OTS: 2,38 milióna návštevníkov a predaj kníh vo výške 56 miliónov amerických...

TASR, 20. novembra 2017 11:21

2,38 milióna návštevníkov a predaj kníh vo výške 56 miliónov amerických dolárov na Medzinárodnom knižnom veľtrhu v Šárdži 2017

ŠÁRDŽA 20. novembra (TASR/OTS/BUSINESS WIRE) - 36. ročník Medzinárodného knižného veľtrhu v Šárdži (Spojené arabské emiráty) sa uzavrel rekordom, keďže počas 11 dní svojho trvania prilákal 2,38 milióna návštevníkov. Tretí najväčší knižný veľtrh na svete zahŕňal viac ako 2 600 kultúrnych podujatí, 400 autorov a intelektuálov a 1 690 vystavovateľov zo 60 krajín, ktorí vystavili 1,5 milióna knižných titulov.

Táto tlačová správa obsahuje multimediálny obsah. Úplné znenie správy nájdete tu: http://www.businesswire.com/news/home/20171115006587/en/

Veľký objem zakúpených kníh viedol k celkovej tržbe z predaja kníh na úrovni 56 083 417 USD (206 miliónov AED), čo je o 17 percent viac v porovnaní s rokom 2016. Návštevnosť a predaj kníh sú najvyššie v 35-ročnej histórii Medzinárodného knižného veľtrhu v Šárdži. Profesionálny program, každoročný predchodca veľtrhu, ktorý je jednou z najdôležitejších sieťových platforiem pre vydavateľov v regióne, zaznamenal 2 800 stretnutí partnerov medzi 405 vydavateľmi a odborníkmi s cieľom uzatvoriť zmluvy o kúpe a predaji práv. Značka "# SIBF2017", ktorá sa používala v priebehu a počas trvania veľtrhu, sa dostala do 139 krajín a zaznamenala viac ako 1,3 miliardy zobrazení v angličtine a arabčine, čo signalizuje globálny dosah, ktorému sa veľtrh teší.

"Čestným hosťom" tohto ročníka bola Veľká Británia. Táto kultúrna spolupráca priniesla také mená ako Alexandra Shulmanová, bývalá šéfredaktorka britského časopisu Vogue, autorka biografií britskej kráľovskej rodiny Claudia Josephová, britský novinár Sarfraz Manzoor, kritikou uznávaný spisovateľ Neel Mukherjee a Jacks Thomas, riaditeľ Londýnskeho knižného veľtrhu.

Veľtrh hostil popredné arabské kultúrne a literárne kapacity, medzi ktoré patria sýrsky medzinárodný herec Ghassan Masoud, saudský spisovateľ Abdo Khal, alžírsky spisovateľ Waciny Laredj, palestínsky básnik a spisovateľ Ibrahim Nasrallah a jordánsky spisovateľ Jamal Naji.

Medzi známe osobnosti, ktoré nepochádzajú z arabského sveta a zúčastnili sa veľtrhu, patrili bývalý pakistanský kriketista Wasim Akram, americký autor literatúry pre deti a mládež Peter Lerangis, americká spisovateľka Victoria Christopherová, francúzsky spisovateľ Julien Columeau, indický spisovateľ Manu Joseph a ďalší.

Tento ročník veľtrhu sa nieslo v duchu motta "Svet v mojej knihe", aby ukázal predstavu Šárdže o hodnote knihy ako hlavného zdroja poznania a vstupného bodu do rôznych svetových kultúr a ríš.

Pôvodné znenie správy nájdete na stránke businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20171115006587/en/

Kontakty

National Network Communications (NNC)

Fadia Daouk

Mobil: +971 52 617 2111

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

TASR/OTS svi

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring