OTS: Akcionári Best Hotel Properties rozhodli o znížení základného imania...

TASR, 30. apríla 2015 12:23

OTS: Akcionári Best Hotel Properties rozhodli o znížení základného imania spoločnosti

Bratislava 30. apríla (TASR-OTS) – Na Mimoriadnom valnom zhromaždení spoločnosti Best Hotel Properties (BHP), a.s., prijali dnes akcionári uznesenie o znížení základného imania o 315,225 milióna EUR na 35,025 milióna EUR.

Na mimoriadnom valnom zhromaždení sa zúčastnili akcionári vlastniaci 77,024 % akcií BHP. Zníženie základného imania spoločnosti sa vykoná znížením menovitej hodnoty všetkých akcií so súčasnou menovitou hodnotou 10 EUR na menovitú hodnotu 1 EUR po znížení.

Zdroje získané zo zníženia základného imania spoločnosti znížením menovitej hodnoty akcií sa použijú tak, že akcionárom spoločnosti sa vyplatí suma vo výške 313.128.242 EUR a suma vo výške 2.096.758 EUR sa použije na krytie strát spoločnosti z minulých období.

Zdroje na vyplatenie akcionárov sa vyplatia tým akcionárom, ktorí budú akcionármi BHP v deň zápisu zníženia základného imania do obchodného registra.

Do portfólia skupiny Best Hotel Properties, a.s., patrí Kempinski Hotel River Park, Grand Hotel Kempinski High Tatras, hotel Crowne Plaza v Bratislave, moskovský hotel Baltschug Kempinski a taktiež reštaurácia Buddha – Bar v Prahe. Do portfólia skupiny pribudol v roku 2013 aj Hotel InterContinental v Prahe. Akcie spoločnosti Best Hotel Properties, a.s., sú kótované na Burze cenných papierov v Bratislave.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk zll

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring