OTS: Polmaratón v čínskom I-wu (2020Yiwu Half Marathon) prináša do mesta oživenie

TASR, 19. novembra 2020 17:37

I-Wu 19. novembra (TASR) - O 8:00 ráno, 15. novembra 2020 sa začal polmaratónu v čínskom meste I-Wu (Yiwu Half Marathon). Tejto akcie sa zúčastnilo viac ako 10 000 bežcov, ktorí sa zapojili do jednej z troch akcií, a to buď samotného polmaratónu, mini maratónu alebo do maratónu pre deti a rodičov. Víťazom mužského polmaratónu sa stal po veľkom boji Cchao Tchien-siang s časom 1:07:50. V ženskom polmaratóne dominovala Čao Na s časom 1:17:18.

Maraton v meste I-wu sa behá už šiesty rok a kvalita bežcov sa stále zvyšuje. V roku 2019 získal maratón v meste I-wu zlatú medailu od Čínskej atletickej asociácie.

Tohtoročný maratón niesol tému "Nová hodvábna cesta, začnime behať," a zúčastnilo sa ho viac ako 10 000 bežcov. Ku klasických trasám bola tento rok pridaná trasa cez botanickú záhradu v meste I-wu. Pretekári najprv bežali cez miestny prístav a následne zo severnej ulice Si-čcheng (Xicheng North Road) vstúpili do botanickej záhrady, bežali 4 km v týchto "zelených pľúcach mesta" a potom sa napojili na hlavnú triedu Šang-čcheng (Shangcheng Avenue), po ktorej dobehli do cieľa.

Vďaka tomu, že nová trasa viedla cez botanickú záhradu, pomohol maratón spropagovať aj celú mestskú časť I-wu. Bežci tak mohli vidieť, že I-wu nie sú len sklady a logistické centrá, ale že sa jedná o šťastné, živé a krásne mesto. Tento maratón tiež mesto I-wu predstavil ako "centrum voľného obchodu" a prispel k ďalšiemu zdravému rozvoju mesta.

I-wu nie je len celosvetovo preslávené hlavné distribučné centrum Číny, ale aj prosperujúce moderné mesto. Dnes v I-wu nájdeme viac ako dva milióny malých a stredných firiem a mikropodnikov a tiež viac ako 20 miliónov ľudí, ktorí pracujú po celej krajine. Mesto I-wu v rámci čínskych reforiem a stratégie otvárania sa svetu nadviazalo obchodné vzťahy s viac ako 200 krajinami a regiónmi. Vlaky, ktoré jazdia na 13 052 km dlhej trase I-wu - Sin-ťiang - Európa, prevážajú desiatky tisíc kusov produktov vyrobených v I-wu, ktoré sú predávané po celom svete.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring