OTS: Zymo Research ponúka testovaciu službu Environ

TASR, 8. marca 2021 12:32

IRVINE 8. marca /TASR/PRNewswire/ - Spoločnosť Zymo Research dnes oznámila spustenie svojej služby testovania odpadových vôd Environ™ COVID-19. Táto služba umožňuje každodenné monitorovanie prípadov a variantov COVID-19 v určitej komunite z jednej vzorky odpadovej vody. Denné odhady prípadov a zistené znepokojujúce varianty SARS-CoV-2 sa oznamujú prostredníctvom zabezpečenej digitálnej správy.

Služba Environ™ určená na testovanie COVID-19 z odpadových vôd využíva denné vzorky odpadových vôd, aby poskytla inštitúciám prostriedky na monitorovanie variantov a úrovní prípadov COVID-19. Účastníkom budú poskytnuté zariadenia na odber vzoriek umožňujúce denné odovzdávanie vzoriek odpadových vôd a materiály na bezpečnú predplatenú prepravu cez noc.

Do 24 hodín od každého predloženia vzorky dostanú používatelia elektronickú správu obsahujúcu analýzu trendu a odhad prípadov. Údaje týkajúce sa variantov SARS-CoV-2 sa budú spracovávať na týždennej báze. Poskytnuté budú odhady počtu prípadov, ako aj trendy dennej koncentrácie a detekcia variantných kmeňov, ktoré sú znepokojujúce ako napríklad varianty, ktoré sa vyskytujú v Brazílii, Veľkej Británii a Južnej Afrike.

Návod pre vedcov ako prebieha proces od odberu vzoriek po interpretáciu výsledkov bude poskytnutý vedeckým pracovníkom zo spoločnosti Zymo Research, ktorý sa venuje testovaniu prostredníctvom služby Environ™

„Varianty COVID-19 predstavujú významné riziko pre očkovacie stratégie. Kvôli očkovaniu je potrebné rýchle a spoľahlivé sledovanie variantov SARS-CoV-2 v kritickejšom rozsahu ako kedykoľvek predtým," uviedol Michael Lisek, projektový manažér pre environmentálnu mikrobiomiku v spoločnosti Zymo Research.

„Sme vďační za príležitosť pomôcť univerzitám, agentúram verejného zdravotníctva a komunitám s obmedzenými testovacími zdrojmi monitorovať prípady a varianty COVID-19 v takom rozsahu, aký doteraz nebol možný."

Inštitúcie vysokoškolského vzdelávania, školy poskytujúce ubytovanie vo svojom areáli, domovy dôchodcov, nápravné zariadenia a nemocnice sú ideálnymi kandidátmi na testovanie odpadových vôd z dôvodu potreby cieleného monitorovania populácie s vyšším rizikom výskytu COVID-19.

Odberom vzoriek v odpadových vodách na miestach, kde žijú skupiny, môžu organizácie rýchlo identifikovať ohniská COVID-19 až týždeň pred objavením sa symptomatických prípadov v rámci služby na testovanie odpadových vôd Environ™. Údaje zo služby sa môžu použiť na usmernenie stratégií v oblasti zdravia pre verejné a súkromné inštitúcie.

S pokračujúcou vakcináciou bude hrať služba Environ™, určená na testovanie COVID-19 z odpadových vôd, rozhodujúcu úlohu pri kontrole pandémie COVID-19 a to vďaka poskytovaniu prehľadu o úrovniach prípadov a variantoch prítomných v komunitách.

Ďalšie informácie a ceny nájdete na webovej stránke spoločnosti Zymo Research alebo môžete spoločnosť kontaktovať e-mailom na adrese environservices@zymoresearch.com.

O spoločnosti Zymo Research Corp.

Zymo Research je súkromná spoločnosť, ktorá slúži vedeckej a diagnostickej komunite s najmodernejšími nástrojmi molekulárnej biológie od roku 1994. Ich mottom je „Krásou vedy je robiť veci jednoduché", ktorá sa odráža vo všetkých ich produktov, od epigenetiky po technológie čistenia DNA/RNA.

Spoločnosť Zymo Research, ktorá je uznávaná ako líder v oblasti epigenetiky, prekonáva hranice pomocou nových riešení pre odber vzoriek, mikrobiomické merania, diagnostické prístroje a technológie NGS, ktoré sú vysoko kvalitné a ľahko použiteľné.

Sledujte Zymo Research na sociálnych sieťach Facebook, LinkedIn, Twitter, a Instagram.

Ďalšie informácie o produktoch COVID-19 od spoločnosti Zymo Research nájdete na nasledujúcich odkazoch:

Zymo Research Releases Free Software to Streamline COVID-19 Test Reporting

Zymo Research Obtains CE IVD Mark for its Quick SARS-CoV-2 Multiplex Kit

Zymo Research Obtains Emergency Use Authorization from FDA for Their Quick SARS-CoV-2 rRT-PCR Kit

Zymo Research Receives CE IVD Mark for its Quick-DNA/RNA™ Viral MagBead Kit

Zymo Research Launches COVID-19 Sequencing Service for the Detection and Surveillance of Emerging SARS-CoV- Variants

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1449489/Wastewater_Service.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/364743/Zymo_Research_Corp_Logo.jpg

CONTACT: Marketing Department, Zymo Research Corp., 949.679.1190, marketing@zymoresearch.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring