OTS: CGTN: Oslava Sviatkov jari: Pastva pre oči v predvečer čínskeho nového roka

TASR, 12. februára 2021 16:14

CGTN: Oslava Sviatkov jari: Pastva pre oči v predvečer čínskeho nového roka

Peking 12. februára (TASR/OTS/PRNewswire) -- Rok 2021 je podľa čínskeho zverokruhu rokom vola. V čínskej kultúre predstavuje vôl usilovných, inteligentných a spoľahlivých pracovníkov v pozadí. CGTN Digital bude tento rok prvýkrát vysielať všetky jarné galavečery. Pripojte sa k nám a dozviete sa nové novoročné predsavzatia a ambície, ktoré majú čínski občania na nový rok.

Galavečer jarných slávností, alebo po čínsky "Čchun-wan", sa koná v predvečer čínskeho lunárneho nového roka, keď sa zídu milióny čínskych rodín. Tohtoročný galavečer pripadol na 11. februára a bude pokračovať napriek prebiehajúcej pandémii.

Galavečer sa prvýkrát konal v roku 1983 na Čínskej centrálnej televízii (CCTV) a každoročná šou je najsledovanejším televíznym programom na svete. Hodinová extravagancia, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou osláv čínskeho nového roka, často obsahuje piesne, vystúpenia a komediálne skeče.

Spoločnosť CGTN Digital vytvorila prehľad, ktorý vykresľuje všetko, čo potrebujete vedieť o tejto grandióznej šou.

Prieskum zákulisia: Zoznámte sa s režisérom a umelcami

V stredu, iba deň pred predstavením, sa CGTN Digital vydala do zákulisia odhalenia tajomstiev gala 2021.

Chen Linchun, generálny riaditeľ galavečera jarných slávností 2021, hovoril o najdôležitejších udalostiach a vlastnostiach vizuálnej oslavy. Povedal, že galavečer sa prispôsobil pandémii COVID-19 a bude najnovšiu technológiu využívať mnohými spôsobmi.

Jedným z účinkujúcich na galavečere v tomto roku je spevák Roy Wang alebo Wang Yuan, ktorý je členom populárnej skupiny TFBoys. Povedal, že pre deti bude spievať pieseň spojenú s elektronickou a tanečnou hudbou. Dodal, že táto hudba podporuje tradičnú čínsku kultúru v niektorých nových formách.

Čínska herečka Yang Mi bude na galavečere účinkovať prvý krát. Povedala, že pobyt na pódiu je veľmi zvláštnou príležitosťou na vyjadrenie vďaky pracovníkom v prvej línii uprostred pandémie a všetkým zaželala veľa šťastia v budúcom roku.

Slávnostný galavečer bol nielen určujúcim trendom v oblasti zábavy, ale aj svedkom hospodárskeho rastu Číny za posledných niekoľko desaťročí.

Čo očakávať tento rok

Rovnako ako mnoho iných udalostí počas pandémie, aj tohtoročná šou bude obsahovať množstvo virtuálnych vystúpení. Podľa tlačovej konferencie bude galavečer zdôrazňovať čínske prvky, etnické charakteristiky, regionálnu kultúru a rôzne civilizácie sveta. Prezentovať sa budú aj rôzne tanečné štýly vrátane čínskeho klasického tanca, ľudových tancov etnických menšín a súčasného tanca, ktoré divákom ponúknu pastvu pre oči.

Galavečer na oslavu Sviatkov jari vs. Super Bowl

Galavečer na oslavu Sviatkov jari v Číne a Super Bowl v USA sa tento rok uskutočňujú vo veľmi blízkom čase. Obe udalosti sa tešia veľkej obľube medzi národmi dvoch krajín. Tieto dve udalosti majú veľa spoločných a odlišných udalostí. Spolu s reportérmi z Pekingu a Los Angeles predstavuje CGTN hlas ľudu, ktorý ukazuje, čo si dva národy myslia o dvoch kultúrnych symboloch týchto krajín.

Cudzinec ohromený minulými galavečermi na oslavu Sviatkov jari Akú rolu hrá v očiach cudzincov galavečer na oslavu Sviatkov jari ako kultúrneho symbolu Číny? V tomto videu, ktoré je reakciou na Galavečer, vybrala CGTN šesť klasických momentov z galavečerov z posledných 38 rokov a pozvala Američana, ktorý žije v Pekingu, aby si pozrel klipy, ktoré obsahujú všetko od populárnych piesní, krásnych tancov až po bojové umenia. Zažije kultúrny šok? Poďme sa pozrieť!

Mobile game "Boj s netvorom - vírusom"

V čínskej mytológii vychádzajú Slávnosti jari z príbehu ľudí, ktorí bili príšeru menom Si. V roku 2020 svet zasiahla neočakávaná pandémia. Prázdniny a zhromaždenia boli zrušené, pretože ulicami sa prehnal príšerný vírus, ktorý spôsobil strach a paniku. CGTN predstavuje mobilnú hru „Boj s netvorom - vírusom", prostredníctvom ktorej sa môžete dozvedieť nielen informácie o čínskej kultúre a jarných slávnostiach, ale tiež si uvedomíte dôležitosť jednoty ľudstva v boji proti koronavírusu.

Otázky a odpovede moderátorov CGTN

Taktiež sme uviedli video sériu otázok a odpovedí a uskutočnili rozhovory so šiestimi moderátormi z CGTN ktorými sú Liu Xin, Wang Guan, Tian Wei, Zhong Shi, Li Dongning a Zou Yun. Modertáori CGTN Liu Xin a Wang Guan sumarizujú svoj rok 2020 a zdieľajú svoje čínske novoročné predsavzatie s CGTN Digital.

Naživo: Virtuálna oslava jari 2021

Oslava Sviatkov jari tento rok vyzerá úplne inak. Všetky tie povinné udalosti, ako sú stretnutia, rodinné večere a cestovanie, musia byť teraz vyvážené spoločenským dištancom kvôli epidémii COVID-19. Ale virtuálna oslava je pre nás všetkých stále dobrým spôsobom, ako odovzdať naše najlepšie želania rodinám a priateľom.

V tejto epizóde "Chatovacej miestnosti" pozývame zahraničných hostí žijúcich v Číne a Číňanov, ktorí z krajiny na roky odišli, aby sa podelili o svoje plány na čínsky Nový rok 2021. Aké sú ich obľúbené časti jarných slávností? Aké jarné tradície majú so svojimi rodinami? Ako pandémia ovplyvní ich oslavy? Pripojte sa k CGTN na online oslave, aby ste privítali Rok vola a rozlúčili sa s neobvyklým rokom 2020.

Zostaňte s CGTN, kde získate ďalšie podrobnosti o slávnostnom galavčere na oslavu Sviatkov jari, aby ste privítali Rok vola. Pôvodný článok si môžete prečítať tu.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1436994/Image1.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1436995/Image2.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1436988/Image3.jpg

Video - https://www.youtube.com/watch?v=AxzitMGKRRc

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1436998/Image4.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1436996/Image5.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1436991/Image6.jpg

Video - https://www.youtube.com/watch?v=VOQKZGNh51Y

Video - https://www.youtube.com/watch?v=ZlSTKGMspkY

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1436992/Image7.jpg

Foto - ttps://mma.prnewswire.com/media/1436989/Image8.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1436997/Image9.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1436993/Image10.jpg

Mediálny kontakt: Jiang Simin, jiang.simin@cgtn.com, +86 188-2655-3286

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring