OTS: Ak ste utrpeli zranenie z dôvodu funkčnej poruchy airbagu Takata, máte...

TASR, 19. augusta 2019 15:51

Ak ste utrpeli zranenie z dôvodu funkčnej poruchy airbagu Takata, máte stále nárok na odškodnenie prostredníctvom spracovania poistných nárokov cez špeciálneho majstra a povereníka pre prípady osobných zranení a nespravodlivej smrti

Boston 19. augusta (TASR/OTS/PRNewswire) - Profesor Eric D. Green, špeciálny majster a povereník individuálneho reštitučného fondu ministerstva spravodlivosti v prípadoch airbagov Takata a povereník trustového fondu na odškodnenie deliktov založeného pre prípady konkurzného konania Takata, vydal nasledovné vyhlásenie.

Nárok na odškodnenie vyplývajúci z funkčnej poruchy airbagov Takata

Profesor Eric D. Green, ako špeciálny majster a povereník, oznámil v máji 2018 založenie programu na odškodnenie pre jednotlivcov, ktorí utrpeli alebo utrpia osobné zranenie alebo nespravodlivú smrť z dôvodu pretrhnutia alebo silnej explózie nafukovacieho systému Takata s airbagom na báze dusičnanu amónneho s fázovou stabilizáciou ("porucha nafukovacieho systému airbagu Takata"). V rámci tohto programu sa žiadatelia môžu domáhať odškodnenia z Individuálneho reštitučného fondu ministerstva spravodlivosti (IRF), v ktorom je k dispozícii 125 miliónov USD a/alebo trustového fondu na odškodnenie deliktov založeného pre prípady Takata Airbag (TATCTF), v ktorom je 140 miliónov USD. Proces podania žiadosti stále prebieha a oprávnení žiadatelia ešte majú čas konať.

Pre jednotlivcov, ktorí utrpeli zranenie alebo nespravodlivú smrť v dôsledku poruchy nafukovacieho systému airbagu Takata, existujú tri druhy žiadostí: (i) "Žiadosť IRF" podaná firme Takata z fondu IRF, reštitučného fondu pre osobné zranenia a nespravodlivú smrť, na ktorý dohliada špeciálny majster a ktorý bol ustanovený v dôsledku reštitučného nariadenia okresného súdu USA pre východný okres Michigan v spojitosti s trestným stíhaním ministerstva spravodlivosti proti firme Takata, U.S. v. Takata Corporation, prípad č. 16-cr-20810 (E.D. Mich.); (ii) a "Žiadosť trustu" podaná firme Takata s cieľom odškodnenia z TATCTF, trustového fondu pre osobné zranenia a nespravodlivú smrť, na ktorý dohliada povereník a ktorý bol vytvorený v spojitosti s kapitolou 11 Plánu firmy Takata na reorganizáciu konkurzným súdom okresu Delaware alebo (iii) a "Žiadosť POEM" podaná zúčastnenému výrobcovi originálnych dielov ("POEM;" v súčasnosti je jediným takýmto POEM Honda/Acura) o odškodnenie z POEM, ktorú je nutné vyriešiť prostredníctvom TATCTF, na ktorý dohliada povereník.

Každá z týchto troch druhov žiadostí má svoje vlastné požiadavky oprávnenosti, všetky sa však vzťahujú iba na fyzické zranenia a nespravodlivú smrť v dôsledku poruchy nafukovacieho systému airbagu Takata. Žiadosti týkajúce sa zranení alebo nespravodlivej smrti zapríčinenej inými komponentmi airbagu, napríklad zlyhanie rozvinutia airbagu, spontánne rozvinutie airbagu, zranenia nárazom nesúvisiace s nafukovacím prístrojom alebo ekonomické straty nesúvisiace s fyzickými zraneniami alebo smrťou, sa nevzťahujú na tieto tri typy vyššie uvedených žiadostí.

Jednotlivci majú prístup k formulárom na uplatnenie nárokov, ktoré obsahujú podrobné pokyny týkajúce sa spôsobu podania žiadosti na webovej stránke IRF: www.takataspecialmaster.com alebo na webovej stránke TATCTF: www.TakataAirbagInjuryTrust.com.

Dohľad nad procesom podávania žiadostí a zdroje ďalších informácií

Profesora Greena menoval okresný súd do pozície špeciálneho majstra dohliadajúceho na žiadosti IRF a konkurzný súd ho vymenoval povereníkom dohliadajúcim nad žiadosťami adresovanými trustu a žiadosťami POEM.

Viac informácií o požiadavkách na spôsobilosť, konečných termínoch na podanie žiadosti a spôsoboch podávania žiadostí nájdete na: www.takataspecialmaster.com, www.TakataAirbagInjuryTrust.com, email Questions@TakataAirbagInjuryTrust.com alebo nám bezplatne zavolajte na: (888) 215-9544.

KONTAKT: Questions@TakataAirbagInjuryTrust.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring