OTS: Spoločnosť UnionPay sa spája s hlavnými inštitúciami v šiestich krajinách...

TASR, 24. apríla 2019 10:48

OTS: Spoločnosť UnionPay sa spája s hlavnými inštitúciami v šiestich krajinách pozdĺž Iniciatívy pásu a cesty 

Peking, 24. apríla (TASR-OTS)(PRNewswire) - Dňa 23. apríla podpísala v Pekingu spoločnosť UnionPay International (UPI) dohody o spolupráci s hlavnými inštitúciami Indonézie, Laosu, Thajska, Spojených arabských emirátov a Uzbekistanu, ktoré zahŕňali tradičné aj digitálne vydávanie kariet spoločnosti UnionPay a budovanie lokálnych platobných sietí bankových kariet. Medzitým UPI tiež oznámila, že prvá veľká lokálna banka v Indonézii a Malajzii vydá kreditnú kartu UnionPay. Odzrkadľuje to najnovšie úspechy tejto spoločnosti s cieľom etablovať svoju značku prostredníctvom viacerých opatrení v krajinách pozdĺž Iniciatívy pásu a cesty a podpory osobných výmen v tejto oblasti.

Slávnostného ceremoniálu sa zúčastnil zástupca guvernéra Čínskej ľudovej banky Fan Yifei, Vathana Dalaloyová, zástupkyňa guvernéra banky Lao P.D.R, a Shao Fujun, predseda čínskej pobočky UnionPay. Cai Jianbo, generálny riaditeľ UPI, podpísal dohody s predstaviteľmi príslušných inštitúcií.

Od návrhu Iniciatívy pásu a cesty podporila spoločnosť UnionPay vytvorenie vnútroregionálnej a prepojenej platobnej siete urýchlením prijímania a vydávania kariet, zavedením mobilných platobných produktov, spoločnou implementáciou platobných štandardov a účasťou na budovaní platobnej infraštruktúry. V súčasnosti ponúka služby spoločnosti UnionPay 106 krajín a regiónov Iniciatívy pásu a cesty, ktoré spolu vydali viac ako 43 miliónov kariet UnionPay akceptovaných vo viac ako 12 miliónoch obchodov a 800 000 bankomatov. Počet vydaných kariet sa zvýšil 25-násobne, obchodov prijímajúcich platby týmito kartami je dnes osemkrát viac a počet bankomatov sa zvýšil trojnásobne v porovnaní so situáciou pred otvorením iniciatívy Pásu a cesty. Mobilné platobné služby spoločnosti UnionPay sú v súčasnosti dostupné v 31 krajinách a regiónoch, pričom lokálne platobné siete platobných kariet v Laose a Thajsku sú založené na technológiách a štandardoch UnionPay. UnionPay tiež schválila štandardy čipových kariet pre Ázijskú platobnú sieť (APN) a Mjanmarskú platobnú úniu (MPU).

Na dnešnom ceremoniáli podpísala spoločnosť UnionPay predbežnú zmluvu s najväčšou komerčnou bankou v Laose s názvom BCEL o založení spoločného podniku s ôsmimi miestnymi inštitúciami a o spoločnom prevádzkovaní národného bankového kartového platobného systému v Laose. UnionPay by participovala na operáciách tohto spoločného podniku. Ide o ďalší krok po tom, čo UnionPay pomohol Laosu vybudovať vlastný platobný systém v roku 2015. V roku 2018 laoská banka P.D.R navrhla založenie spoločného podniku s UnionPay s cieľom ďalej modernizovať lokálnu finančnú platobnú infraštruktúru.

Zostáva ešte podpísať štyri projekty: Po prvé, veľké miestne banky v Indonézii a Thajsku budú realizovať prvú rozsiahlu emisiu prémiových kariet UnionPay. Bank Central Asia (BCA), jedna z najväčších bánk v Indonézii, plánuje vydať kreditné karty UnionPay Platinum. Thajská banka Kasikorn Bank bude tiež vydávať viacero UnionPay kariet. Po druhé, BOTIM, najväčší softvér komunikácie v reálnom čase v Spojených arabských emirátoch, plánuje vydávať virtuálne karty UnionPay, aby používateľom umožnil uskutočňovať platby prostredníctvom skenovania OR kódu UnionPay. Po tretie, niekoľko dohôd o vydávaní kariet vrátane kreditnej karty UnionPay a Unionpay Premium Card bolo podpísaných s uzbeckou bankou Aloqabank a v ten istý deň sa AmBank v Malajzii stala prvou významnou miestnou bankou, ktorá vydala kreditnú kartu UnionPay. Išlo taktiež o prvú kreditnú kartu UnionPay podporujúcu lokálne bezkontaktné platobné služby.

Kontakt:

Agnes Hou

+86-21-2026-5843

houlingwei@unionpayintl.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring