplené a mohutné.

Dvere si rodina vybrala v trenčianskej pobočke spoločnosti ADLO, ktorá si tento rok pripomína 20. výročie svojho vzniku a táto skutočnosť veľmi teší aj trenčiansku regionálnu riaditeľku Zuzanu Korytárovú. Podľa jej slov ľudia mnohokrát využívajú možnosť zabezpečiť si svoje domácnosti, no stále ich je málo. „Mnohí si myslia, že im úplne stačí, že nemajú doma nič cenné, no pocit bezpečia sa nedá ničím zaplatiť. Je potrebné, aby si viac uvedomili, že obyčajné dvere či okná ich nezabezpečia a neochránia ich príbytky,“ poznamenala.

„Spoločnosť ADLO neprispieva len k pohode v domácnosti, no tým, že sa zapojila do projektu Kvalita z našich regiónov a Pýtajme si slovenské dokázala to, že myslí v širších súvislostiach a snaží sa o to, aby na Slovensku bola zamestnanosť, vytvorila sa práca pre ľudí, aby sme mali lepšie makroekonomické ukazovatele, lepší štátny rozpočet a tým aj lepšie cesty, školy,“ vyzdvihla firmu členka predstavenstva Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR Bohumila Tauchmannová.

V posledných rokoch využívajú klienti stavebného sporenia z neho získané prostriedky na rekonštrukciu či obnovu svojho bývania. Ich súčasťou môže byť podľa Miloša Blanárika z Prvej stavebnej sporiteľne aj financovanie bezpečnostných zariadení ako tie od ADLO. „Zabezpečenie domácností, či už sú to dvere, bezpečnostné prvky na okná alebo elektronické zabezpečovacie prvky sú súčasťou zabudovaných materiálov do stavby, to znamená, že klienti stavebného sporenia majú možnosť v zmysle zákona použiť na ich kúpu, montáž či rekonštrukciu nasporené alebo úverové prostriedky,“ vysvetlil. Sám pritom odporúča, aby majitelia nehnuteľností, pokiaľ idú do akejkoľvek rekonštrukcie, zvážili inštaláciu bezpečnostných prvkov. História spoločnosti ADLO siaha do roku 1990. Prvú predajňu otvorila firma v roku 1992 v Bratislave, v súčasnosti má na Slovensku 12 vlastných predajní a ďalšími pokrýva územie Rakúska, Čiech, Nemecka, Dánska a Švajčiarska. Firma zamestnáva 150 ľudí, z ktorých približne polovica z nich pracuje vo výrobnom závode v Drahovciach.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring