OTS: Spoločnosť Precision for Medicine nadviazala spoluprácu s firmou Karyoph...

TASR, 23. apríla 2020 9:49

Spoločnosť Precision for Medicine nadviazala spoluprácu s firmou Karyopharm Therapeutics v rámci nového globálneho klinického skúšania liečby pacientov s infekciou COVID-19

-- Prvé klinické skúšanie inhibítora XPO1 pri liečbe pacientov s vážnymi vírusovými infekciami

-- Spoločnosť Precision for Medicine zodpovedá za riadenie klinického skúšania v Európe

BUDAPEŠT, Maďarsko, 22. apríla 2020 /PRNewswire/ (TASR-OTS) -- Spoločnosť Precision for Medicine, priekopník v návrhoch, vývoji a realizácii klinických skúšaní na báze biomarkerov a komplexnej správy údajov nadviazal spoluprácu s firmou Karyopharm Therapeutics (Nasdaq: KPTI) s cieľom pomôcť uskutočniť prvé globálne randomizované klinické skúšanie selinexoru v nízkej dávke (XPOVIO®), inhibítoru XPO1, u hospitalizovaných pacientov s ťažkým priebehom ochorenia na COVID-19.

Precision for Medicine bude dohliadať na vykonávanie klinického skúšania v Európe. Medzi krajiny, ktoré sa chcú zúčastniť skúšania a v ktorých budú participujúce centrá, sú Spojené kráľovstvo, Taliansko, Francúzsko, Španielsko, Nemecko a Rakúsko. Firma Precision bude zodpovedná za zabezpečenie zapojenia pracoviska, získanie súhlasov regulačných a klinických riadiacich orgánov, prípravu dokumentácie, ako aj zhromažďovanie a monitorovanie údajov. Celkovo bude do skúšania zaradených 230 pacientov.

„Jednotlivé spoločnosti súťažia medzi sebou pri nachádzaní nových terapeutických riešení v boji proti COVID-19, čo znamená, že klinické skúšania budú vystavené agresívnym časovým harmonogramom, potrebe dodržiavať vyvíjajúce sa protokoly a usmernenia a využívaniu moderných technológií na zber a monitorovanie údajov," uviedla MUDr. Kateřina Kaleová, riaditeľka pre medicínu spoločnosti Precision for Medicine. „Karyopharm a Precision for Medicine, v spolupráci s regulačnými orgánmi, výskumnými pracovníkmi, nemocnicami a miestnymi laboratóriami, sa pripravujú na skoré a presné zachytenie údajov potrebných na čo najrýchlejšie získanie výsledkov, ktoré by mohli prispieť k zvyšujúcemu sa počtu dôkazov, že inhibítory XPO1 môžu hrať dôležitú úlohu pri liečbe ľudí s život ohrozujúcimi vírusovými infekciami."

Pandémia COVID-19 rýchlo zmenila klinické a regulačné prostredie, ktoré si vyžaduje flexibilitu a záväzok prispôsobiť sa novým procesom, aby sa dosiahli úspešné výsledky. Spolupráca so spoločnosťou Karyopharm s jasným cieľom zapojiť sa a zaoberať sa pripomienkami orgánov počas fázy posudzovania klinického skúšania priniesla za pár dní také výsledky v oblasti globálneho randomizovaného klinického skúšania, aké zvyčajne trvá mnoho mesiacov dosiahnuť.

„Hrozba menom COVID-19 urýchlila inovatívne stratégie, technológie vzdialeného monitorovania a prístup k údajom v snahe nájsť účinné spôsoby boja proti koronavírusu," povedal Chad Clark, prezident spoločnosti Precision for Medicine. „Klinické skúšanie spoločnosti Karyopharm je kritickým krokom k nájdeniu liečebných postupov pre tých, ktorí sú najviac postihnutí infekciou COVID-19."

„Naše najnovšie spojenectvo s firmou Precision for Medicine je postavené na úspešnom predložení a schválení žiadosti na liek XPOVIO® (selinexor) zo strany FDA (Úradu pre potraviny a liečbu)," povedal Ran Frenkel riaditeľ pre rozvoj vo firme Karyopharm. „Spolupracovali sme aj na úspešných klinických skúšaniach vo fáze II a III pri hemato-onkologických malignitách a tiež na skúšaniach v terapeutických oblastiach ako je mnohopočetný myelóm, difúzny lymfóm veľkých B-buniek a akútna myeloidná leukémia."

O spoločnosti Precision for Medicine

Precision for Medicine je prvá organizácia zameriavajúca sa na klinický rozvoj na báze biomarkerov podporujúca spoločnosti vo sfére prírodných vied a využití biomarkerov podstatných pre cielenú a presnejšiu liečbu pacientov. Precision využíva nové prístupy k biomarkerom v klinickom výskume aplikujúce najnovšie výsledky v oblasti vedy a technológie so zameraním najmä na genomiku, testy imunitnej reakcie, globálnu logistiku vzoriek, analýzu biomarkerov, sprievodnú diagnostiku a realizáciu klinických skúšaní. Precision for Medicine je súčasťou skupiny Precision Medicine Group, s viac ako 2 000 zamestnancami v 35 lokalitách v USA, Kanade a Európe. Viac informácií nájdete na: www.PrecisionForMedicine.com.

O spoločnosti Karyopharm Therapeutics

Karyopharm Therapeutics Inc. (Nasdaq: KPTI) je farmaceutická spoločnosť v oblasti onkológie, objavov, vývoja a komercializácii nových prvotriednych liekov zameraných na prevenciu jadrového exportu a súvisiace ciele v rámci liečby rakoviny a iných závažných chorôb. Selektívne inhibítory jadrového exportu (SINE) spoločnosti Karyopharm fungujú na báze väzby a inhibície jadrového exportného proteínu XPO1 (alebo CRM1). Špičková zlúčenina firmy Karyopharm, XPOVIO® (selinexor), získala v júli 2019 od Agentúry pre lieky a potraviny v USA (FDA) urýchlené schválenie v kombinácii s dexametazónom na liečbu pacientov, ktorí už absolvovali náročnú terapiu mnohopočetného myelómu. Európska lieková agentúra v súčasnosti posudzuje aj žiadosť o povolenie na uvedenie selinexoru na trh. FDA nedávno dostala dodatočnú žiadosť o schválenie nového lieku, ktorej cieľom je urýchlené schválenie selinexoru ako novej liečby dospelých pacientov s relapsujúcim alebo refraktérnym difúznym veľkým B-bunkovým lymfómom (DLBCL). Zlúčeniny SINE tiež preukázali biologickú aktivitu v modeloch neurodegenerácie, zápalu, autoimunitného ochorenia, určitých vírusov a hojenia rán. Karyopharm má niekoľko výskumných programov v klinickom alebo predklinickom vývoji. Viac informácií nájdete na: www.karyopharm.com.

KONTAKT PRE MÉDIÁ:

Brad Epstein

Precision Medicine Group Media Relations

914-643-5222

brad.epstein@precisionmedicinegrp.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring