OTS: 4. Svetový kongres umelej inteligencie (World Intelligence Congress) bol...

TASR, 1. júla 2020 10:43

4. Svetový kongres umelej inteligencie (World Intelligence Congress) bol v čínskom Tchien-ťine zahájený formou online priameho prenosu

Tchien-ťin, Čína, 29. júna 2020 /PRNewswire/ -- 23. júna popoludní bol v priamom online prenose v čínskom Tchien-ťine zahájený 4. Svetový kongres umelej inteligencie. Online otváracieho ceremoniálu sa zúčastnil aj Wan Gang, podpredseda organizácie CPPC a predseda Čínskej asociácie pre vedu a technológie (CAST - China Association for Science and Technology). Li Hongzhong, tajomník výboru Tchien-ťinskej pobočky organizácie CPC, pozdravil účastníkov kongresu vo svojom prejave. Li Xiaohong, prezident Čínskej inžinierskej akadémie (CAE - Chinese Academy of Engineering) zablahoželal účastníkom kongresu prostredníctvom videa. Slávnostného ceremoniálu sa zúčastnili aj Huai Jinpeng, výkonný podpredseda Čínskej asociácie pre vedu a technológie (CAST) a Zhang Guoqing, starosta mesta Tchien-ťin. Park Won Soon, starosta Soulu (Kórejská republika), predniesol prejav prostredníctvom videa. Predsedom kongresu bol Gong Ku, predseda Svetovej federácie inžinierskych organizácií (World Federation of Engineering Organizations). Otvárací ceremoniál vysielaný prostredníctvom cloudu videlo 58,6 miliónov divákov a vzhľadom na to, že celá akcia bola súčasne prenášaná naživo prostredníctvom 40 streamovacích webov a platforiem, dosiahol celkový počet 392 miliónov prehratí.

Wan Gang zdôraznil, že kongres je špičkovou platformou pre výmenu skúseností s umelou inteligenciou, ktorú spoločne vytvorilo mesto Tchien-ťin a Čínska asociácia pre vedu a technológie (CAST). V rámci prevencie a riadení pandémie budú otvorené systémy pre správu veľkých dát, začnú sa využívať blockchain technológie a bude dochádzať k ďalším inováciám cloudových služieb. Súčasne táto platforma bude podporovať vývoj nových priemyselných odvetví, posilní zavádzanie umelej inteligencie a digitalizáciu celého priemyselného reťazca a urýchli zavádzanie umelej inteligencie do reálnej ekonomiky. Takisto vznikne nová platforma pre zamestnanosť, bude vybudovaná open-source platforma pre zdieľanie informácií a dôjde k posilneniu značky "Sci-Tech Innovation China - Vedeckotechnická inovácia v Číne". Platforma tiež pomáha skvalitniť a prehlbovať základný výskum a umožní vytvorenie špičkovej svetovej platformy pre umelú inteligenciu a jej zavádzanie do priemyslu a navyše podporí medzinárodnú spoluprácu v oblasti umelej inteligencie.

Li Hongzhong povedal, že Tchien-ťin významne podporuje strategické nasadzovaní novej generácie umelej inteligencie a vďaka tomu sa umelá inteligencia stáva hnacou silou rozvoja mesta. Tchien-ťin založí iniciatívu, ktorá pomôže vytvoriť novú éru umelej inteligencie a umožní tak tomuto mestu stať sa priekopníkom v zavádzaní štvrtej priemyselnej revolúcie. Mesto je inovátorom v zavádzaní inteligentných technológií, posilňovaní zavádzania technológií umelej inteligencie do priemyslu, ekológie a ochrany životného prostredia a podporuje spoluprácu partnerov z domova i zo zahraničia v oblasti umelej inteligencie.

Li Xiaohong povedal, že Tchien-ťin sa vydal na cestu rozvoja, ktorého motorom sú inovácie, kde popredné miesto zaujíma umelá inteligencia, a že inteligentný prístav v Tchien-ťine má pred sebou sľubnú budúcnosť.

Park Won Soon povedal, že tento rok je kriticky dôležitý pre výstavbu sietí 5G v Tchien-ťine a že dúfa, že Soul a Tchien-ťin zintenzívni vzájomnú komunikáciu a podelia sa o svoje skúsenosti s výstavbou infraštruktúry pre umelú inteligenciu.

V rámci summitu predniesli svoje prezentácie online i priamo na mieste poprední odborníci na umelú inteligenciu a akademici z celého sveta. Medzi prednášajúcich okrem iného patrili Gao Wenjie, akademik z inštitúcie CAE, Ma Huateng, predseda predstavenstva firmy Tencent, Max Tegmark, profesor na katedre fyziky Massachusettského technologického inštitútu (MIT), Yang Yuanqing, predseda predstavenstva firmy Lenovo Group, Yang Xu, globálny viceprezident firmy Intel Corporation, Edmund Phelps, držiteľ Nobelovej ceny za ekonomiku, Wang Jian, predseda výboru pre technické skupiny Alibaba Group a Raj Reddy, zahraničný akademik pôsobiaci v CAE a držiteľ ceny Turing Award.

Hlavnou témou 4. Svetového kongresu umelej inteligencie bola Nová éra umelej inteligencie: Inovácia, Urýchlenie zavádzania a Ekológia. V rámci 4. Svetového kongresu umelej inteligencie sa uskutočnila celá rada "stretnutí, výstav, súťaží a ukážok umelej inteligencie", vrátane šiestich cloudových podujatí, medzi ktoré patrili propagácia cloudu, uvoľňovanie cloudu, vedenie bilaterálnych rozhovorov prostredníctvom cloudu, výstava smart cloudových technológií, súťaž o najlepšie technologické riadenie s využitím umelej inteligencie, súťaž o najlepší bezpečnostný systém "Piaty priestor - Fifth Space", podnikateľská súťaž "Haihe Talents" a tiež 13 cloudových fór. Okrem toho prebiehali priamo na mieste aj prostredníctvom cloudu akcie zamerané na podpisovanie partnerských zmlúv.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1197680/WIC_Venue_1.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1197681/WIC_Tianjin_2.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1197682/WIC_Tianjing_Logo.jpg

Kontakt:

Cui Kejia

Tel: +86-400-019-0516

Mobile: +86-15120084132

Email: wic@wicongress.org

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring