OTS: ACUVUE® OASYS s technológiou Transitions™ Light Intelligent Technology™...

TASR, 19. novembra 2018 10:44

ACUVUE® OASYS s technológiou Transitions™ Light Intelligent Technology™ sa objavil medzi "Najlepšími vynálezmi roku 2018" magazínu Time

Prvé[i] kontaktné šošovky svojho druhu korigujú zrak a prispôsobujú sa meniacim sa svetelným podmienkam kvôli zvýšeniu komfortu a výkonu v každodennom živote

Pinellas Park, Florida 19. novembra (TASR/OTS/PRNewswire) - Magazín TIME menoval ACUVUE® OASYS s technológiou Transitions™ Light Intelligent Technology™ jedným z "Najlepších vynálezov roku 2018" vo svojom výročnom sumarizačnom vydaní o prelomových inováciách vo svete. Tento vynález je výsledkom spolupráce v rámci strategického partnerstva firiem Johnson & Johnson Vision a Transitions Optical, dcérskou spoločnosťou firmy Essilor International Company a predstavuje úplne novú kategóriu kontaktných šošoviek zabezpečujúcich korekciu zraku a redukciu prenikavého denného svetla ii,iii pre upokojenie očí počas celého dňa. iv,v

Šošovky ACUVUE® OASYS s technológiou Transitions™ Light Intelligent Technology™ boli vytvorené pre moderný a aktívny životný štýl, pomáhajú znižovať mieru expozície jasnému svetlu v interiéri aj exteriéri, vrátane filtrovania modrej farbyvi a blokovania UV žiarenia, ktoré môže narušiť pohodu, kvalitu videnia a zdravie očí.† ‡ vii,viii,ix,x,xi Šošovky pomáhajú očiam zvládnuť rôzne typy svetla s rôznou intenzitou a jasom v priebehu celého dňa. Kombinácia silných stránok a odborných znalostí oboch spoločností stojí v pozadí úspechu kontaktnej šošovky, ktorá vznikla na báze výskumu potrieb súvisiacich so životným štýlom spotrebiteľov.

Transitions Optical je dlhoročným lídrom v oblasti technológie pracujúcej so svetlom a nad svetlom vládne už viac ako 28 rokov. Má za sebou históriu inovácií v oblasti výrobkov a strategických partnerstiev, ktoré spoločnosti umožnili získať novú pozíciu, rozširovať oblasť fotochromiky a ponúknuť možnosti svetelnej adaptácie viacerým pacientom. Trvalo viac ako desať rokov, kým sa podarilo skombinovať revolučnú svetelne adaptačnú technológiu spoločnosti Transitions s týmito vyspelými kontaktnými šošovkami. Výsledkom sú šošovky, ktoré prinášajú revolučné výhody presahujúce rámec korekcie videnia prispôsobujúce sa aktívnemu životnému štýlu svojich používateľov.

"Sme veľmi hrdí na to, že magazín TIME vybral ACUVUE® OASYS s technológiou Transitions™ Light Intelligent Technology™ ako jeden z "Najlepších vynálezov roku 2018". Táto novinka prinesie revolúciu v odvetví kontaktných šošoviek a fotochromiky, pretože umožní oveľa väčšiemu počtu pacientov využívať výhody svetlenej adaptácie," uviedol Chrystel Barranger, prezident spoločnosti Essilor Photochromics a Transitions Optical. "Snažíme sa riešiť nesplnené potreby osôb používajúcich kontaktné šošovky a táto novinka prispieva k naplneniu nášho poslania - zlepšiť zrak každej osobe na tejto planéte."

Dvojtýždňové opakovane použiteľné kontaktné šošovky od firmy Johnson & Johnson Vision Care Inc. sa neustále prispôsobujú všetkým svetelným podmienkam, od jasných až po tmavé a naopak, vďaka čomu sa oči môžu lepšie prispôsobiť zmenám svetla, akoby to dokázali samé.vii Šošovky ACUVUE OASYS s technológiou Transitions začnú tmavnúť hneď, ako sú vystavené UV alebo HEV žiareniu, vďaka technológii Transitions Light Intelligent Technology. To v praxi znamená, že stmavnú za 45 sekúnd a za ďalších 90 sekúnd vyblednú, keď osoba vojde zvonku dovnútra.vii Pri plnej aktivácii šošovky blokujú až 70 % viditeľného svetla a filtrujú svetlo vo vnútri aj v najčírejšom stave.vi Revolučné šošovky sú navrhnuté tak, aby poskytovali najvyššiu úroveň ochrany proti UV žiareniu a sú jediným výrobkom svojho druhu, ktorý poskytuje 100% ochranu pred UVB lúčmi. † ‡ vii, viii

Šošovky získali v apríli tohto roku povolenie 510(k) na redukciu jasného svetla od Úradu pre potraviny a liečivá USA. V USA a na ďalších vybraných trhoch by sa mali objaviť v prvej polovici roku 2019.

O spoločnosti Transitions Optical

Transitions Optical je popredný svetový výrobca fotochromických (inteligentných adaptívnych) šošoviek, ktorý prvý úspešne vyrobil a uviedol na trh plastické adaptívne šošovky v roku 1990. Vďaka neustálym investíciám do výskumu, vývoju a technológii môže dnes Transitions Optical ponúknuť celý rad očných šošoviek a okuliarov nastavujúcich nové štandardy výkonnosti pre narastajúci zrakový komfort a optimálnu ochranu pre modrým svetlom a samozrejmú 100-percentnú blokáciu UVA a UVB žiarenia.

Vysoká kvalita výrobkov, zameranie na spotrebiteľa a operačná excelentnosť doviedli firmu Transitions® medzi najuznávanejšie spotrebiteľské značky vo sfére optiky. Viac informácií o spoločnosti a Transitions® Light Intelligent Technology™ nájdete na: Transitions.com alebo TransitionsPRO.com.

Transitions Optical je 100-percentnou dcérskou spoločnosťou firmy Essilor International.

O spoločnosti Essilor

Essilor International (Compagnie Générale d'Optique) („Essilor") je popredná svetová spoločnosť v oblasti očnej optiky. Essilor navrhuje, vyrába a predáva širokú škálu šošoviek na zlepšenie a ochranu zraku. Jeho poslaním je skvalitniť život zlepšovaním zraku. S týmto cieľom spoločnosť Essilor každoročne vyčleňuje viac ako 200 miliónov eur na výskum a inovácie v rámci záväzku neustále prinášať na trh nové, efektívnejšie produkty. Medzi jej vlajkové produkty patrí Varilux®, Crizal®, Transitions®, EyezenTM, Xperio®, Foster Grant®, BolonTM a Costa®. Vyvíja a predáva vybavenie, nástroje a služby odborníkov v oblasti starostlivosti o zrak.

Viac informácií nájdete na: www.essilor.com.

O spoločnosti Johnson & Johnson Vision

V spoločnosti Johnson & Johnson Vision máme smelé ambície: zmeniť smerovanie zdravia zraku na celom svete. Prostredníctvom svojich pobočiek prinášame inovácie, vďaka ktorým môžu odborníci v oblasti starostlivosti o zrak dosahovať lepšie výsledky, a tak zvyšovať kvalitu života svojich pacientov pomocou produktov a technológií riešiacich problémy ako sú refrakčné chyby, katarakty a syndróm suchého oka. V komunitách s najväčšími potrebami spolupracujeme s odborníkmi pri zvyšovaní dostupnosti kvalitnej liečby zraku. Chceme ľuďom pomáhať lepšie vidieť, jednoduchšie sa prepájať a lepšie žiť. Navštívte nás na: www.jjvision.com. Sledujte nás na @JNJVision na Twitteri a na Johnson & Johnson Vision na LinkedIn.

Dôležité Informácie pre nositeľov kontaktných šošoviek: Kontaktné šošovky značky ACUVUE® ako korekcia zraku, sú dostupné iba na predpis ako denné šošovky s odporúčanou dvojtýždňovou lehotou výmeny. Očný lekár určí, či sú pre Vás vhodné kontaktné šošovky. Zriedkavo sa pri nosení kontaktných šošoviek môžu vyvinúť vážne zrakové problémy. Aby ste im predišli, postupujte podľa pokynov na nosenie a výmenu očných šošoviek, ktoré ste dostali od svojho očného lekára. Nepoužívajte kontaktné šošovky, ak máte infekciu oka alebo očné ťažkosti, nadmerné slzenie, zmeny videnia, sčervenanie alebo iné problémy s očami. Ak sa vyskytne niektorý z týchto problémov, vyberte šošovky a okamžite kontaktujte svojho očného lekára. Ďalšie informácie o správnom nosení, starostlivosti a bezpečnosti získate od svojho oftalmológa a vyžiadajte si príručku pre pacienta, volajte 1-800-843-2020 alebo navštívte stránku Acuvue.com.

†Pomáha chrániť pred prenosom škodlivého UV žiarenia na rohovku a do očí.

‡UPOZORNENIE: Kontaktné šošovky absorbujúce UV žiarenie NIE sú náhradou zrakovej ochrany absorbujúcej UV žiarenie, ako sú ochranné okuliare alebo slnečné okuliare, pretože úplne nezakrývajú oči a ich okolie. Mali by ste naďalej nosiť okuliare absorbujúce UV žiarenie podľa pokynov. POZNÁMKA: Dlhodobá expozícia UV žiareniu je jedným z rizikových faktorov spojených s kataraktou. Expozícia súvisí s mnohými faktormi, ako sú podmienky prostredia (nadmorská výška, geografia, oblačnosť) a osobné faktory (rozsah a povaha vonkajších činností). Kontaktné šošovky blokujúce UV žiarenie pomáhajú chrániť pred škodlivým UV žiarením. Neboli však realizované žiadne klinické štúdie, ktoré by preukázali, že nosenie kontaktných šošoviek blokujúcich UV-žiarenie, znižuje riziko vzniku katarakty alebo iných očných ochorení. Ďalšie informácie môžete získať od svojho oftalmológa.

ACUVUE OASYS® je ochranná známka spoločnosti Johnson & Johnson Vision Care, Inc.

i Tlačová správa FDA: FDA povoľuje prvé kontaktné šošovky s technológiou svetelného prispôsobenia
ii Pre účely vysokej svetelnej intenzity/jasu vo vnútri aj vonku
iii Dáta JJV za rok 2018: Trhový prieskum jasného svetla
iv Považované za zrakový komfort v podmienkach jasného svetla.
v Dáta JJV za rok 2018: Dáta JJV za rok 2018 z klinickej oblasti: ACUVUE® OASYS s technológiou Transitions™
vi Vypočítané podľa ISO-8980-3 pre 380-460nm (Funkcia súvisiaca s rizikom modrého svetla, B(ë))
vii Dáta JJV za rok 2018: Popis ACUVUE® OASYS s technológiou Transitions™
viii Dáta JJV za rok 2018: Materiálové vlastnosti kontaktných šošoviek ACUVUE OASYS® s HYDRACLEAR® Plus a iné opakovane použiteľné kontaktné šošovky

ix Americká akadémia oftalmológie. Čo je fotokeratitída. K dispozícii na: https://www.aao.org/eye-health/diseases/photokeratitis-snow-blindness . Prístup 22. januára 2018.
x Americká optometrická asociácia. UV ochrana. K dispozícii na: https://www.aoa.org/patients-and-public/caring-for-your-vision/uv-protection. Prístup 22. januára 2018.
xi Walls HL, Walls KL, Benke G. Eye Disease Resulting From Increased Use of Fluorescent Lighting as a Climate Change Mitigation Strategy. American Journal of Public Health. 2011;101(12):2222-2225.

KONTAKT: Courtney Myers - Havas PR, 412 512 6542, tel - courtney.myers@havas.com

TASR/OTS svi

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring