OTS: 5 tipov ako prežiť chladné počasie v zdraví

OTS, 27. februára 2019 11:27

Bratislava 27. februára (TASR/OTS) - Vedeli ste, že človek prežije s nádchou takmer 3 roky svojho života? Ak vinu dávate počasiu, striedaniu vysokej a nízkej teploty či stresujúcemu životnému štýlu, ste na omyle. Hlavným dôvodom náchylnosti na choroby je znížená imunita. Prinášame vám päť tipov, ako ju posilniť a vyhnúť sa tak chrípke a prechladnutiu.

Udržujte vaše ruky čisté
Hovorí sa, že čistota je pol života. O našich rukách to rozhodne platí. Vďaka tomu, že sa nimi všetkého dotýkame, sú pokryté množstvom mikróbov. Preto si ich treba pravidelne umývať po dobu 20 sekúnd, a to aj vtedy, ak sa na pohľad javia ako čisté. Ak potrebujete použiť umývadlo vo verejných priestoroch, po umytí sa rukami nedotýkajte kohútika ani kľučky. Použite papierové utierky alebo si ruku obaľte kúskom látky – hoci aj rukávom vášho svetra.

Cvičte
Pravidelné cvičenie posilňuje vaše svaly aj imunitu. Rozvrhnite si fyzickú aktivitu na týždeň vopred, aby ste sa vyhli jej odkladaniu na neskôr. Vyberte si, čo presne budete robiť a dodržte to. Ak sa vám do cvičenia príliš nechce, skúste sa motivovať kúpou športového oblečenia. Nemusíte do neho investovať celý majetok. Napríklad v Tescu kúpite vždy lacné a trendy kúsky. Zľavy v obchodoch nájdete aj cez aplikáciu Kimbino. Už žiadne tlačené letáky, všetko nájdete online, dokonca priamo vo svojom smartfóne. Stačí si do neho stiahnuť aplikáciu Kimbino a už vám neunikne žiadna zľava. Aplikácia je prehľadná a ľahko ovládateľná. Letáky sú delené do viacerých kategórií, ako napríklad hypermarkety, elektronika, bývanie a ďalšie. A nezabudnite, cvičiť sa dá za každého počasia – netreba nikam chodiť, hýbať sa môžete aj doma.

Poriadne sa vyspite
Nedostatok spánku sa prejavuje ako na slabých pracovných výkonoch, tak aj na imunite. Doprajte si aspoň 8 hodín oddychu každú noc a vaše telo sa vám odmení zvýšenou odolnosťou voči vírusom a baktériám.

Nadopujte sa vitamínmi
Počas zimných mesiacov by mali tvoriť významnú zložku stravy ovocie a zelenina. Najvýživnejšie sú tie, ktoré sú tmavozelenej a oranžovej farby. Špenát, kapusta, cuketa mrkva, pomaranče, a mnohé ďalšie chutné a výživné plody by v zime nemali chýbať na tanieri. Ak nemáte zásoby z vlastnej záhradky, nezúfajte. Bohatý výber čerstvých potravín, vrátane ovocia a zeleniny nájdete v Lidli. Pri ich nákupe vám s výberom opäť pomôže Kimbino. Nájdite si online leták týchto obchodných reťazcov a nakúpte zdravo, chutne a za akciové ceny.

Varte štipľavé jedlá
Cibuľa, cesnak, či zázvor sú vynikajúce na pridanie chuti, ale zároveň pomáhajú zlepšiť imunitný systém. Vedeli ste, že taká kurkuma sa v tradičnej čínskej a indickej medicíne používa pri zápaloch a ochoreniach srdca? Taktiež je výborný antioxidant.
Nezabudnite, že nestačí len začať, zdravý životný štýl si treba aj udržať. A to po celý rok.


Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring