OTS: Yusaku Maezawa otvára prihlasovací proces pre prvú lunárnu misiu na ...

TASR, 4. marca 2021 14:39

Yusaku Maezawa otvára prihlasovací proces pre prvú lunárnu misiu na palube lode Starship od spoločnosti SpaceX v roku 2023

Tokio 4. marca (TASR/OTS/PRNewswire) -- Projekt dearMoon dnes zverejnil videooznámenie, v ktorom oznamuje, že sa otvoril proces podávania žiadostí pre osem civilistov, ktorí sa môžu pripojiť k týždňovej expedícii na Mesiaci na vesmírnej lodi SpaceX v roku 2023. Výlet bude financovaný výlučne japonským podnikateľom Yusakuom Maezawaom, ktorý je motivovaný viesť túto misiu svojou zvedavosťou a túžbou vidieť a oceniť Zem z diaľky.

Vo videoposolstve Maezawa ku svojej motivácii, ktorá stojí za projektom dearMoon Project, poznamenal: "Začal som premýšľať nad tým, či každý človek, ktorý robí so svojim životom niečo kreatívne, je umelcom? V tomto zmysle som chcel osloviť širšiu komunitu a dať šancu na túto cestu ďalším ľuďom z celého sveta. Ak sa považujete za umelca, ste umelcom."

Hlavný inžinier spoločnosti SpaceX Elon Musk povedal: "Čo je skutočne dôležité na misii dearMoon, je to, že pôjde o prvý súkromný vesmírny let s ľuďmi mimo obežnú dráhu Zeme. Viem, že Maezawa poskytuje na lodi aj miesta pre umelcov a ďalších, aby sa pripojili, takže chce, aby to bolo niečo, čo je vzrušujúce a inšpiratívne pre celý svet."

Vzhľadom na svoju vieru, že všetci ľudia sú svojím spôsobom kreatívni umelci, Yusaku Maezawa povzbudzuje všetkých, ktorí sa považujú za umelcov, aby podali prihlášku za dvoch podmienok: • Uchádzači, ktorí sa chcú stať členom posádky v rámci projektu dearMoon, musia preukázať potenciál individuálneho rastu z tejto misie a zabezpečiť, aby ich skúsenosti priniesli budúcu hodnotu pre svet a prínos pre spoločnosť, ktorý bude prospešný pre ďalšie generácie. • Uchádzači musia byť schopní podporovať ostatných členov posádky, ktorí majú rovnaký potenciál a víziu.

Detaily

Výber začína dnes a bude pokračovať nasledovne:

Ak sa chcete uchádzať o miesto na lodi Starship v rámci projektu dearMoon, kliknite na tento odkaz

KROK 1: Predbežná registrácia (do 14. marca 6:59 PST)

KROK 2: Úvodný skríning (do 21. marca 6:59AM PST)

KROK 3: Zadanie

KROK 4: Online Interview

KROK 5: Záverečný pohovor a lekárska prehliadka (koniec mája 2021)

O projekte dearMoon

Prvá civilná misia letiaca na Mesiaci sa plánuje na rok 2023. Raketa Starship vyvinutá spoločnosťou SpaceX Elona Muska absolvuje týždenný let na Mesiac a späť. V roku 2018 kúpil všetky miesta na palube tejto rakety japonský podnikateľ Yusaku Maezawa. V marci 2021 chce dať príležitosť čo najväčšiemu počtu talentovaných jednotlivcov a oznámil svoje plány na výber 8 členov posádky z celého sveta. Ďalšie informácie nájdete na stránke https://dearmoon.earth/.

O Yusakuovi Maezawaovi

Yusaku Maezawa, 45 rokov, narodený v Japonsku v roku 1975.

Maezawa je podnikateľ, zberateľ umenia, cestovateľ na Mesiac a sociálny aktivista, ktorý dúfa vo svetový mier. Po absolvovaní strednej školy Waseda Jitsugyo a trávení času v USA začal s dovozom CD a podnikaním v oblasti zásielkového obchodu. V roku 1998, keď rocková skupina Maezawu debutovala so svojim prvom významným albumom, založil spoločnosť START TODAY, z ktorej sa neskôr stal najväčší japonský online módny obchod ZOZOTOWN, ktorý je na zozname TSE a jeho hodnota je 10 miliárd dolárov. V roku 2019 Maezawa predal svoju spoločnosť skupine Softbank Group a odstúpil z funkcie generálneho riaditeľa. Odvtedy pracoval na rôznych projektoch, napríklad investoval do 13 rôznych podnikov, aby im pomohol vstúpiť na burzu, realizoval projekt peňažných darov, zatiaľ rozdal 28 miliónov dolárov a uskutočnil sociálny experiment so základným príjmom. (informáciu platná k marcu 2021)

Tlačová správa týkajúca sa projektu dearMoon je k dispozícii na stiahnutie tu: https://www.dropbox.com/sh/kte7bp6nq00z0d1/AADNNBjjTAK2mnfEmF3B_gDSa?dl=0

KONTAKTY

US Media Contact

Ketchum Inc., Emily Mullins

Email: Emily.mullins@ketchum.com

Japan Media Contact

SPACETODAY INC., Shun Ogiso

Email: media@dearmoon.earth

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring