OTS: 360 štipendií na urýchlenie vzdelávania o udržateľnosti ...

TASR, 6. februára 2023 11:15

OTS: 360 štipendií na urýchlenie vzdelávania o udržateľnosti pre mladé ženy na celom svete

NEW YORK, 6. februára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Pre mladé ženy (vo veku 15 – 17,5 rokov) na celom svete je teraz k dispozícii otvorené podávanie žiadostí do AFS Global STEM Accelerators: virtuálneho výmenného programu s plným štipendiom v oblasti udržateľnosti, STEM (veda, technológie, inžinierstvo, matematika) a pozitívneho sociálneho vplyvu.

Program riadi AFS Intercultural Programs, globálna nezisková sieť medzikultúrnych výmen s viac ako 75-ročnými skúsenosťami v medzinárodnom vzdelávaní. Organizácia AFS získala ocenenie Diversity Abroad's 2022 za Excelentnosť v rozmanitosti a inklúzii v medzinárodnom vzdelávaní (EDIIE) za úspešnú inauguráciu akcelerátorov. 20 % štipendií bude pridelených špeciálne utečencom a dievčatám z vysídleného obyvateľstva, či už v dôsledku vojny, násilia alebo prírodnej katastrofy.

Program Accelerators je súčasťou širšej päťročnej štipendijnej iniciatívy zameranej na oslovenie 5 000 mladých ľudí na celom svete so zameraním na podporu žien. Iniciatívu financuje spoločnosť bp a študijné plány spoločne vypracovali AFS a Centrum pre stratégiu sociálneho vplyvu pri University of Pennsylvania. AFS vykonáva osvetovú činnosť s podporou medzinárodnej mimovládnej organizácie SPARK, ktorá vytvára cesty pre mladých ľudí, najmä ženy a utečencov, v nestabilných komunitách na celom svete. Program tiež poskytuje internetovú a technickú podporu pre používateľov v núdzi.

Predchádzajúci držitelia štipendií odzrkadľujú rozmanitosť, pre ktorú bol program navrhnutý: 20 % tvorili utečenci alebo vysídlené osoby; 82 % bolo identifikovaných ako „farební"; 51 % pochádzalo z nízkopríjmových domácností a 10 % sú ako prví vo svojich rodinách, ktorí ukončia strednú školu.

Hlasy štipendistov AFS odrážajú túžbu po lepšej a inkluzívnejšej budúcnosti: „Som z tradičnej spoločnosti, v ktorej dievčatá nemajú ani právo chodiť do školy," hovorí Harira, účastníčka z Afganistanu. „Účasť na tomto programe je mojím prvým krokom k dosiahnutiu môjho cieľa preskúmať svet a stať sa vplyvnou osobou pri zlepšovaní udržateľných spoločností."

Cieľom programu Accelerators sú študenti, ktorí rozvíjajú projekty a prezentácie sociálneho vplyvu, ktoré ponúkajú potenciálne riešenia výziev v reálnom svete, s dôrazom na udržateľnosť. Účastníci získajú rozšírený certifikát o globálnych kompetenciách v oblasti sociálneho vplyvu, ktorý udeľuje AFS a University of Pennsylvania.

„Vždy je vzrušujúce vidieť taký silný záujem skvelých mladých žien z celého sveta," hovorí Kerry Dryburgh z oddelenia ľudia a kultúra EVP spoločnosti bp.. „S ich zanietením pre zmenu a zručnosťami, ktoré sa naučia, sú budúcimi tvorcami zmien, lídrami a inovátormi."

Prihlášky je možné podávať do 15. marca 2023 a prvá skupina začne 13. mája. Viac informácií sa dozviete na nasledujúcich stránkach, kde tiež môžete podávať prihlášky: https://afs.org/global-stem/accelerators.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/1995738/AFS_Intercultural_Programs_Accelerators.jpg

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/1809272/AFS_Logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring