OTS: 13. ročník fóra IIICF v Macau upozornil na dôležitú úlohu iniciatívy ...

TASR, 30. septembra 2022 15:25

OTS: 13. ročník fóra IIICF v Macau upozornil na dôležitú úlohu iniciatívy Jedno pásmo, jedna cesta v medzinárodnej infraštruktúre

MACAO 30. septembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - 28. septembra sa v Macau začalo 13. medzinárodné fórum o investíciách do infraštruktúry a výstavby (ďalej len „IIICF", "fórum"), ktoré spoluorganizujú Čínska medzinárodná asociácia dodávateľov a Inštitút na podporu obchodu a investícií v Macau. Tohtoročné otvorenie fóra IIICF, najväčšieho a najvplyvnejšieho podobného fóra na svete, prilákalo mnoho významných osobností z prostredia medzinárodných investícií do infraštruktúry a výstavby. Na slávnostnom otvorení sa zúčastnili Ho Iat Seng, predseda výkonnej rady Osobitnej administratívnej oblasti Macao (OAO Macao), Zheng Xincong, riaditeľ styčného úradu ústrednej ľudovej vlády v OAO Macao, Liu Xianfa, komisár ministerstva zahraničných vecí Čínskej ľudovej republiky v OAO Macao, Wong Sio Chak, tajomník pre bezpečnosť OAO Macao ako aj vedúci medzinárodných dodávateľov a finančných inštitúcií.

Fórum s témou „Budovanie vysokokvalitnej, udržateľnej a na ľudí zameranej infraštruktúry" prilákalo viac ako 1 300 hostí z viac ako 600 inštitúcií vrátane vrcholových manažérov 20 finančných inštitúcií, najvyšších predstaviteľov viac ako 70 podnikov z rebríčka medzinárodných dodávateľov ENR Top 250 (Engineering News-Record) ako aj vedúcich pracovníkov významných priemyselných podnikov a dodávateľov z celého sveta. Fórum sa zameria na príležitosti a výzvy, ktorým čelí medzinárodná spolupráca v oblasti infraštruktúry v postpandemickej ére, a bude sa snažiť dosiahnuť široký konsenzus a upevniť medzinárodnú spoluprácu na uľahčenie projektov zelenej infraštruktúry na celom svete.

Jedným z hlavných bodov podujatia fóra bolo predstavenie Indexu rozvoja infraštruktúry v rámci iniciatívy Jedno pásmo, jedna cesta) a Správy o indexe rozvoja cestnej infraštruktúry (2022) , ktoré uvádzajú, akú dôležitú úlohu zohráva iniciatíva Jedno pásmo, jedna cesta v medzinárodných infraštruktúrnych investíciách a stavebných projektoch.

Počas fóra Čínska medzinárodná asociácia dodávateľov (CHINCA) v spolupráci s Ázijskou investičnou bankou pre infraštruktúru (AIIB), Programom OSN pre životné prostredie (UNEP), Nemeckou agentúrou pre medzinárodnú spoluprácu (GIZ) a Svetovým fondom na ochranu prírody (WWF) predstavili „Mechanizmus na podporu medzinárodnej udržateľnej infraštruktúry" v rámci spoločnej snahy o podporu diverzifikovaného, inkluzívneho, ekologického, nízkouhlíkového rozvoja udržateľnej infraštruktúry odolnej voči zmene klímy.

„V postpandemickej ére budú krajiny čeliť jedinečným výzvam a bude dôležité, aby sa medzinárodné spoločenstvo spojilo a investovalo do infraštruktúry a výstavby s cieľom podporiť hospodársky rast a rozvoj a zlepšiť životné podmienky ľudí," povedal Fang Qiuchen, predseda asociácie CHINCA.

Viac informácií o fóre nájdete na lokalite: http://en.iiicf.org/.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/1910789/1.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring