OTS: Do platnosti vstúpil oficiálne stanovený index cien potravinárskeho oleja...

TASR, 15. januára 2018 9:43

OTS: Do platnosti vstúpil oficiálne stanovený index cien potravinárskeho oleja z kaméliových semien Xinhua-Changshan

Peking, 15. januára (TASR-OTS)(PRNewswire) - 6. januára vstúpil do platnosti index cien potravinárskeho oleja z kaméliových semien Xinhua-Changshan, ktorý vydal Čínsky servis hospodárskych informácií (CEIS) Spravodajskej agentúry v Xinhua a vláda grófstva Changshan v provincii Zhejiang.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/627985/camellia_oil_price_index.jpg

„Index cien potravinárskeho oleja z kaméliových semien Xinhua-Changshan odráža zmeny faktorov, ktoré ovplyvňujú celý reťazec výroby oleja z kaméliových semien a pomôže zvýšiť vplyv a cenovú silu čínskeho priemyslu výroby tohto oleja na svete a tiež zvýšiť príjmy pre pestovateľov kamélie," povedal Su Huizhi, viceprezident CEIS. Index je založený na cenách výrobcov oleja z kaméliových semien v meste Changsan a plne odráža cenové trendy surovín (v dodávateľskom reťazci), olejových výrobkov (vo výrobe) a druhotných výrobkov (pri predaji). Index začína od 1 000, pričom za základ sa považujú ceny z novembra 2015.

Od základného obdobia zaznamenal index medziročný rast. Súhrnný cenový index sa v decembri 2017 zvýšil o 79,25 % v porovnaní s indexom základného obdobia. Medzitým vzrástol index cien surovín o 63,37 percenta, olej zdražel o 72,68 percenta a vedľajšie produkty o 183,72 percenta.

Liu Zhiwei, výkonný zástupca generálneho tajomníka divízie Woody Oil čínskeho združenia pre lesné hospodárstvo, uviedol, že index cien potravinárskeho oleja z kaméliových semien Xinhua-Changshan zohráva rozhodujúcu úlohu pri rozdeľovaní trhových zdrojov, zlepšuje efektívnosť fungovania trhu a zvyšuje úroveň kvality výroby oleja zo semien Camellia oleifera.

CEIS je 100 % dcérskou organizáciou Spravodajskej agentúry Xinhua a má päť celoštátnych platforiem, medzi ktoré patria Xinhua Finance, Xinhua Silkroad, Xinhua Credit, Shanghai Petroleum and Natural Gas Exchange (SHPGX) a Xinhua Think Tank. Od svojej reštrukturalizácie v apríli 2016 CEIS uviedla na trh sériu produktov s rozsiahlym vplyvom.

Odkazy na obrazové prílohy: http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=304699

Kontakt:

pani Li, Tel: 86 10 63074558

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring